Skocz do zawartości
IGNORED

Duże TV 75cali w przystępnych cenach .

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyżej , który TV 75 do max 6 000 zł , Qled czy  Miniled którego też można do tej kwoty kupić , co byście wybrali ?

KALIBER vel rydz .

Mini LEDy są QLEDami, tylko ze strefami wygaszania, co podnosi kontrast. Jak oglądasz wieczorami to głębia czerni w takim tv z wygaszaniem zrobi super wrażenie w porównaniu do zwykłego Qleda bez wygaszania. Może być też Qled ale nie mini LED, który ma jednak też wygaszanie strefowe, ale w mniejszej liczbie, np 50-100, mini LEDy mają tych stref zazwyczaj kilkaset do kilku tysięcy. Ideałem obrazu do wieczornych seansów zwłaszcza byłby Oled, gdzie tych stref masz kilka milionów (każdy piksel to strefa) ale w takich dużych rozmiarach nie kupisz w tej cenie (65" już tak).

Edytowane przez don111
  • Moderatorzy

Trochę dołóż i kup Hisense 75 u8. W twoim budżecie masz U7. Oglądałem oba i 8 mała lepszą czerń ale mogła to być kwestia ustawień, żeby klienta zachęcać do droższego tv.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Dzięki , Hisense , TCL , które jeszcze mają na 100% matryce VA , bo z takimi szukam .

2 godziny temu, stench napisał:

Trochę dołóż

Nie dołożę , i tak podniosłem bo miałem wydać koło piątaka 🙂

KALIBER vel rydz .

pamietaj z tv jest jak z subem, kupuj najwiekszy i najlepszy na jaki cie stac,,,, ja bym celowal w 85 :DDD chyba ze ogladasz z 2 metrow to wtedy jeszcze mozna odpuscic 85 😛

6 minut temu, ryback napisał:

ja bym celowal w 85 :DDD chyba ze ogladasz z 2 metrow to wtedy jeszcze mozna odpuscic 85

Wzrok - ekran to 3m , większego nie chcę , w innym pomieszczeniu jest projektor .🙂

KALIBER vel rydz .

2 minuty temu, KALIBER napisał:

w innym pomieszczeniu jest projektor .🙂

A tak własnie kojarzyłem że masz projektor 🙃

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I po temacie 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

19 minut temu, Piopio napisał:

I po temacie 😉

Brałem pod uwagę , chyba faworyt , ale nie spieszę się .

KALIBER vel rydz .

45 minut temu, KALIBER napisał:

Brałem pod uwagę , chyba faworyt , ale nie spieszę się .

Nie kupisz nic lepszego taniej. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 14.11.2024 o 22:29, KALIBER napisał:

Wzrok - ekran to 3m , większego nie chcę , w innym pomieszczeniu jest projektor .🙂

no to ~80'' pasuje idealnie 🙂 

22 godziny temu, Piopio napisał:

Nie kupisz nic lepszego taniej. 

a raczej będzie drożej