Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost. Jakie różnice w brzmieniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, 77Mariusz77 napisał:

Sprzedaj mieszkanie i kup oryginał to porównamy. Już nie bądź świętszy od papieża. 

Ja mam zdanie takie , że jak idziesz do sklepu po chleb to Pani w piekarni nie woła od Ciebie tyle co za niwy Oled w 80 calach . Zaś gdy idziesz po Oled nie płacisz jak za Bentleya. A kupując Bentleya nie płacisz tyle co prom kosmiczny. To samo jest tutaj , 10 metrów kabla w cenie mieszkania lub naprawdę pożadnego samochodu. Bo za 100 tys euro takowy kupisz. 

We wszystkim musi być jakiś umiar i czego byś nie napisał to w moich oczach taka cena nie jest niczym uzasadniona a wręcz ją odbieram jako próbę złapania naiwnego klienta . 

Nie neguje bardzo wysokich cen kolumn czy wzmacniaczy ale to już wykracza poza zdrowy rozsądek. 

Nie stać Cię to nie kupuj- możesz znaleść substytut, ale nie w formie podróbki. 

To, że coś kosztuje dużo (może nawet i za dużo) nie upoważnia do kupowania podróbek. Jest to zakazane i nieuczciwe. Firma, która sprzedaje najwidoczniej ma potencjalnych klientów którym cena nie przeszkadza. 

Chciałem tylko dopisać, że Purple Flare ma tą samą ilość przewodników co moja "srebrzanka"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepiej by było jakby ktoś porównał te kabelki ze sobą. 

Taką opinię chciałabym poznać:)

Ukryta Zawartość

Bo to trzeba by w jednym systemie porównać i nie w budżetowym.  W takim w którym każdą zmianę słychać.  

Z chęcią bym to zrobił tylko jeszcze chętny z oryginałem jest potrzebny. 

Jak nikt się nie znajdzie z Valhallą to ja mogę z Tyrami wpaść jak będzie jakoś w miarę po drodze, no i jak system będzie sensowny do takiego porównania. 

Świat się kończy ...rozprawki o drutach z Ali a dziale Hi-End 🤯🤦

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

12 minut temu, Gargan napisał:

Chińczycy weszli już na taki poziom, że Nordost może im skoczyć.... po piwo ryżowe na róg do monopolowego 😁

Ale jedno zawsze zostanie tym czym jest ...to zawsze będzie Chińczyk 😁

7 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Ale jedno zawsze zostanie tym czym jest ...to zawsze będzie Chińczyk 😁

Nie każdy ma świra jak ja i kupuje w przewadze europejskie marki, najlepiej made in Europe. 

Rozsądni ludzie idą do Chińczyków i są szczęśliwi 😀

2 godziny temu, kaviter napisał:

Jak nikt się nie znajdzie z Valhallą to ja mogę z Tyrami wpaść jak będzie jakoś w miarę po drodze, no i jak system będzie sensowny do takiego porównania. 

Czekam na takie porównanie:) 

No, ale tak czy siak chciałbym żeby ktoś porównał oryginalny Purple Flare ze slynna "srebrzanka" z ali

Najbardziej interesuje mnie czy różnią się brzmieniem 🤔

Jak ktoś będzie chętny to dogadamy się , ja przyjadę po Świętach a przed Sylwestrem. I tak będę jechał od Świecka na wschód to mogę nadłożyć bo doświadczenie bezcenne może się okazać.  A te Twoją srebrzankę też mam. 🙂

Godzinę temu, Gargan napisał:

Nie każdy ma świra jak ja i kupuje w przewadze europejskie marki, najlepiej made in Europe. 

Rozsądni ludzie idą do Chińczyków i są szczęśliwi 😀

Ja też należę do owych świrów i nie uważam że to z braku rozsądku. Stać mnie by kupować druty markowe a fakt że kosztują 5 czy 15 razy więcej nie ma dla mnie znaczenia ...przecież po to zarabiam by korzystać z tych pieniędzy - bo jak nie teraz to kiedy ??? Życie jest zbyt krótkie i piękne by zawracać sobie dupę chińskimi drutami 😁

1 godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Tak tylko pragnę zaznaczyć,  że chiński DAC już przestało obciachem trącać i tak będzie z czasem ze wszystkim 🙂

Żeby jeszcze mieli ten sam zmysł estetyczny co projektanci europejscy to byłoby super 🙂

@Ma_cieQ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem Red Dawny głośnikowe chyba z ostatniej serii i były super dopóki nie posłuchałem wyższych modeli. Heimdall 2 był lepszy ale Frey 2 to na razie koniec mojej zabawy bo robi się delikatnie mówiąc drogo. Mam także XLR Frey 2 i cyfrowe Heimdall 2 (w serii Frey nie ma cyfrowych kabli :-(). Zasilające na razie Red Dawn (mam 6 klocków do zasilenia więc...).

W moim systemie z WB Square 2 (na razie) im droższe Nordosty tym lepiej grało, kulturalniej, z klasą.

I wszystko z oficjalnej dystrybucji a po zmianie z papierami jechały do innego Klienta. A propos to polskich stronach są imitacje, repliki i sprzedają je goście z Polski. Wieszać za jaja

Edytowane przez DJU1972
8 godzin temu, tedi02 napisał:

Tytuł ,kable nordosta,a  dlaczego piszecie o podróbkach,?

Kolego, a słyszałeś któryś z podanych modeli?

16 godzin temu, DJU1972 napisał:

Miałem Red Dawny głośnikowe chyba z ostatniej serii i były super dopóki nie posłuchałem wyższych modeli. Heimdall 2 był lepszy ale Frey 2 to na razie koniec mojej zabawy bo robi się delikatnie mówiąc drogo. Mam także XLR Frey 2 i cyfrowe Heimdall 2 (w serii Frey nie ma cyfrowych kabli :-(). Zasilające na razie Red Dawn (mam 6 klocków do zasilenia więc...).

W moim systemie z WB Square 2 (na razie) im droższe Nordosty tym lepiej grało, kulturalniej, z klasą.

I wszystko z oficjalnej dystrybucji a po zmianie z papierami jechały do innego Klienta. A propos to polskich stronach są imitacje, repliki i sprzedają je goście z Polski. Wieszać za jaja

Heimdall 2 spoko, ale bardzo drogi. Na wyższe modele już nawet nie patrzę...

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Kolego, a słyszałeś któryś z podanych modeli?

Piszesz o podróbkach ? To nie są kable nordosta.

56 minut temu, tedi02 napisał:

Ja pytam Ciebie o Nordost-y nie o nordost-y

Tylko o oryg pytam 

Mój temat dotyczy 3kabli Purple, Blue, Red tak dla przypomnienia 

Edytowane przez Bukaj
2 godziny temu, tedi02 napisał:

Ja nie mam podróbki i nie pisałem o takich rzeczach. Mój kabel nie ma nawet nazwy. Może to co niektórych uspokoi. 

Napiszesz w końcu coś na temat ? Czekam z niecierpliwością i nie wiem czy się doczekam na konkrety. 

W dniu 11.12.2024 o 12:07, 77Mariusz77 napisał:

Jak ktoś ma oryginał i chcialby zrobić porównanie to z chęcią przyjadę i porównamy po Świętach. Byle nie mieszkał na ścianie wschodniej.  

I wszystko będzie jasne

Niekoniecznie wszystko. Zrobiłem research i są różne wersje V2. Szersza i węższa, do tego sygnowane przez 2 producentów. Stąd, podejrzewam, są różne opinie. Wydaje mi się, że warto kupować, tam gdzie jest duża sprzedaż i sporo pozytywnych komentarzy. Do niczego oczywiście nie namawiam (tfu, podróbki 😉 )

9 godzin temu, Bukaj napisał:

Ja pytam Ciebie o Nordost-y nie o nordost-y

Tylko o oryg pytam 

Mój temat dotyczy 3kabli Purple, Blue, Red tak dla przypomnienia 

Ok ,rozumie ,bez przesady z dużą literą ,tak miałem kiedyś Red dawn.Spoko kable jeśli ktoś lubi takie brzmienie .

• Pokaż nowe odpowiedzi