Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Espectro napisał:

mato bosko co tu się wydarzyło. To jakiś cytat z książki jak rozumiem ?

To opinia osoby, która miała wątpliwą przyjemność spędzić kilka tygodni w towarzystwie tych samych imigrantów, których celem zapewnienia bezpieczeństwa, służby państwowe siłą odseparowały od obywateli Europy. Polecam poczytać o tym, co działo się w Porcie w Calais i Dunkierce zanim wyrobisz sobie zdanie. Ja też kiedyś nie byłem tego świadom, dopóki planując wycieczkę na Stary Kontynent nie przeczytałem w zaleceniach, by przy próbie zatrzymania przez imigrantów, chroniąc życie własne wcisnąć gaz i zaryzykować życie ich, a nie były to sensacje z FB tylko wypowiedzi oficjeli.

Obstawiam, że Wasza tolerancja by się skończyła w tym samym momencie, w którym zobaczylibyście grupkę czarnoskórych, z maczetami w rękach zbliżającymi się do auta, w którym z żoną i dzieciakami czekacie na prom w drodze na wakacje życia. Porównanie do zwierząt choć drastyczne uznalibyście za trafione. Nie ma w tym nic rasistowskiego - jest obserwacja zachowań pozbawionych różniących nas od zwierząt wartości. Jak ktoś się zachowuje jak zwierzę to się zachowuje jak zwierzę, koniec.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie mogę już edytować, więc sprecyzuję:

To opinia osoby, która miała wątpliwą przyjemność w obozie dla uchodźców w UK spędzić kilka tygodni w towarzystwie tych samych imigrantów, których celem zapewnienia bezpieczeństwa, służby państwowe siłą odseparowały od obywateli Europy. 

• Administratorzy
47 minut temu, szymon1977 napisał:

Polecam poczytać o tym, co działo się w Porcie w Calais i Dunkierce zanim wyrobisz sobie zdanie.

Znam opowieści z źródeł. Nie mówię, że nie masz racji.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie mogę już edytować, więc sprecyzuję:

To opinia osoby, która miała wątpliwą przyjemność w obozie dla uchodźców w UK spędzić kilka tygodni w towarzystwie tych samych imigrantów, których celem zapewnienia bezpieczeństwa, służby państwowe siłą odseparowały od obywateli Europy. 

fajnie jakby to było oznaczone jakoś wtedy przy takim wpisie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 godziny temu, Chicago napisał:

The only guy that can stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun.

Rzecz nabiera sensu w Europie, gdzie 99% nie ma gun-a.

Cytat

Mistrzyni bumelki? Zakończyła się sprawa kobiety, która przebywała na zwolnieniu 20 lat z 24, w których była zatrudniona!

Cytat

Takiej historii na temat przywiązania do etatu nie napisaliby nawet najlepsi scenarzyści komedii - podkreślił dziennik "La Stampa" w poniedziałek, prezentując wyjątkowo dyskusyjny dorobek nauczycielki z miasta Chioggia koło Wenecji: udało się jej zachować stałe miejsce pracy, mimo pierwszych dziesięciu lat nieobecności w szkole i następnej dekady na zwolnieniach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak to opatentuje, będzie bogata i...nie będzie musiała nauczać 🙂

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

14 godzin temu, Chicago napisał:

The only guy that can stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun. There is no question about it. God Bless America.

Jaaasne.😃🎷

Zwłaszcza ten gudgaj, który zastrzelił wczoraj badguja, bo mu badguj przez pomyłkę zajął miejsce w kinie.

W Kentucky, czy tak jakoś... W każdym razie u poyebów za Wielką Wodą 

🤣

Sytuacja nieco się zmienia gdy w drodze na wakacje życia zjeżdżasz właśnie z rodziną z promu na ląd w Calais: jesteś good a gun-a nie masz.

Edytowane przez szymon1977

Oglądał ktoś film "Johnny" o księdzu Kaczkowskim? Tu fragment jego autentycznej wypowiedzi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

O sytuacji z imigrantami w Całości mówi nawet Wikipedia

Część mieszkańców obozowiska stanowiła zagrożenie dla bezpieczeństwa, np. prawie codzienną praktyką było montowanie na pobliskiej drodze do portu prowizorycznych blokad, mających spowalniać ruch pojazdów lub doprowadzać do ich zatrzymania, co umożliwiłoby nielegalnym imigrantom dostanie się do samochodów i przekroczenie kanału. W wypadku spowodowanym przez blokadę migrantów zginął kierowca polskiego samochodu. Po ponownym zasiedleniu obozowiska dochodziło w nim do krwawych starć i zamieszek, m.in. walk Erytrejczyków z Afgańczykami[6]. Przeciwko rosnącej przestępczości protestowały lokalne stowarzyszenia mieszkańców.

"Szwecja po latach otwartości zaostrza politykę migracyjną. Ostatnia niekontrolowana fala azylantów z 2015 roku uwypukliła problemy związane z integracją nowo przybyłych osób z krajów odległych kulturowo. Wzrost bezrobocia oraz przestępczości sprawiły, że społeczeństwo nie popiera już masowego przyjmowania imigrantów."

Ukryta Zawartość

Uczymy się na doświadczeniach innych. Czas na powiedzenie "Polak mądry przed szkodą"

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, krzysiekj23 napisał:

Uczymy się na doświadczeniach innych. Czas na powiedzenie "Polak mądry przed szkodą"

Co by o PiS nie powiedzieć, takie stanowisko mają od zawsze. 

---------

MiAk9kpTURBXy84NDY1NTUzYTRjMDEzZmZjNTViN

Przeszczep Ursusa do łady? 🙂

Cytat

"Pan Samochodzik i templariusze". Jest oficjalny zwiastun filmu Netfliksa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Pełna zgoda. W tej kwestii trzymam za nich kciuki. Mamy wystarczający burdel w kraju żeby się jeszcze imigrantami zajmować 

31 minut temu, Jacchusia napisał:

---------

Ukryta Zawartość

Przeszczep Ursusa do łady? 🙂

Ukryta Zawartość

Coś jasny ten odtwórca głównej roli jak na Netflix.. 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

My tego Pana juz chyba znamy...

Cytat

Nergal nie życzy sobie placówki dla dzieci na osiedlu i bombarduje administrację. Padły porównania do hodowli kóz

Cytat

Jednym z inicjatorów wyrzucenia Wioski z kamienicy jest Nergal, czyli muzyk Adam Darski. Mężczyzna w mailach do administracji porównuje dzieci do kóz: Jeśli któryś z nas zacząłby hodować kozy, albo założył schronisko dla psów, sąsiedzi mieliby z tym problem. Dodatkowo określa dzieci jako "dziatwę'': Dzisiaj ZNOWU obudziły mnie wrzaski dziatwy, które niosą się też po klatce. W załączeniu zdjęcie siatki pełnej pampersów, gówna. Wszedłem na klatkę i na dzień dobry uderzyła mnie fala smrodu - skarżył się muzyk (cytaty pochodzą z wiadomości wysyłanych przez piosenkarza do administracji, przekazane nam zostały przez dyrektorkę Wioski z Powiśla).

z29914762IH,Nergalowi-przeszkadzaja-podo

Cytat

Chodzi o maluszki uczęszczające do punktu opieki dziennej, który jest zlokalizowany w jednym z mieszkań. To jedna z Wiosek, czyli placówek działających w ramach start-upu, który umożliwia rodzicom lub pedagogom otwarcie własnego miejsca opieki dla dzieci do lat 5. Właściciele Wioski na Powiślu kupili mieszkanie z możliwością dzierżawy ogródka, wszystko zostało zorganizowane legalnie, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Raczej laski znalazły sposób na biznes w blokach i w dupie mają spokój mieszkańców. Liczy się kasa - 2900 od gówniaka.

Gdyby to były małe szatany to Nergalowi pewnie by nie przeszkadzało. Miałby natchnienie do wycia.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Coś w tym złego?
Wyrażaj się.
„Dzisiaj ZNOWU obudziły mnie wrzaski dziatwy, które niosą się też po klatce. W załączeniu zdjęcie siatki pełnej pampersów, gówna. Wszedłem na klatkę i na dzień dobry uderzyła mnie fala smrodu.”

https://pl.m.wiktionary.org/wiki/g%C3%B3wno

Nie udawaj, że niewiesz co napisałeś:

gówniak (język polski)

(1.1) slang. wulg. dzieciak, bachor, gówniarz

Reklamówka ze śmieciami na klatce to trochę mało, by domagać się zamknięcia działalności gospodarczej rozpoczętej zgodnie z normami.

52 minuty temu, romeksz napisał:

Natomiast smród gówna...

To nadal tylko reklamówka ze śmieciami na klatce.

14 godzin temu, romeksz napisał:

Raczej laski znalazły sposób na biznes w blokach i w dupie mają spokój mieszkańców. Liczy się kasa - 2900 od gówniaka.

Jeśli każdy ma tak gadać jak Nergal to równie dobrze można można wysłać wszystkie psy do schroniska. Wszystko dookoła obszczane i osrane. Nie można normalnie wejść na trawnik, a często psy załatwiają się też na chodniku. Właściciele często mają gdzieś sprzątnięcie po swoim osrańcu i nie patrzą gdzie ich pies się załatwia. Czy obszcza Ci drzwi, Twoje drzewo czy koło samochodu. Wiecznie któryś szczeka i drze ryja. To ludziom nie przeszkadza, tylko dzieci. 

Wystarczy przeprowadzić rozmowę z osobami prowadzącymi to przedszkole i pewnie załatwiłoby to sprawę.  Ale lepiej wszczynać awanturę na całą Polskę. No tak, przy zwróceniu uwagi nie byłoby o nim głośno. Byleby być na okładkach. Szkoda, że nie ma opisu jakie stanowisko ma strona pomawiana. Warto wysłuchać dwóch stron przed linczwaniem kogokolwiek.

Edytowane przez krzysiekj23
14 godzin temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Robią to legalnie, na prowadzenie działalności gospodarczej trzeba mieć zgodę wspólnoty mieszkaniowej.

"2900 od gówniaka." - to określenie na dziecko pokazuje jak cię trzeba klasyfikować.

8 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Wystarczy przeprowadzić rozmowę z osobami prowadzącymi to przedszkole i pewnie załatwiłoby to sprawę. 

Dokładnie. Sprawę śmieci załatwia się inaczej, chyba że Nergal te dzieci tak traktuje...i chyba się nie mylę.

z29933316IH,Madonna-i-Rosie-O-Donnell.jp

"Dużo nadziei w ich serca wlała ostatnia wypowiedź przyjaciółki Madonny, Rosie O'Donnell."

Ukryta Zawartość

Skąd ta Madonna bierze takie stare przyjaciółki 🙂

Czy doszliśmy do punktu, w którym wiek kobiety poznaje się po dzieciach, czy przyjaciółkach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Robią to legalnie, na prowadzenie działalności gospodarczej trzeba mieć zgodę wspólnoty mieszkaniowej.

Czy Nergal należy do tej wspólnoty i czy się zgodził?

"2900 od gówniaka." - to określenie na dziecko pokazuje jak cię trzeba klasyfikować.

To chyba dzieci nie miałeś i nie wiesz jak to śmierdzi.
8 minut temu, romeksz napisał:

Czy Nergal należy do tej wspólnoty i czy się zgodził?

Nie sądziesz, ze powinienes zapytać Nergala?

9 minut temu, romeksz napisał:

To chyba dzieci nie miałeś i nie wiesz jak to śmierdzi.

Wiem, mniej niż takie wpisy w których ktoś na dzieci mówi "gówniaki"

3 godziny temu, romeksz napisał:

Przepraszam, srasz w reklamówkę i wystawiasz na klatkę schodową, jako "śmieci"?

Nie przepraszaj tylko skończy pyskować, a nt reklamówki pampersami na klatce już raz pisałem, nie będę powtarzać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.