Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podlogowe do 15tys

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w takim metrazu gram od paru miesiecy na XTZ 99.38mk2

Swietne kolumny i bas alumiminiowe 10 cali od seasa robi robote

Szczrze polecam

Edytowane przez biniek
13 minut temu, tomek7776 napisał:

tylko to nie scan speaki.to autorskie podróby..

Nie wczytywałem się w specyfikację. Wyglądają jak papierowo- węglowa 12stka scan speaka

Jeśli tak to oczywiście sorki za zamieszanie 🙂

2 godziny temu, NRK napisał:

Nie musisz dziękować 😜

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Huracany kosztują 15k ? Jak tak to brać 🙂 ale obawiam sie że sporo więcej

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, krakers33 napisał:

Kurczę właśnie myślałem nad subem… w sumie temat do ponownego przemyslenia 

temat do sprawdzenia. myśleć to sobie można, mnie też się czasem zdarza 😉

żadnych zakupów w ciemno, wypożyczyć, spróbować. ja mam chyba najtańszego z svs, ale bez bassreflex więc wydaje mi się że w miarę szybki.

10 minut temu, zapacoustics napisał:

Nie mam pojęcia. Te z testu w magazynie audio były po 18. Tak więc prawie. 😅 Osobiście uważam że warto rozbić świnkę skarbonkę. 😆

2 godziny temu, tomek7776 napisał:

sorry....lipa w porownaniu do swiatowych marek.

Tylko te światowe marki, żeby zagrały tak jak porównywalne kolumny od YB Audio, muszą kosztować ze 3x tyle. 

1 minutę temu, NRK napisał:

Nie mam pojęcia. Te z testu w magazynie audio były po 18. Tak więc prawie. 😅 Osobiście uważam że warto rozbić świnkę skarbonkę. 😆

pewnie że warto!, ale wiesz to były 4 lata temu - 4 bużliwe lata pełne podwyżek.
Dzisiaj za tyle i trójdrożne i markowe to się kupuje Jade Pylona na STx-ach lub Audio Wilkołaki na najtańszych SB PFC
🤐

1 minutę temu, zapacoustics napisał:

Jade Pylona na STx-ach

Wbrew pozorom gra to bardzo przyzwoicie 😉 

19 minut temu, zapacoustics napisał:

Obecnie minimum 25K ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Piopio napisał:

Wbrew pozorom gra to bardzo przyzwoicie 😉 

pewnie że gra a co ma nie grać - każdy towar ma swojego Amatora. Wilki też grają i nawet chwalą.
Miałem na myśli raczej proporcje wartosci elementów do budowy tych kolumn i to jak podrożało w ostatnich latach audio.

1 minutę temu, NRK napisał:

Możemy sobie gdybać. Autor będzie zainteresowany to napisze maila i wszystko będzie wiedział.

I może nam zdradzi cenę 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

47 minut temu, zapacoustics napisał:

A ja to bym wolał te wasze podstawki,do których można dokupić moduł basowy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 minut temu, mandek napisał:

Textreme są bardzo porządne 👍

Mówiłem o pylonach na stx.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

56 minut temu, aryman napisał:

Nie wczytywałem się w specyfikację. Wyglądają jak papierowo- węglowa 12stka scan speaka

Jeśli tak to oczywiście sorki za zamieszanie 🙂

tak wyglądaja.usher od dawna kopiuje i kolumny i przetworniki.co do ich jakości to nie sądze aby dorównywały oryginałom.

46 minut temu, mandek napisał:

Tylko te światowe marki, żeby zagrały tak jak porównywalne kolumny od YB Audio, muszą kosztować ze 3x tyle. 

oj weż nie rozśmieszaj.....

34 minuty temu, NRK napisał:

Możemy sobie gdybać. Autor będzie zainteresowany to napisze maila i wszystko będzie wiedział.

Już właśnie do nich napisałem 🙂 

56 minut temu, ro35 napisał:

temat do sprawdzenia. myśleć to sobie można, mnie też się czasem zdarza 😉

żadnych zakupów w ciemno, wypożyczyć, spróbować. ja mam chyba najtańszego z svs, ale bez bassreflex więc wydaje mi się że w miarę szybki.

ma być dedykowany do audio .

a tę ceche wykorzystują producenci....cena

polecam suby WLM.

1 minutę temu, krakers33 napisał:

Daj znać jaką cenę zaproponowali. 

10 minut temu, krakers33 napisał:

I super.

Jak masz czas, to się przejedź posłuchać. Hurracany chyba są dostępne non stop bo jeden z właścicieli słucha na nich muzyki na codzień.

Bynajmniej tak było parę lat temu 🫢

48 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A ja to bym wolał te wasze podstawki,do których można dokupić moduł basowy.

Ukryta Zawartość

Za tanie 🤣🤣🤣

Ukryta Zawartość

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Piopio napisał:

Daj znać jaką cenę zaproponowali. 

15.500 cena za kolumn demo, ale niestety w kolorze który jest na zdjęciu na ich stronie 😕 Ale chociaż parę osób będzie wiedziało i może się skuszą na nie w tym kolorze 🫡

Edytowane przez krakers33
13 minut temu, krakers33 napisał:

15.500 cena za kolumn demo, ale niestety w kolorze który jest na zdjęciu na ich stronie 😕 Ale chociaż parę osób będzie wiedziało i może się skuszą na nie w tym kolorze 🫡

To Może być ta sama para co na testach była

Ukryta Zawartość

sprawdzone przez P.Kisiela 🙂
W tych pieniądzach nie kupisz nowych kolumn wysokiej klasy a już napewno nie markowych i nie podłogowych - pozostaje tylko rynek wtórny.
Bym szarpał te Burzaki jak dzik ziemniaki zamiast kolejny zakup syfu z najtańszych linii zacnych światowych marek a później 100 tematów o tuningu paździeży.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zapacoustics
26 minut temu, quatross napisał:

Po co ci DIY w tej cenie

świezy temat własnie krąży w sieci.
Autor tego tematu

też kupił Sonusy któreś z kolejnych Markowych salonowych na jego drodzę poszukiwań, później chciał je modyfikować. Niedawno kupił o zgrozo DIY i co gorsza z Polskiem manufaktury - kto to kupuje chyba tylko desperaci.
Dzisiaj informuje że pomimo tego że przerobił wiele kolumn i wzmacniaczy przypuszcza że tych kolumn juz nie zmieni - tak zaskoczyło go to co usłyszał.
To nie jest kwestia zdziwienia tylko modelu marketingowo / ekonomicznego. Manufaktury nie wydają milionów na promocje aby potem za to zapłacił końcowy klient. I nie mają dystrybucji Salonowej która jak każda chce zarobić swój nie mały %
Naprawdę wierzysz że tym Markowym projektują "gorsi" ludzie niż tym mniejszym? wiesz że większość nazwijmy to specjalistów to wolni strzelcy i projektują zarówno Sobie jak i tym większym na zlecenie.

Z tą tylko różnicą że u Siebie nie mają nacisków ministerstwa 'Maksymalizacji zysków i potęgowego wzrostu premii dla zarządu"

Edytowane przez zapacoustics
37 minut temu, zapacoustics napisał:

Za tanie 🤣🤣🤣

Cóż,jakos to przezyję🙂

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

oj weż nie rozśmieszaj.....

Rozumiem, że słuchałeś kolumn YB Audio i masz rzetelną wiedzę, a nie tylko teoretyzujesz i przy okazji hejtujesz? Bo ja miałem u siebie średnie Bowersy, Utopie Focala, SF Electa Amator, Dynaudio Contour... a teraz mam YB, więc przynajmniej wiem o czym piszę.

2 godziny temu, zapacoustics napisał:

Pytałem miesiąc temu.

”Huracan RS kosztuje 21500zł / para wykonany w okleinie i standardowym lakierze. Wariant w wysokim połysku 24000zł.”

oststnio używki były za 16 czy 17 na olx w lakierze i poszły w dwa tygodnie 

• Pokaż nowe odpowiedzi