Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, ProjectPi napisał:

A ja sobie z przyjemnością posłucham Ultry numer seryjny 02, na HE1000s, połączonej ze Spring 3 przez USB audio z izolacją, aczkolwiek bez "galwanizacji". Jako najwczesniejszy jej posiadacz na tym forum.

Masz Spring 3, czy Spring 3 KTE?

Przepyszny DAC swoją drogą 😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Godzinę temu, dedal75 napisał:

No właśnie nie miał żadnego Wiima

Więc o kant , ta dyskusja 🤷‍♂️

Marek, nie wiem dokładnie, czy miał Wiima, czy nie.

Wiem, że miał Node Nano.

Zresztą to bardziej Twój kolega, jak mój ... więc Ty wiesz lepiej.

Pzdr

To chyba ważne,  jeśli piszesz ze coś jest lepsze, a pozniej okazuje się że nie było porównywane.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

14 minut temu, dedal75 napisał:

To chyba ważne,  jeśli piszesz ze coś jest lepsze, a pozniej okazuje się że nie było porównywane.

Zdaje się, że miał z Wiimem do czynienia, ale możesz sam zapytać. 

Poza tym, czy On jeden ?

Już kilku pisało, nie tylko tutaj. Zatem co mam powiedzieć,  to co chcesz uslyszeć/przeczytać? 

Edytowane przez sir.jax

Nie że ktoś mówił/pisal -na pewno.

Zdanie twoje znam , chodzi tylko żebyś nie manipulował. 

Pzdr

Edytowane przez dedal75

1 minutę temu, Trapezon napisał:

Popio

Prośba podaj linka odnośnie tego galwanizatora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano miałem problemy ze sterowaniem i wyszukiwaniem Wiim z telefonu z Androidem. Problemem okazała się nie zaktualizowana aplikcja AdGuard, nie ma jej w Google Play, dlatego sama się nie zaktualizowała. Jeżeli też korzystacie to sprawdźcie u siebie. Dodatkowo wysyłany jest kolejny firmware. Ja jeszcze nie dostałem ale zmiany jak niżej.

5.2.640239 (In Progress)

Release date:

12 / 30 / 2024

What's New:

Google Cast SDK Update: Enhanced playback support for multiple music streaming platforms, including Roon, Plex, SiriusXM and BubbleUPnP.

Persistent Group Support: Enhanced quick selection and synchronization for multi-room audio across devices. Learn more.

USB Indexing Enhancements: Added support for APE audio tracks, corrected artist name display, and resolved unexpected interruptions during USB scans.

Playback Improvements: Enhanced metadata accuracy for local storage music and optimized memory usage for improved stability.

Soundtrack SDK Enhancement: Upgraded for a better listening experience.

TIDAL Connect SDK Update: Upgraded for improved playback stability and resolved crash issues.

Enhanced DHCP Compatibility: Improved stability and reliability across various routers.

Bug Fixes:

Alarm Fix: Easily stop the default alarm tone using remote buttons or the app's play/pause button.

LMS Volume Control: Resolved an issue where Fixed Volume settings were lost for LMS Volume Control.

General Fixes: Various performance improvements and bug fixes.

Edytowane przez Tomek_waw

Używam od miesiąca Wiima Ultra .  Pod względem funkcjonalnym to bardzo udane urządzenie. Bardzo dobra , stabilna aplikacja. HDMi ARC , sterowanie subem , ustawienia dźwięku osobno  dla każdego źródła . Ale jakość dźwięku mnie mocno rozczarowała. Dużo sybilantów , brak muzykalności , takie techniczne brzmienie jak w starych budżetowych CD Technicsa . W stosunku do 13 letniego streamera CA zdecydowanie gorzej . 

Chyba nie chce mi się inwestować w dodatkowy klocek w postaci dobrego DAc i chyba wrócę do Cambridge Audio

26 minut temu, jaxa napisał:

Nie próbowałeś wykorzystać korektora do znalezienia odpowiadającej sobie barwy dźwięku? Aplikacja daje w tym zakresie duże możliwości.

Korekta to zawsze będzie skrzywienie rzeczywistości. Jak zmierzysz obydwa streamery to amplituda bedzie identyczna (bez equalizera). Nie powinno  się używać dsp do naprawy tego co zepsuł sprzęt,  a do korekty akustyki. Jak gra lepiej Cambridge, to go zostawić... albo szukać coś innego np z Volumio - ja byłem zadowolony z Primo, do tej pory używam jako transport i jest bardzo dobrze.

Edytowane przez marcinmarcin

36 minut temu, jaxa napisał:

Nie próbowałeś wykorzystać korektora do znalezienia odpowiadającej sobie barwy dźwięku? Aplikacja daje w tym zakresie duże możliwości.

Trochę poprawiło to jakość dźwięku ale nadal nie jest to co mógłbym zaakceptować .  Room correction to raczej ciekawostka . Korzysta z mikrofonu smartphone i efekty są mizerne . Daleko bardzo do dirac . 
Ale wielu osobom jakość dźwięku na poziomie budżetowego CD może zupełnie wystarczyć 

9 minut temu, marcinmarcin napisał:

Korekta to zawsze będzie skrzywienie rzeczywistości. Jak zmierzysz obydwa streamery to amplituda bedzie identyczna (bez equalizera). Nie powinno  się używać dsp do naprawy tego co zepsuł sprzęt,  a do korekty akustyki. Jak gra lepiej Cambridge, to go zostawić... albo szukać coś innego np z Volumio - ja byłem zadowolony z Primo, do tej pory używam jako transport i jest bardzo dobrze. CA się zepsuł i nie opłaca się naprawiać. Nie obsługuje też Tidal Connect . Myślę o CXN100 

Edytowane przez noquarter
7 minut temu, noquarter napisał:

Myślę o CXN100

Dobre granie 🙂 blisko do Primo było. Podobny poziom. Funkcjonalność lepszą, znowu Primo super tez jako transport i ma Tidal connect.

Edytowane przez marcinmarcin

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Dobre granie 🙂

Używałem ponad 12 lat CA SM6 i mam dobre zdanie o ich streamerach  🙂 

Gdyby nie to że SM6 nie obsługuje już nowych funkcji wysłałbym go do naprawy . To zepsuty zasilacz . Częsty przypadek 

Jestem też ciekawy stabilności ustawień głośności Wiima np w razie update software czy jakiegoś glitcha przy zabawie z końcówką mocy . 

11 godzin temu, noquarter napisał:

Jestem też ciekawy stabilności ustawień głośności Wiima np w razie update software czy jakiegoś glitcha przy zabawie z końcówką mocy . 

Ale o co chodzi? Czy to są jakieś konkretne zarzuty,czy też obawy że" jak coś to coś " ? Bo update sofware jest od Wiima dosyć często,a jak ktoś nie wie jak postępować z końcówką mocy to raczej nie wina producenta sprzętu.

Edytowane przez kgr
brak słowa
1 godzinę temu, kgr napisał:

Ale o co chodzi? Czy to są jakieś konkretne zarzuty,czy też obawy że" jak coś to coś " ? Bo update sofware jest od Wiima dosyć często,a jak ktoś nie wie jak postępować z końcówką mocy to raczej nie wina producenta sprzętu.

To tani chiński produkt. Ich software jest często jeszcze gorszej jakości niż sam sprzęt . Wystarczy że po update przełączy się na fixed volume output i po zabawie .

Gość

(Konto usunięte)
49 minut temu, noquarter napisał:

To tani chiński produkt. Ich software jest często jeszcze gorszej jakości niż sam sprzęt . Wystarczy że po update przełączy się na fixed volume output i po zabawie .

A to nie jest tak,że używasz od miesiąca i wiesz, że manualnie musisz kliknąć upgrade, żeby się zrobiła aktualizacja ? Dodatkowo oprogramowanie od Linkplay uchodzi za jedną z najlepszych platform tego typu. Wiim to fima córka , która robi hardware do tego softwareu. 

Zawsze może się coś stać, dlatego też nie należy używać noża bo można się skaleczyć w palec.

1 minutę temu, Tomek_waw napisał:

A to nie jest tak,że używasz od miesiąca i wiesz, że manualnie musisz kliknąć upgrade, żeby się zrobiła aktualizacja ? Dodatkowo oprogramowanie od Linkplay uchodzi za jedną z najlepszych platform tego typu. Wiim to fima córka , która robi hardware do tego softwareu. 

Zawsze może się coś stać, dlatego też nie należy używać noża bo można się skaleczyć w palec.

A gdy masz żonę 🙂

Godzinę temu, noquarter napisał:

Nie miej mi tego za złe ,ale zajrzałem na Twoj profil podajesz wzmaka Harmana i kolumny Magnata . To też są tanie chińskie produkty. Mam tego Wiima i sybilantów nie slysze , Nie widzialem też nigdzie takiego zarzutu . A sprzedało sie tego sprzetu już sporo , chociażby przez Amazon.Może lepiej przesuń kolumny o pare centymetrow albo zmień wzmacniacz ?  Nie chce sie komentować Twojej uwagi na temat software, bo wszędzie można przeczytać że aplikacje Wiima jest jedna z najlepszych w swoim gatunku . Sugeruje, żebyś najpierw wszedl an strone Linkplay Technology - oni stoja za Wiimem - i zobacz z kim pracują . To nie jest "one man show" a póżniej oceniaj.

22 minuty temu, Tomek_waw napisał:

Żony nie zmienisz. Możesz zmienić żonę ale to nic nie zmieni.

Ale mi chodzi o zmianę na inny model. I zaczynasz wtedy uczyć współżycia z maszynerią. Ewentualnie zostajesz wolnym strzelcem i cieszysz się bezkresem wolności i czystej muzy..

A tak na poważnie, moją żonę nauczyłem obsługi i mam spokój. Dlatego cieszy mnie to że Wiim ma tidal connect. 

Ma tidala na swoim tel i sobie puszcza swoje kawałki. 

Jestem ciekaw kiedy byla ostatnia aktualizacja , Stream magic 6 ? 

Trochę Kolega popłynął z tym sceptycznym podejsciem , oczywiście ja z troski jako były , dawny użytkownik SM6 przez ponad 4 lata.

• Pokaż nowe odpowiedzi