Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Podaj przykłady, rynek pro? Dla dyyydżejowców?

RME Adi-2 Pro FS

Muszę przewietrzyć mój system…

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Ja nie muszę. Ale moze kazdy potencjalny Was klient przed zakupem u Was chwile sie zastanowi po przeczytaniu naszej dyskusji? Czego goraco im zyczę.

No tak, czyli oczy ludziom otwierasz na świat, bo ludzie to idioci. Misja.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teraz, Jacchusia napisał:

No tak, czyli oczy ludziom otwierasz na świat, bo ludzie to idioci. Misja.

Trzeba cos robic w życiu.

Teraz, pmcomp napisał:

Trzeba cos robic w życiu.

Zrób coś pożytecznego. Robienie z ludzi idiotów, a  z siebie oświeconego do tego sie nie zalicza.

8 minut temu, Jacchusia napisał:

a jak mają opisać testerzy sprzętu, firmy coś czego nie potrafimy zmierzyć? W jakich jednostkach ci to maja podać? W decybelach jak ostatnio jakiś forumowy guru grupy co to własnym uszom nie dowierzają?

Znasz takie powiedzenie, ze jak czegos nie jest się w stanie zmierzyc to nie istnieje?

Kiedyś byl taki pomiar, ze glowny projektant mostu czy wiaduktu wchodził pod podczas testu obciążenia. Najpierw mierzył na desce kreslarskiej, a potem wlasnym cialem.

A po co na rynku jacys testerzy jak Ojciec Wojciech? Ludzie maja swoje uszy i swój rozum. Jak slychać to przeciez MUSZĄ uslyszeć, nieprawdaż?

Jak opisać? Nie ściemniać i nie konfabulować.

No to co to jest to dociazenie dzwieku? Moze chociaz ty podasz jakaś definicję?

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Zrób coś pożytecznego. Robienie z ludzi idiotów, a  z siebie oświeconego do tego sie nie zalicza.

Robie to na co mam ochotę. Jesli ty masz inne priorytety zyciowe to … z nimi zyj.

Edytowane przez pmcomp

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Znasz takie powiedzenie, ze jak czegos nie jest w stanie zmierzyc to nie istnieje?

a skad ty je znasz? Z głowy?

To tylko pokazuje zadufanie i krótkowzroczność. a zdajesz sobie sprawę z tego że nauka/naukowcy nie wszystko jeszcze odkryli/zbadali? Czy może wszystko?

znasz stwierdzenie, które często się pojawia w wypowiedziach madrych ludzi? "dzisiejszy poziom wiedzy..." - Czy moze pierwszy raz słyszysz?

9 minut temu, pmcomp napisał:

Ja nie muszę. Ale moze kazdy potencjalny Was klient przed zakupem u Was chwile sie zastanowi po przeczytaniu naszej dyskusji? Czego goraco im zyczę.

i pożyczy. Wtedy sam potestuje jak tylko będzie chciał (posłucha zrobi pomiary, pokaże sąsiadowi itd), byle sprzęt wrócił w nie gorszym stanie niż wyjechał 😉 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Teraz, Jacchusia napisał:

a skad ty je znasz? Z głowy?

Nie, ze studiów, Wydział Elektroniki PW.

5 minut temu, pmcomp napisał:

Robie to na co mam ochotę. Jesli ty masz inne priorytety zyciowe to … z nimi zyj.

Ale to Ty masz problem tutaj ewidentnie, a nie inni 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ostatnio dwa razy zamieszczałem film, i cytowałem słowa, autorytetu z tej dziedziny, który audiofilem nie jest, a jest po stronie pomiarowców, jest wykładowcą akademickim.

Dlaczego nie skomentujesz tego co powiedział? Bo to rozwal twój sens życia/bycia na forum?

Nie, ze studiów, Wydział Elektroniki PW.

To jakiś baran to tam powiedział.

10 minut temu, Jacchusia napisał:

To tylko pokazuje zadufanie i krótkowzroczność. a zdajesz sobie sprawę z tego że nauka/naukowcy nie wszystko jeszcze odkryli/zbadali? Czy może wszystko?

Tiaaaaa … własnie nauka odkryła kwantowe bezpieczniki do audio 😂😂😂.

@747 od lat odkrywa nowe teorie i wynalazki w audio. Ostatnio chwalil sie nowatorskimi glosnikami szerokopasmowymi, ktorych swiat jeszcze nie widział i … chyba juz nie zobaczy 😉 .

A w audio? Od 40-u lat odkrywano nowe materialy na membrany glosnikow. I ponownie odkryto … papierowe 🙂 .

Poczekajmy na przelom w audio … cyfrowy przekaz sygnalu muzycznego wprost do mozgu, z pominieciem pre, koncowki mocy, kolumn glosnikowych, pomieszczenia i wszelkich kabli pomiedzy. To bedzie przełom. Dzialaj.

8 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ale to Ty masz problem tutaj ewidentnie, a nie inni 😉

To Twoja ocena. Ja spogladam na to inaczej.

🥰

7 minut temu, Jacchusia napisał:

To jakiś baran to tam powiedział.

Jak rozumiem tam same barany i pracuja i uczą się.

Za to ty jestes wszystkowiedzacy. Mam prosbę, pokaż mi coś co istnieje i nie jestes tego w stanie zmierzyć? Zawęźmy sie proszę do techniki audio.

Juz wiem … dociązenie dźwieku? A jak zmierzyć coś czego nie jestes w stanie nawet zdefiniować? Chyba, ze to jest jak doopa i szczęscie … kazdy ma swoje 😉 .

Edytowane przez pmcomp

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Tiaaaaa … własnie nauka odkryła kwantowe bezpieczniki do audio 😂😂😂

Nie rozumiesz i mnie to nie dziwi. Jest masa ludzi przyjmujących świat takim jaki jest i nie zastanawiajacych się nad tym jak to to działa.

Zręcznie unikasz niezręcznych dla ciebie pytań, jak zawodowiec. EOT

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Sorry, to ty unikasz. A jakie to pytania?

Poprosilem cie o definicje dociazenia dzwieku.

Pytales o urzadzenie do rejestracji probek, podalem. To ci pasuje czy nie pasuje? Dalej za bardzo didżejskie?

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie rozumiesz i mnie to nie dziwi. Jest masa ludzi przyjmujących świat takim jaki jest i nie zastanawiajacych się nad tym jak to to działa.

To nie te … barany, o ktorych wspominales przed chwilą? Przypomne kontekst, twoje stwierdzenie: baran to ten kto mowi, ze jak czegos nie jest w stanie zmierzyc to nie istnieje.

Cóż … ich wybór. Trawa jest smaczna. Tylko to sie liczy.

Edytowane przez pmcomp

Sprawa jest prosta. Jakiś zezłoszczony konsument zawiadomi Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Twierdzenia o "dociążeniu dźwięku" można potraktować jako reklamę wprowadzającą w błąd. Taką reklamę można potraktować jako czyn nieuczciwej konkurencji i wystarczy już samo niebezpieczeństwo wprowadzenia w błąd.

UOKiK dokona sprawdzenia a jeżeli uzna, że naruszono prawo to raczej, znając dotychczasową praktykę Urzędu, litości mieć nie będzie.

Na marginesie. Gdyby takie UOKiK przebadało pisemka i portale publikujące tzw "recenzje" sprzętu audio ze źródłami ich finansowania, to prawdopodobnie w tym biznesie nie pozostałby kamień na kamieniu.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

1 minutę temu, rochu napisał:

Sprawa jest prosta. Jakiś zezłoszczony konsument zawiadomi Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Twierdzenia o "dociążeniu dźwięku" można potraktować jako reklamę wprowadzającą w błąd. Taką reklamę można potraktować jako czyn nieuczciwej konkurencji i wystarczy już samo niebezpieczeństwo wprowadzenia w błąd.

UOKiK dokona sprawdzenia a jeżeli uzna, że naruszono prawo to raczej, znając dotychczasową praktykę Urzędu, litości mieć nie będzie.

Wpierw to trzeba znać definicję "dociążenia dźwięku" żeby móc stwierdzić, czy ono jest czy go nie ma.

8 minut temu, Jacchusia napisał:

Wpierw to trzeba znać definicję "dociążenia dźwięku" żeby móc stwierdzić, czy ono jest czy go nie ma.

No wlasnie od ciebie i od Audio Klan-u probuje sie dowiedzieć, co to jest to dociazenie dźwieku. Bezskutecznie.

Że ty nie wiesz to dla mnie nie jest dziwne. Ale ze nie wie lider rynku audio, ktory sam uzywa takiego określenia? A kto to wspominal cos o tych od trawy?

A jesli sprzedawca nie jest w stanie tego okreslić to zgodnie z prawem … celowo wprowadza konsumenta w błąd, przypisujac produktowi cechy, jakich nie posiada. Bo jak ma posiadać skoro nawet sam sprzedawca nie jest w stanie ich okreslić i zdefiniować?

Przed sadem sprawa przegrana z miejsca przy takiej argumentacji sprzedawcy. Najlepiej skonsultuj sie ze śwoim Powiatowym Rzecznikiem Konsumenta, on cię uswiadomi.

Edytowane przez pmcomp

10 minut temu, Jacchusia napisał:

Proste. To ciężar dowodu jest po stronie producenta / dystrybutora. Konsument czy UOKiK nie musi sobie tym zawracać głowy.

Skoro subiekt w sklepie (na stronie sklepu czy na forum w internecie) twierdzi, że maszyna daje "dociążenie dźwięku" musi dowieść co to to "dociążenie dźwięku"  jest i wykazać, że maszyna rzeczywiście taki efekt daje.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

2 minuty temu, rochu napisał:

Proste. To ciężar dowodu jest po stronie producenta / dystrybutora. Konsument czy UOKiK nie musi sobie tym zawracać głowy.

Juz o tym pisalem ale niewygodne fakty „sa tu czesto pomijane” przez adwersarzy.

3 minuty temu, rochu napisał:

Nie. Bo nikt nie udowadnia, ze jest niewinny. To twój, czy kogos skarżącego, argument, ze nie masz dociążenia, to ty oskrżasz i na tobie ciąży obowiązek dostarczenia dowodów na winę firmy.

37 minut temu, pmcomp napisał:
39 minut temu, Jacchusia napisał:

Sorry, to ty unikasz. A jakie to pytania?

Poprosilem cie o definicje dociazenia dzwieku.

Pytales o urzadzenie do rejestracji probek, podalem. To ci pasuje czy nie pasuje? Dalej za bardzo didżejskie?

No to jak, dowiem sie od Ciebie?

Co to jest to dociazenie i czy wspomniany przeze mnie RME jest wystarczajaco dobry, zeby je zarejestrować w sygnale audio?

Czy dalej bedziesz nie-zrecznie unikał odpowiedzi?

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Nie. Bo nikt nie udowadnia, ze jest niewinny. To twój, czy kogos skarżącego, argument, ze nie masz dociążenia, to ty oskrżasz i na tobie ciąży obowiązek dostarczenia dowodów na winę firmy.

Przeczytaj dokladnie zacytowana przeże mnie Ustawę. Link podalem. A potem dyskutuj.

Edytowane przez pmcomp

Juz o tym pisalem ale niewygodne fakty „sa tu czesto pomijane” przez adwersarzy.

Jasne i ewidentne.

Doczytaj co to jest ciężar dowodu i na kim on ciąży a potem zabiera głos w rozmowie.

Ja skarżąc, jedynie zaprzeczam czyjemuś, wcześniejszemu twierdzeniu.

Edytowane przez rochu

No to jak, dowiem sie od Ciebie?

Przeczytaj sobie konwersację, jest ich tam kilka.

1 minutę temu, rochu napisał:

Doczytaj co to jest ciężar dowodu i na kim on ciąży a potem zabiera głos w rozmowie.

Wyzbąć sie tego wyniosłego tonu bo to i brzydko i można potem wyjść na przysłowiowego idiotę.

To prosze, zapoznaj mnie, bo chciałbym zobaczyć jak to ty interpretujesz.

Edytowane przez Jacchusia

Wyzbąć sie tego wyniosłego tonu bo to i brzydko i można potem wyjść na przysłowiowego idiotę.

Gdzie tu jestem wyniosły? Widzę, że gdy argumentów nie ma to chwytasz się argumentum ad personam.

Edytowane przez rochu

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Przeczytaj sobie konwersację, jest ich tam kilka.

Dalej unikasz odpowiedzi jak ognia. I taka cala dyskusja z Tobą. Bo przynajmniej Audio Klan juz odpuscił i juz się dalej nie pogrąża.

I jak z ta Ustawą. A nieznajomosc prawa nie zwalnia przed jego przestrzeganiem. A moze tego tez nie wiedziales?

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

Dalej unikasz odpowiedzi jak ognia. I taka cala dyskusja z Tobą.

Ty masz coś z...totalnym niezrozumieniem. Nie będę się powtarzał na twoje zawołanie. Przeczytaj to dostrzeżesz pytania i kwestie które poruszałem, a które ty zbyłes milczeniem. Nie trolluj.

Gdzie tu jestem wyniosły?

Gdzie tu jestem wyniosły?

@rochu … odpuscmy. Wprawdze dyskusja jest bardzo merytoryczna i kulturalna jak na audiostereo.pl ale … nic wiecej nie wniesie. Niech kazdy pozostanie przy swoim zdaniu.

Ludzie czytają, swoje wniosko wyciągną.

EOT.

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

@rochu … odpuscmy.

I weź so sobie do serca, tak permanentnie.

OK, jeżeli tego chcesz to proszę o PW z pytaniami. Porozmawiamy poza wątkiem.

Teraz, rochu napisał:

OK, jeżeli tego chcesz to proszę o PW z pytaniami. Porozmawiamy poza wątkiem.

A dlaczego? To przecież nic prywatnego i dotyczy tematu tutaj poruszanego zwiazanego z tematem jak najbardziej.

• Pokaż nowe odpowiedzi