Skocz do zawartości
IGNORED

Eversolo Masterpiece Flagship

Rekomendowane odpowiedzi

...pod tą jakże skromną nazwą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , z wyglądu dość ekstrawagancką, parametrami obiecującą. Czekamy na pierwsze opinie, test ASR i zachwyty rzesz recenzentów 🙂

🙂img_02-NQ0s7Zi2.thumb.jpg.d218bb0846f9d0ed39f0f4e0ba38e37c.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/168446-eversolo-masterpiece-flagship/

Opinie i pierwsze testy są już na YT. Ogólnie same ochy i achy ....szkoda tylko że owe ochy i achy nie dotyczą ceny nowego Evera gdzie u nas na cena na chwilę obecną oscyluje na poziomie prawie 17 tysi 🤯

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

40 minut temu, Ma_cieQ napisał:

zkoda tylko że owe ochy i achy nie dotyczą ceny

Na pewno WiiM odpowie i wypuści model Exclusive Hiper-Dooper Double Plus o podobnych parametrach, nieco skromniejszy wzorniczo, za 3.999,-  😉

Czyli jednak nie A10?

Ja tam na test ASR nie czekam a YT mogę popatrzeć pod kątem funkcjonalności. Chodź nie wiem co może się zmienić pod kątem tego do tańszych braci.

Wszystkie inne testy YT jak i każde tego typu nowości mają na celu jedynie zgromadzenie audience. Publiki , która po prostu przyniesie takowemu wideo zysk. 

Coraz częściej bowiem mamy do czynienia właśnie z takimi testami robionymi na szybko gdzie na ewidentnie widać że nie przyłożono się do testu na prawdę. 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli jednak nie A10?

Ja tam na test ASR nie czekam a YT mogę popatrzeć pod kątem funkcjonalności. Chodź nie wiem co może się zmienić pod kątem tego do tańszych braci.

Wszystkie inne testy YT jak i każde tego typu nowości mają na celu jedynie zgromadzenie audience. Publiki , która po prostu przyniesie takowemu wideo zysk. 

Coraz częściej bowiem mamy do czynienia właśnie z takimi testami robionymi na szybko gdzie na ewidentnie widać że nie przyłożono się do testu na prawdę. 

Co do wad A8, to A10 je prawdopodobnie odziedziczyła.

40 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Mówisz o sofcie? 

No nie sądzę żeby był inny. 

Mówię o tych wadach, które wymieniałem dotyczące A8.

Soft jest praktycznie taki sam, z dodatkiem korekcji dźwięku.

Jeśli ktoś będzie chętny posłuchać, to na koniec listopada już powinny być u nas 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 minut temu, Q21 napisał:

Jeśli ktoś będzie chętny posłuchać, to na koniec listopada już powinny być u nas 🙂 

Robicie jakąś promocję? , u konkurencji na starcie -10%. 

22 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja tam na test ASR nie czekam

Przecież ASR jest niewiarygodne 😉.

W dniu 8.11.2024 o 13:39, MacP napisał:

zachwyty rzesz recenzentów

To ja zacznę. Piękny! 😉. Była to wspaniała i wyczerpująca recenzja 😉. Recenzja nie recenzenta 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Szczególnie ciekawiło by mnie porównanie z nowym Bluesound Icon, o bardzo porządnej specyfikacji i cenie "dla ludzi". Tam ma być sprawdzony w bojach Dirac, tutaj jakiś nowy wynalazek korekcji akustyki. Mam mieszane uczucia do tych systemów. W moim trudnym akustycznie pokoju Dirac rzeczywiście poprawił różne basowe dudnienia ale we wzmacniaczu Arcam SA30 dość mocno też ingerował w ogólną barwę i równowagę i efekt nie zawsze mnie zachwycał, niektóre nagrania brzmiały lepiej bez korekty nawet kosztem dudnień. Próbowałem też Roomperfect i ten skupiał się na basie robiąc to rzeczywiście dobrze. Także prościutki system korekcyjny Wiim w kolejnych edycjach robi jakąś robotę temperując szczególnie uciążliwe wzbudzenia basu. Pozostaje czekać na pierwsze rozbudowane recenzje tych nowości.

No to teraz nie pozostało nic innego jak poczekać na nowego Fiio S15 który będzie (albo ma być) mniej więcej w cenie 1/4 wartości A10 i przynajmniej wygląda wizualnie równie dobrze jak nie lepiej od w/w w zależności od gustu 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

No to teraz nie pozostało nic innego jak poczekać na nowego Fiio S15 który będzie (albo ma być) mniej więcej w cenie 1/4 wartości A10 i przynajmniej wygląda wizualnie równie dobrze jak nie lepiej od w/w w zależności od gustu 😁

Ukryta Zawartość

image.thumb.jpeg.62685c5922500e9bbfe0d8e75dfc5dd8.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.11.2024 o 17:16, tmnich napisał:

Mówię o tych wadach, które wymieniałem dotyczące A8.

Soft jest praktycznie taki sam, z dodatkiem korekcji dźwięku.

Chyba nie skojarzyłem co wymieniłeś. 🙂

Jeśli nie uważasz że to dobry moment na powtórzenie to nie przejmuj się.

W dniu 8.11.2024 o 19:51, tmnich napisał:

Serii to coś zmienia?

W dniu 9.11.2024 o 14:25, Lech36 napisał:

Przecież ASR jest niewiarygodne 😉.

No właśnie.

W dniu 9.11.2024 o 20:15, tmnich napisał:

Ukryta Zawartość

Będzie ten tidal connect? Bo chodzą różne plotki. 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Chyba nie skojarzyłem co wymieniłeś. 🙂

Jeśli nie uważasz że to dobry moment na powtórzenie to nie przejmuj się.

Tak pisałem wcześniej :

A8 też ma swoje wady, AirPlay tylko w wersji 1, brak CEC w hdmi arc, brak dekodowania DS do stereo przez hdmi, oprogramowanie też wymaga dopracowania, np., brak możliwości włączenia (połączenie przez WiFi), brak automatycznego  przełączania źródła, brak wyłączenia wygaszacza itd….

Serii to coś zmienia?

Ty tak poważnie ?🤔, zmienia to, że zostanie 1690 i A10 wychodzi za 15k.

Będzie ten tidal connect? Bo chodzą różne plotki. 

Już o to pytałeś w innym wątku i odp. była, że będzie.

Os będzie na androidzie 12, pewnie taki sam jak w R9.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Serii to coś zmienia?

Piotrze, część ludzi wie jak branża działa a część nie. Jedni idą do salonu lub dzwonią i po dzień dobry dostają -30% a drudzy kupują poprzez opcję kup teraz na stronie i cieszą się że jest promocja na -10%.

4 minuty temu, ferszcik napisał:

Piotrze, część ludzi wie jak branża działa a część nie. Jedni idą do salonu lub dzwonią i po dzień dobry dostają -30% a drudzy kupują poprzez opcję kup teraz na stronie i cieszą się że jest promocja na -10%.

To nie jakaś tajemna wiedza sprzedawców audio czy dywanów…

Niektóre firmy stosują prymitywne, oklepane „metody” sprzedaży/promocji produktów.

Dyskusja była o tym, że na starcie już jest -10%, wnioski są chyba oczywiste.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

No właśnie.

🙂😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dniu 8.11.2024 o 19:51, tmnich napisał:

Zapraszam do kontaktu, zobaczymy, co się uda zrobić 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 godzin temu, tmnich napisał:

Tak pisałem wcześniej :

A8 też ma swoje wady, AirPlay tylko w wersji 1, brak CEC w hdmi arc, brak dekodowania DS do stereo przez hdmi, oprogramowanie też wymaga dopracowania, np., brak możliwości włączenia (połączenie przez WiFi), brak automatycznego  przełączania źródła, brak wyłączenia wygaszacza itd….

Dziękuję.

Ty tak poważnie ?🤔, zmienia to, że zostanie 1690 i A10 wychodzi za 15k.

Na poważanie. Zdziwił byś się że klienci kupujący w tej kwocie streamer nie korzystają z Ceneo. Co nie znaczy że nie umieją negocjować 😉

Już o to pytałeś w innym wątku i odp. była, że będzie.

Os będzie na androidzie 12, pewnie taki sam jak w R9

Dziękuję.

5 godzin temu, ferszcik napisał:

Agree

W dniu 9.11.2024 o 20:11, Ma_cieQ napisał:

Ukryta Zawartość

Mając przed sobę takę choinkę wielokolorowych lampek kogoś jeszcze interesuje brzmienie? Epoka rozświetlonych "Vintage", teledysków MTV lat 80-tych (czekam na playery wyświetlające teledyski) wraca w najlepsze. Na szczęście to tylko chwilowa moda i jest jeszcze sporo produktów do słuchania a nie oglądania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez x666
26 minut temu, x666 napisał:

Mając przed sobę takę choinkę wielokolorowych lampek kogoś jeszcze interesuje brzmienie? Epoka rozświetlonych "Vintage", teledysków MTV lat 80-tych (czekam na playery wyświetlające teledyski) wraca w najlepsze. Na szczęście to tylko chwilowa moda i jest jeszcze sporo produktów do słuchania a nie oglądania.

Brzmienie mnie interesuje ...u mnie i tak pracowałby tylko i wyłącznie jako transport

• 2 tygodnie później...

Niedługo koledzy z salonu odpowiedzą 😉 

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Abajek napisał:

Mam pytanie do forumowiczuw czy ktoś jeszcze się interesuje zwykłymi z tańszej puki stremerami bo kupowanie starszych streamerów za 1000 zl jest bezsensu 

Nie pytaj, to jest watek dla gawędzirzy-marzycieli. 😁

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.11.2024 o 09:37, ferszcik napisał:

Widzę, że Kolega jest dobrze rozeznany w tym temacie.

Czy mógłby Kolega pomóc i poradzić jak dostać taki rabat na Wiima Ultra, ani osobista niezwykle grzeczna i uprzejma wizyta, ani podobna rozmowa telefoniczna nawet 10% upustu nie pozwala uzyskać, a co dopiero 30%. 😞

Dlatego pozwalam sobie na gorącą, niezwykle uprzejmą prośbę do Kolegi o pomoc. 🙂

Edytowane przez Nil

W tym przypadku wysokość rabatu zależna jest od kolejki po ten sprzęt. Chińskie pudełka sprzedają się teraz na pniu więc po co dawać rabat jak i tak się sprzeda

• Pokaż nowe odpowiedzi