Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure 3010 + Harbeth SHL5

jodel

Rekomendowane odpowiedzi

W ostanim numerze HIFIiM jest recenzja systemu Exposure`a 3010. Określono w nim że wzmak 3010 niezwykle dobrze zagrał z Harbethami SHL5. Może ktoś z forumowiczów miał okazję posłuchać Exposure lub wie gdzie można w Wawie posłuchać i to najlepiej właśnie z Harbethami SHL5.

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/16864-exposure-3010-harbeth-shl5/

3010 to b. dobry sprzet; pójdź do Decibel i poszukaj w tamtejszych kolumnach - mają chyba parę firm, ja słuchałem podłogówki spendora za 6 tys. i grały bardzo ładnie - spróbuj np. z nimi; niestety nie pozyczą ci wzmaka ani kolumn; rozważ też kolumny usher do 3010 - może być pięknie; a - w czasie odsłuchów lepiej poproś żeby odłączyli osprzet za 10plus kilo, bo potem w pamięci zostaje co innego niż jest w domu; sam kondycjoner nordosta to prawie 10

... właśnie poszukuje wzmaka do moich Harbethów. Recenzja w HIFIiM na temat Exposure+Harbeth aż kusi żeby wydać te ponad 5kzł. Zastanawiałem się czym można zastąpić Harbethy podczas ewentualnych odsłuchów, jeśli nie są one dostępne w sklepie.

U Decibela jeszcze nie byłem i nie wiem co oni tam mają. Ale najpewniej Exposure będzie u niego.

pozdr

...ale w Audiopunkcie nie mają kolumn zbliżonych brzmieniowo do SHL5, natomiast w Decibelu mają Spendory - a to już tylko mały kroczek do szczęścia :)). Poza tym to zestawienie tak zostało zachwalone w HIFiM,że chyba z czystej ciekawości spróbuję. Może , może... Kiedyś bez problemu wziąłem z Decibela za kaucją kable Nordosta więc sądzę ,że teraz nie powinno być problemu.

p.s.

Jodel - a tak przy okazji , co z tym Aboxem?

pozdrawiam

->Wojtek

w świąteczny poniedziałek andrea29 zaprosił mnie i boda na odsłuchy.

Będą: oczywiście sprzęt andrei, Abox i preampy boda, no i moje Harbethy. Do tego wezmę Bedrocka.

Myślę, że jakieś wpisy z tego będą, przedewszystkim liczę na ocenę andrei. Moje i boda zdanie już znasz.

Co do dalszego wyboru wzmaka - pożyjemy zobaczymy.

Chciałbym porównać najlepiej bezpośrednio Aboxa z Exposurem, ECI-2, Pliniusem i Naimem. Ale w tej chwili to tylko marzenie (brak czasu). Ale myślę, że jak wypożyczę naleśnika od boda to zjawie się w Wawie. Ale w tej chwili odkładam to na połowę kwietnia.

pozdr

Czytałem recenzję wzmaka Exposure 3010. Klocek ten kosztuje prawie 6000 zł. i to co mnie powaliło, niestety negatywnie jest to, że przy włączaniu i wyłączaniu wzmacniacza słychać wyraźne pyknięcie w kolumnach, mimo, że jak twierdzi recenzent w środku słychać działanie przekaźnika. Oczywiście nie deklasuje to wzmaka w sensie brzmieniowym, ale za takie pieniądze żeby pykało .... dla mnie osobiście nie do przyjęcia za takie pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.