Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner czy zestaw dzielony ?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, MarcinRejek napisał:

Wymieni ktoś Topowe Procesory z lat 2008-2010 które miały już HDMI 1.3a i Dolby TrueHD oraz DTS-HD Master Audio ? 

Dlaczego az tak stare?

Onkyo 828 mialem wiele lat temu. Swietny sprzet 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, rafa napisał:

Dlaczego az tak stare?

Onkyo 828 mialem wiele lat temu. Swietny sprzet 

828 to amplituner

Bo przynajmniej grają a nie tak ja te nowe zabawki

1 godzinę temu, donsalieri napisał:

Znam kilku Ukraińców, bardzo rodzinni, porządni i pracowici ludzie. Wiadomo że w każdym narodzie są chwasty ale to nie oznacza że cały naród taki

Pewnie ale to tez nie jest argument aby ukrainizować Polskę. Są u nas goscmi to niech się dostosowują do nas, a nie tak jak teraz, ze to my musimy dostosowywac się do Ukraińców.

To w sumie nie miejsce na polityczne wywody ale mam podobne zdanie jak @kinomaniak 2. Ktoś nam na siłę robi Ukropol...

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość

(Konto usunięte)

Jak ktoś by był zainteresowany to mam na sprzedaż wzmacniacz AV Denon AVC-A10H praktycznie nowy, mam go 19 dni z czego grał ze 5-7 dni i resztę przeleżał w kartonie, sprzedaję bo to nie moje granie...

Zainteresowany to zapraszam na PW

2 godziny temu, kinomaniak 2 napisał:

A co do mocy każdego amplitunera napiszę jedno. Nawet te za Kilkadziesiąt tyś PLN 20 lat temu .a10i,czy Sr 9600,az9. Nigdy nie grały tak głośno jak wzmacniacz 2x60. Taka prawda.

Do dzisiaj mam ax10i i zawsze narzekałem na bas z kolumn, dopiero uzbrojenie w końcówkę rozwiązało problem.

2 godziny temu, donsalieri napisał:

Znam kilku Ukraińców, bardzo rodzinni, porządni i pracowici ludzie. Wiadomo że w każdym narodzie są chwasty ale to nie oznacza że cały naród taki. We wszystkim trzeba mieć umiar, nawet w homofobii 😛 Nie ma co naRZekać tylko robić swoje. Oby tylko Ukraińcy wytrzymali i powstrzymali te ruską zarazę bo bedzie niewesoło ..

Koledze chyba chodzi o to że Ukraińskie produkty zalewają nasz rynek, wykupują nasze firmy, rujnują co zostaje a obsadzeni są nawet w obecnym rządzie i to oni defakto decydują co my polaczki możemy.

27 minut temu, MarcinRejek napisał:

Jak ktoś by był zainteresowany to mam na sprzedaż wzmacniacz AV Denon AVC-A10H praktycznie nowy, mam go 19 dni z czego grał ze 5-7 dni i resztę przeleżał w kartonie, sprzedaję bo to nie moje granie...

IMHO źle robisz... zaczynasz od dupy strony. Najpierw kup docelowe kolumny potem dobierz sprzęt.

To kolumny odpowiadają za 90% brzmienia a im lepsze tym bardziej czujesz różnice między sprzętem, kablami itd.

2 godziny temu, donsalieri napisał:

Znam kilku Ukraińców, bardzo rodzinni, porządni i pracowici ludzie. Wiadomo że w każdym narodzie są chwasty ale to nie oznacza że cały naród taki. We wszystkim trzeba mieć umiar, nawet w homofobii 😛 Nie ma co naRZekać tylko robić swoje. Oby tylko Ukraińcy wytrzymali i powstrzymali te ruską zarazę bo bedzie niewesoło ...

Proszę cię żyjesz z wynajmowania mieszkań że tak piszesz. To są właśnie chwasty.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, fetek napisał:

IMHO źle robisz... zaczynasz od dupy strony. Najpierw kup docelowe kolumny potem dobierz sprzęt.

Ja będę robił na odwrót, bo starego tego bardzo dobrego sprzętu już praktycznie nie ma i coraz to szybciej znika, zaś kolumny są i będą... 

Chyba muszę założyć swój nowy temat... 

Ale...

Teraz uciekam oglądać „Szyfry Wojny" na DVD, dobrze że wojenne te dobre mam na Tym wymarłym nośniku bo wznowień na BD się nie doczekam😞🤬😭

Godzinę temu, MarcinRejek napisał:

Nie zareklamowałeś sprzętu... 10k mogę dać. 😉

Gość

(Konto usunięte)

Na jego temat już pisałem chyba 5 lub 6 stycznia... więcej się nie będę powtarzał bo techniczne, wyostrzone granie mnie nie interesuje... Wolę stary sprzęt wypełniony analogiem niż cyfrowe gówno! Stąd idzie na strzępy a w jego miejsce ma wejść dzielonka Denon-a lub coś innego jeżeli takowe się znajdzie, bo w chwili obecnej mój AVC-A1HD zjada tego suchotnika na śniadanie...  

1 godzinę temu, Chloru napisał:

10k mogę dać

Musisz dołożyć.. 

Nic nie muszę. W PL brutto 17k. Niecałe 14 netto wyjdzie. Realnie pewnie jeszcze cos sie z tej wyjsciowej ceny urwie. Jak mam kombinować z dostawą i ewentualnym odsyłaniem na gwarancje do DE to zachętą musi być znacząca. ;)

Ja ogólnie mam wrażenie, że poprzednik (jeśli tak można powiedzieć) czyli Denon AVC X8500H czy HA był bardziej chwalony. Niż ten AVC A10H. Ale może się mylę.

Ten Denon AVC A1H myślę, że cena z du...py. Sprzęt pewnie świetny ale mając końcówki mocy poszedł bym w procesor. Chociaż Marantz AV7706. Bo jeśli w ampli to max w X8500HA. Ale to moje subiektywne zdanie.

8 godzin temu, MarcinRejek napisał:

Zamieniłeś Panasonica UB9000 na Sony X800M2. Czy model Sony jest według Ciebie lepszy od Panasa, zastanawiam się różnica w cenie znaczna Panas kosztuje prawie 5k a Sony jest za 1,5k czyli ponad 3x tańszy, jak z jakością obrazu i dzwięku bo masz porównanie z tym Panasem.

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Chloru napisał:

W PL brutto 17k. Niecałe 14 netto wyjdzie.

Ja widzę wszędzie 20999 zł, ja dałem 4199€ a teraz stoi po 3969€

Nic nie muszę

Zgadza się

Jak mam kombinować z dostawą i ewentualnym odsyłaniem na gwarancje do DE

A co tu kombinować, wysyłasz kurierem tak jak w Polsce, tak samo do DE 

4 godziny temu, STELVIO napisał:

Ja ogólnie mam wrażenie, że poprzednik (jeśli tak można powiedzieć) czyli Denon AVC X8500H czy HA był bardziej chwalony

Zgadza się, prezentował inne brzmienie... Sam @JVC 4K przecież pisze że teraz ma Ostro na A1H

4 godziny temu, STELVIO napisał:

Chociaż Marantz AV7706

Jest dużo lepszy niż amplituner 7015 

Godzinę temu, JVC 4K napisał:

X800M2. Czy model Sony jest według Ciebie lepszy od Panasa

Nie mam płyt 4K więc się nie wypowiem, kupowałem pod filmy BD, więc nie chciałem płacić aż tyle. Do tego co potrzebowałem jest wystarczająco choć mogłem kupić Panasa 824 ale cena prawie 150€ więcej niż Sony 800m2 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ja widzę wszędzie 20999 zł, ja dałem 4199€ a teraz stoi po 3969€

Suma sumarum, podobnie jak na tą chwilę. Bo faktycznie u nas cena 17 koła. Ale dystrybucja europejska. Nie na rynek polski. A tu już mogą tkwić niuanse z gwarancją/serwisem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
41 minut temu, STELVIO napisał:

@MarcinRejek Ja widzę wszędzie 20999 zł, ja dałem 4199€ a teraz stoi po 3969€

Suma sumarum, podobnie jak na tą chwilę. Bo faktycznie u nas cena 17 koła. Ale dystrybucja europejska. Nie na rynek polski. A tu już mogą tkwić niuanse z gwarancją/serwisem.

Ja dałem za A1H 27999zł super amplituner polecam go Tobie.

49 minut temu, MarcinRejek napisał:

Ja widzę wszędzie 20999 zł, ja dałem 4199€ a teraz stoi po 3969€

Zgadza się

A co tu kombinować, wysyłasz kurierem tak jak w Polsce, tak samo do DE 

Zgadza się, prezentował inne brzmienie... Sam @JVC 4K przecież pisze że teraz ma Ostro na A1H

Jest dużo lepszy niż amplituner 7015 

Nie mam płyt 4K więc się nie wypowiem, kupowałem pod filmy BD, więc nie chciałem płacić aż tyle. Do tego co potrzebowałem jest wystarczająco choć mogłem kupić Panasa 824 ale cena prawie 150€ więcej niż Sony 800m2 

Sony X800M2 to też odtwarzacz 4K UHD takie płyty czyta przecież, mnie zastanawia co innego jak można mieć flagowego Panasa za 5k i kupić ponad 3 krotnie tańszy Sony, to jakbyś miał E-klasę i przesiadł się do A-klasa chyba nikt nie chciał by takiej przesiadki. A  co dopiero taki zapalony miłośnik KD jak ty.

Mnie byłoby szkoda sprzedawać UB9000 na twoim miejscu bo na tak drogim odtwarzaczu można mocno popłynąć czyli sprzedać z dużą stratą używany. Nowy kosztuje 5000 Ty sprzedałeś go za maks 2000 bo nikt nie da więcej za nawet topowy używany więc strata 3000, mnie taka strata by bolała ja bym się na coś takiego nigdy nie zdecydował, trzymał bym z 15-20 lat tego UB9000 aż do momentu w którym by się rozpadł/zepsuł/przestał działać.

Edytowane przez JVC 4K
Gość

(Konto usunięte)

Sony X800M2 to też odtwarzacz 4K UHD takie płyty czyta przecież

Przecież Ci napisałem że nie mam i mieć nie będę w swojej kolekcji filmów 4K. Dla mnie marnowanie niepotrzebnie kasy a do filmów na BD jest dobrze😎 jestem zadowolony z wydanych pieniędzy. 

Nowy kosztuje 5000 Ty sprzedałeś go za maks 2000 bo nikt nie da więcej z

Sprzedałem za 3,5 tys zł bo był po modzie... 

dałem za A1H 27999zł super amplituner polecam go Tobie.

Nie dzięki, gniota nie chcę...

Mi starczy 5-7 kanałowy wzmacniacz ale topowy model, ten A1H gdybym odjął te kanały co są mi nie potrzebne to tak naprawdę tani amplitunerek się robi wart około 10 tys zł a ja za 20 tys będę miał końcówkę 5x300/500 watt w monoblokach 

To coś źle szukasz...77b20bc9487961cade3aa174a0a2e1f1.jpg

[mention=71574]STELVIO[/mention] czyli będą dokładnie takie same niuanse z serwisem jakbyś kupil od MR.

Tylko w razie czego masz rękojmię w PL i możesz próbować z niej skorzystać.

Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, Chloru napisał:

To coś źle szukasz...77b20bc9487961cade3aa174a0a2e1f1.jpg

[mention=71574]STELVIO[/mention] czyli będą dokładnie takie same niuanse z serwisem jakbyś kupil od MR.

Tylko w razie czego masz rękojmię w PL i możesz próbować z niej skorzystać.

Nie bój nic ja dobrze szukam tylko mi nie wszystko pokazuje w Niemczech co jest sprzedawane w Polsce...

Ja szukałem bezpośrednio po sklepsch typu Q21, AudioColor, Planeta Dzwięku... 

To w jakim sklepie taka cena? 

Ja swojego nie oddam taniej niż 3300€

26 minut temu, MarcinRejek napisał:

Nie bój nic ja dobrze szukam tylko mi nie wszystko pokazuje w Niemczech co jest sprzedawane w Polsce...

No skoro nie widzisz tej oferty to jednak źle szukasz...

Ukryta Zawartość

27 minut temu, MarcinRejek napisał:

Ja swojego nie oddam taniej niż 3300€

No to nikt ktos może sobie odliczyć VAT tego nie kupi a jak jeszcze jest na liniowym to w ogóle bez sensu. 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Chloru napisał:

No to nikt ktos może sobie odliczyć VAT tego nie kupi a jak jeszcze jest na liniowym to w ogóle bez sensu. 

Przecież ja nie muszę tutaj sprzedawać, dałem tylko informację, ba nawet do Polski nie chce mi się tego przywozić. Wolę sprzedać u siebie na rynku lokalnym... 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Chloru napisał:

Pewnie - ja nie mam zadnego ciśnienia. Poza tym źle zareklamowałeś sprzęt. Powodzenia w sprzedaży. 

Jak źle? Przecież to największy niewypał Denona włącznie z A1H, jeżeli ktoś lubi takie granie to nic mi do tego... 

Gość

(Konto usunięte)

Żebyś wiedział o co chodzi to wyjaśnię Ci to inaczej: 

Sprzęt grający jak Denon AVC-A1HD:

Roksan, Arcam, Anthem, Rotel

zaś sprzęt grający po stronie Denon AVC-A10H/A1H to

Yamaha, Onkyo, Pioneer, I jeszcze pewnie kupa innych grających jasno, natarczywie, sterylnie, technicznie, cyfrowe... 

Moje granie to właśnie A1HD, ciepłe, analogowe pełne brzmienie 

Żebyś wiedział o co chodzi to wyjaśnię Ci to inaczej: 

Sprzęt grający jak Denon AVC-A1HD:

Roksan, Arcam, Anthem, Rotel

zaś sprzęt grający po stronie Denon AVC-A10H/A1H to

Yamaha, Onkyo, Pioneer, I jeszcze pewnie kupa innych grających jasno, natarczywie, sterylnie, technicznie, cyfrowe... 

Moje granie to właśnie A1HD, ciepłe, analogowe pełne brzmienie 

Twoje granie może być zupełnie inne jak zamiast jak to już ktoś słusznie zauważył kupisz najpierw dobre nagłośnienie. Nie szkoda ci kasy na żonglowanie tymi amplitunera mi,czy procesorami,nie tędy droga. Może się okazać że pierwszy lepszy średniej klasy amplituner czy pre i końcówka zagra tak jak byś sobie wymarzył.Na tej twojej zabawie sporo tracisz. Miałeś niby oppo 105D. Po co się tego pozbywałeś,skoro nie zależy  ci na uhd. Te wszystkie Bowersy które masz, to kiepski wybór do kina. Pomyśl o Paradigm Signature,czy F7.

Wtedy usłyszysz na pewno wielką różnicę. Sam miałem dużo Bowersów i w kinie lipa. No chyba że seria 8. Ale ich nie miałem i nie sluchałem.

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, kinomaniak 2 napisał:

Miałeś niby oppo 105D

Miałem przez dwa dni i go oddałem bo czytał co drugą płytę z 600 bd oczywiście nie sprawdziłem wszystkich tylko wyrywkowo, może laser już słaby albo zabrudzony był... ale co się dziwić z przesyłką kosztował 600€ a normalnie znalazłem po około 1000€ na Kleinanzeigen

26 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Nie szkoda ci kasy na żonglowanie tymi amplitunera mi,czy procesorami

Akurat mi nie szkoda😉 

26 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

że pierwszy lepszy średniej klasy amplituner

Miałem Denona 4700 i sprzedałem po pół roku tak samo jak 8500H który reprezentuje ciutkę inne brzmienie niż ten A10H

28 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Te wszystkie Bowersy które masz, to kiepski wybór do kina

Przecież głuchy nie jestem, przepinając kable słyszę różnicę który jak gra... i dla mnie Stary Denon A1HD gra i to słychać zaś ten nowy... eh szkoda tracić czasu na ponowne tłumaczenie tego. 

I najważniejsze, ja potrzebuję 5 porządnych kanałów a nie 15... wyrosłem już z tego, nie robi to na mnie już wrażenia tak jak 2-4 lata temu gdy latałem najpierw za Atmosem a później za Auro3D... Przeszło mi to i dlatego chcę 5.1 lub maksymalnie 7.1 amplituner wszystko ponad jest zbędne. 

A wszystko co nowe 5.1 to tanie i tandetnej jakości jest więc nie ma w czym wybierać stąd sięgam po stary ale najlepszy model. 

Gość

(Konto usunięte)

I ostatnie, to ma grać bez korekcji audyssey oraz Dirac-a, sam wprowadzam ręcznie wszystkie potrzebne mi parametry i po takich zabiegach gra dużo lepiej niż po korekcji choćby mikrofonem z Audyssey. 

14 minut temu, MarcinRejek napisał:

Miałem przez dwa dni i go oddałem bo czytał co drugą płytę z 600 bd oczywiście nie sprawdziłem wszystkich tylko wyrywkowo, może laser już słaby albo zabrudzony był... ale co się dziwić z przesyłką kosztował 600€ a normalnie znalazłem po około 1000€ na Kleinanzeigen

Akurat mi nie szkoda😉 

Miałem Denona 4700 i sprzedałem po pół roku tak samo jak 8500H który reprezentuje ciutkę inne brzmienie niż ten A10H

Przecież głuchy nie jestem, przepinając kable słyszę różnicę który jak gra... i dla mnie Stary Denon A1HD gra i to słychać zaś ten nowy... eh szkoda tracić czasu na ponowne tłumaczenie tego. 

I najważniejsze, ja potrzebuję 5 porządnych kanałów a nie 15... wyrosłem już z tego, nie robi to na mnie już wrażenia tak jak 2-4 lata temu gdy latałem najpierw za Atmosem a później za Auro3D... Przeszło mi to i dlatego chcę 5.1 lub maksymalnie 7.1 amplituner wszystko ponad jest zbędne. 

A wszystko co nowe 5.1 to tanie i tandetnej jakości jest więc nie ma w czym wybierać stąd sięgam po stary ale najlepszy model. 

To weź tego swojego Denona pod pachę i jedź do pierwszego lepszego salonu w Niemczech. I kaz sobie podpinać parę fajnych kolumn. Nawet tylko do stereo. To co teraz ty robisz ja przerabiałem 20 lat temu. Kupowałem wtedy najwyższe modele jakie były na rynku. Też nie nowe,ale takie po gwarancji.  I żaden mnie nie zachwycił. Wtedy miałem też Bowersy oparte na 604s2 a potem cm7.  I nie podobało mi się to co słyszałem. Zmieniłem kolumny na inne ,i jeszcze inne,i olśnilo mnie. Nie tędy była moja droga. 

• Pokaż nowe odpowiedzi