Skocz do zawartości
IGNORED

Amazon Music Unlimited - problemy z obsługą aplikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Skuszony trzymiesięcznym okresem próbnym i reklamowaną jakością Ultra HD 24/192 zainstalowałem sobie Amazon Music Unlimited na Androida. Zaskoczyła mnie na plus jakość dźwięku (aż zacząłem się zastanawiać, czy nie jest jakoś sztucznie podkręcana 🙂) i całkiem duży zasób materiału, ale ich natywna aplikacja to rzecz do dopracowania i nie ma startu do Spotify, Tidal czy nawet Deezer, który spośród nich ma najsłabszą appkę. Bardzo nieintuicyjne tworzenie playlisty i wybór ulubionych wykonawców, utworów i płyt oraz problemy w wyświetlaniu okładek (żeby ją uaktywnić trzeba kliknąć przycisk x-ray z krótkim info o twórcy, a dopiero po wyjściu pojawia się okładka) mogę jeszcze znieść, ale mam fundamentalny problem z odtwarzaniem playlist - po włączeniu pierwszego utworu i jego zakończeniu nie włącza się samoczynnie kolejny 🤐 Żeby usłyszeć następny utwór w kolejce muszę wrócić do karty aplikacji Amazon i wtedy rusza, a jeśli tego nie zrobię playlista po prostu się nie odtwarza. Próbowałem wszystkiego w opcjach i za cholerę nie wiem o co chodzi. Czy wiecie co może być przyczyną i jak to naprawić, bo na tą chwilę, mimo obiecującego potencjału, program jest dla mnie praktycznie nieużyteczny.

Edytowane przez jaxa
31 minut temu, jaxa napisał:

Czy wiecie co może być przyczyną

Przyczyną jest turbo-gówniana aplikacja, która po kolejnych aktualizacjach jest jeszcze gorsza niż ta, z którą startował serwis. 

31 minut temu, jaxa napisał:

program jest dla mnie praktycznie nieużyteczny.

Dlatego ten serwis nie jest wspierany przez streamery. Był dostępny w streamerach Silent Angel ale wypadł i mimo wielu zapowiedzi nie wrócił. I nie zapowiada się na to. Amazon ma wywalone na potencjalnych klientów i dostępność do serwisu. Muzyka jest traktowana jako skromny dodatek do platformy Prime Video i nic nie zapowiada aby coś się zmieniło 

jest wspierany

w aplikacji wiima trochę inna obsługa niż np. spotify, ale tam nie miałem większych problemów z playlistami, w sumie nie za często korzysta., interesuje mnie bardziej odtwarzanie albumów, jakość satysfakcjonująca.

a munich to miał dłuższą wpadkę, nawet z tidal - oferowali roona zamiast...

Edytowane przez ro35

Ale z odtwarzaniem albumów mam tak samo 😡

Dopóki nie wrócę do aplikacji kolejny utwór nie wchodzi, a jak wejdę od razu rusza. 

Edytowane przez jaxa

Eversolo ma Amazon i jakość dla mnie  lepsza niż w TIDAL który w dodatku często mi przycinał. Amazona mam już 3 miesiąc i póki co pracuje stabilnie.

Edytowane przez Luk77

Jest tylko jeden problem. Gdyby mi się coś pozmieniało i chciałbym anulować subskrypcję Amazon Music to za cholerę nie wiem jak to zrobić. Przerobiłem wszystkie serwisy streamingowe i nie było problemu a tutaj … no właśnie może ktoś pomoże:)

W dniu 31.12.2024 o 14:11, jaxa napisał:

czy nie jest jakoś sztucznie podkręcana 🙂

Preemfaza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 1.01.2025 o 22:03, piotrek7 napisał:

Z poziomu Menu w Amazon Prime

Nic a nic nie mogę sobie poradzić.

znalazlem taką instrukcje

„Krok 1. Otwórz przeglądarkę internetową i przejdź do www.Amazon.com i zaloguj się na swoje konto Amazon. 

Krok 2. Przejdź do „Amazon Music Setting”, aby zarządzać ustawieniami subskrypcji Amazon Music. 

Krok 3. Kliknij „Amazon Music Unlimited”, aby sprawdzić szczegóły subskrypcji.”

Nigdzie nie widzę „Amazon Music setting”

2 godziny temu, Luk77 napisał:

Nigdzie nie widzę „Amazon Music setting”

W dniu 1.01.2025 o 22:03, piotrek7 napisał:

Z poziomu Menu w Amazon Prime

IMG-20250105-173250-1.jpg

Edytowane przez piotrek7