Skocz do zawartości
IGNORED

Który lepiej wg.was gra ? EVERSOLO A6, A6 ME ?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.03.2025 o 10:54, marcinmarcin napisał:

Myślę że forumowicze już mają zdanie kto tu jest mistrzem w pisaniu bzdur 🙂 

Ci myślący z pewnością wiedzą, że np. zdwojony nick nie wróży nic dobrego - wystarczy poczytać parę wpisów 😄

4 minuty temu, bum1234 napisał:

Ci myślący z pewnością wiedzą, że np. zdwojony nick nie wróży nic dobrego - wystarczy poczytać parę wpisów 😄

można warto się zastanowić czyj nick i wpisy głupsze 😄 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

można warto się zastanowić czyj nick i wpisy głupsze 😄 

Odpowiedź jest prosta. Tylko trzeba mieć czym się zastanawiać.

W dniu 26.03.2025 o 14:42, mcemsi napisał:

Z prozaicznego powodu ówczesnego poziomu techniki audio a szczególnie dla zastosowań domowych.

No nie, tu się nie zgodzę. Technika jest w zasadzie ta sama jeśli porównać dziś i lata 80-te.

Oczywiście jeśli idzie o cyfrę to masz 100% racji. To co było wówczas sufitem, dzisiaj jest podłogą. Albo i piwnicą.

Natomiast w analogu co się zmieniło, to lepsze, bardziej wytrzymałe temperaturowo i czasowo komponenty. Sugden teraz podaje, że niektóre ich rozwiązania mają szacowany czas do pierwszej awarii... 100 lat! 🙂

Jedyny realny postęp w analogu to niebywała kariera Klasy D. 

A lampa i gramofon wciąż te same i wciąż cieszą... 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Co jest do cholery z tą aplikacją Eversolo?  Mam ściągniętą apke na telefonie i w momencie kiedy skanuję QR code na ekranie odrzuca z informacją żeby sprawdzić czy jest ten sam LAN w tel i w streamerze. 
Zrobiłem restart streamera i routera, posprawdzałem ustaeienia w tel i wszystko jest poprawnie a kodu QR nadal nie mogę zeskanować. 

W dniu 29.03.2025 o 00:29, il Dottore napisał:

No nie, tu się nie zgodzę. Technika jest w zasadzie ta sama jeśli porównać dziś i lata 80-te.

Oczywiście jeśli idzie o cyfrę to masz 100% racji. To co było wówczas sufitem, dzisiaj jest podłogą. Albo i piwnicą.

Natomiast w analogu co się zmieniło, to lepsze, bardziej wytrzymałe temperaturowo i czasowo komponenty. Sugden teraz podaje, że niektóre ich rozwiązania mają szacowany czas do pierwszej awarii... 100 lat! 🙂

Jedyny realny postęp w analogu to niebywała kariera Klasy D. 

A lampa i gramofon wciąż te same i wciąż cieszą... 😄 

Podobnie w przypadku kolumn. Od ponad 20 lat nie wiele się zmieniło. Dlatego składając dobry zestaw mamy spokój na lata (teoretycznie). W przypadku streamerów jest już trochę inaczej. To się bardzo szybko starzeje, coraz szybciej. Niedługo będziemy je zmieniać tak jak telefony. Dlatego nie warto jest wywalać mnóstwo pieniędzy na „kombajny” odtwarzające wszystko. Takie moje zdanie.

W dniu 28.03.2025 o 13:10, MariuszZ. napisał:

Piszczą dławiki, możliwe że w filtrze zasilacza. Spróbuj odłączyć listwę zasilającą jeżeli jest z filtrem RFI i puścić zasilanie evera bez dodatkowego filtra RFI. Nie powinno się szeregowo łączyć filtrów bo możemy jakieś rezonanse wywołać i wtedy jest to co jest. Czasami słychać 

Pozdrawiam. M

Zrobiłem tak jak mówisz. Odłączyłem od listwy i podłączyłem bezpośrednio do gniazdka. Niestety jest to samo cały czas. Jest to dźwięk zmienny, czasem się nasila czasem delikatnie opada (taki falisty sygnał) Eversolo idzie spowrotem do sprzedawcy. Serio nikt nie ma czegoś takiego? Chciałbym się tylko upewnić czy trafiłem na taki egzemplarz czy po prostu ten typ tak ma.

W dniu 28.03.2025 o 20:41, Marek K. napisał:

Nowego iPhone ludzie chcą mieć bo po 2 latach bateria ledwo co trzyma😀Tak to wygląda….. Sam producent nas zmusza do zmiany urządzenia. Obawiam się trochę wsparcia aktualizacji na ile lat zaplanował to Eversolo np.    Pamiętam mój stary streamer 10letni, w którym aktualizacja była tylko raz a później producent pokazał mi środkowy palec (znana angielska firma) 

Ja się obawiam wsparcia aktualizacji bo dość szybko wyszła gen2. Oraz jak ten android będzie się zachowywał z czasem. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja się obawiam wsparcia aktualizacji bo dość szybko wyszła gen2

Nie powinno być problemów, hardware systemowy jest ten sam w końcu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

13 godzin temu, Marek K. napisał:

Zrobiłem tak jak mówisz. Odłączyłem od listwy i podłączyłem bezpośrednio do gniazdka. Niestety jest to samo cały czas. Jest to dźwięk zmienny, czasem się nasila czasem delikatnie opada (taki falisty sygnał) Eversolo idzie spowrotem do sprzedawcy. Serio nikt nie ma czegoś takiego? Chciałbym się tylko upewnić czy trafiłem na taki egzemplarz czy po prostu ten typ tak ma.

ten typ tak nie ma. Przynajmniej u mnie.

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ja się obawiam wsparcia aktualizacji bo dość szybko wyszła gen2. Oraz jak ten android będzie się zachowywał z czasem. 

Ja miałem ten problem w starym streamerze, chociaż tam adroida nie było. Przy zakupie, urządzenie super odtwarzające wszystko, kompatybile z iphone, aplikacja itd.,itd. Niestety tak szybko jak to zaczeli sprzedawac, tak szybko aplikacja znikneła a aktualizacje zrobili tylko raz na samym początku a było to dobrze ponad 10lat temu. Producent pokazał wszystkim śtodkowy palec na zasadzie jeśli chcesz to kup sobie bo teraz wyszedł nowy model. Po tej sytuacji zrozumiałem, że nie tędy droga i zwlekałem z zakupem nowego streamera latami aż do tego momentu, stwierdzając przy tym, że nigdy więcej nie zapłacę kwoty typu A10 czy powyżej np.

Na dzień dzisiejszy widzę, że wygląda to troche lepiej z tym wsparciem ale nie oszukujmy się. Takie urządzenie kupujemy na 5 lat max. I to wszystko. Dlatego jakieś 17000 czy 20000 to jest śmiechu warte😄

12 minut temu, Miłosz1 napisał:

ten typ tak nie ma. Przynajmniej u mnie.

Czyli to wada…

Edytowane przez Marek K.

gdy urządzenie działa poprawnie, formaty plików audio się nie zmieniają, po kiego aktualizacja, skoro streamer przesyła pliki bezproblemowo? 

Miło dostać nowe funkcje ale ze spokojem mogę przeżyć przy takich założeniach ze streamerem dłużej niż 5 lat max.

2 godziny temu, Miłosz1 napisał:

po kiego aktualizacja

A zawsze będzie jakieś tłumaczenie czy jednej czy drugiej strony  .... a to jakaś cicha umowa pomiędzy nimi , a to jakaś licencja , a to jakaś nowsza kosmiczna technologia , a to brak możliwości technicznych (choć nie bardzo wiadomo jakich) itd itd.  Dziwnym trafem nowsze urządzenie nie mają potem problemów mimo że technologia jak się dokładniej jej przyjrzeć niewiele się zmieniła , tymbardziej w plikach audio.

5 godzin temu, Q21 napisał:

Nie powinno być problemów, hardware systemowy jest ten sam w końcu. 

Niby tak. Tego się trzymajmy. Mówię tylko jak to wygląda z punktu widzenia ..... Histori. 

Mam nadzieję że macie rację.

3 godziny temu, Marek K. napisał:

Ja miałem ten problem w starym streamerze, chociaż tam adroida nie było. Przy zakupie, urządzenie super odtwarzające wszystko, kompatybile z iphone, aplikacja itd.,itd. Niestety tak szybko jak to zaczeli sprzedawac, tak szybko aplikacja znikneła a aktualizacje zrobili tylko raz na samym początku a było to dobrze ponad 10lat temu. Producent pokazał wszystkim śtodkowy palec na zasadzie jeśli chcesz to kup sobie bo teraz wyszedł nowy model. Po tej sytuacji zrozumiałem, że nie tędy droga i zwlekałem z zakupem nowego streamera latami aż do tego momentu, stwierdzając przy tym, że nigdy więcej nie zapłacę kwoty typu A10 czy powyżej np.

Na dzień dzisiejszy widzę, że wygląda to troche lepiej z tym wsparciem ale nie oszukujmy się. Takie urządzenie kupujemy na 5 lat max. I to wszystko. Dlatego jakieś 17000 czy 20000 to jest śmiechu warte😄

Czyli to wada…

Osobiście też bym pewnie 100 razy kręcił i marudził zanim kupil a10 mimo że mi się podoba. Android na takich urządzeniach no działa jak działa z czasem. Nie wiem. 

Gdzie transport eversolo do jasnej cholery. Czekam i czekam

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Gdzie transport eversolo do jasnej cholery. Czekam i czekam

Masz A6 za 3 koła, co chcesz więcej.🤔

Teraz, NRK napisał:

Masz A6 za 3 koła, co chcesz więcej.🤔

Czysty transport bez daca z dobrym zasilaniem za 2k. 

Czy dużo wymagam. Chcę dźwięk ifi

W pudełku i wyglądzie eversolo 

Za cenę ifi.

A kto ci każe używać dac-a z A6?

Užywke A6 pewnie już za 2500 kupisz. Osobiście nie widzę sensu samego streamera.

A może mają zrobić coś pokroju ifi i popsuć sobie opnie 😂

Napiszę jeszcze raz. 

Grać jak ifi. Nie obsługę ifi. I kosztować jak ifi. 

Popraw mnie jeśli się mylę ale jeśli są w stanie zrobić A6 i dać klientowi końcowemu za 3000 zł. To są w stanie zrobić to samo jako czysty transport bez daca za 2400?

Czyli takiego z czasem kupię za 1800?

I mało tego sięgnie po to więcej osób bo wielu ma lepsze przetworniki osobno niż to co siedzi w A6. 

Sporo osób nie chce duplikować niepotrzebnie 

1 minutę temu, NRK napisał:

To kup ifi, w czym problem.

Bo ifi ma obsługę ifi 🙂

Kurcze wydaje mi się że ja naprawdę piszę bardzo prostym językiem polskim:)

Chyba że chcesz mnie wziąć pod włos ale to do bitki to ja jestem ostatni:) 

Od sprzeczek forumowych masz kogoś innego tutaj 🤝

Hahahahaha

Przepraszam bardzo a co mam robić? 

Ty rozumiem przeprowadzasz tutaj jakąś krucjatę tak? 

Nabijasz statystyki? 

Reformujesz społeczeństwo? 

Powodujesz że producenci robią coraz lepszy sprzęt i coraz tańszy sprzęt? 

Powiem ci że dziwniejszego postu to już nie widziałem nawet na tym forum bardzo dawno. 

Jak twoja aktywność tutaj na forum działa na przeciętnego Kowalskiego idącego w tym momencie do Biedronki po bułeczki?

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Grać jak ifi. Nie obsługę ifi. I kosztować jak ifi. 

Jest przecież WiiM Ultra 😉 Wystarczy dodać izolację galwaniczną USB korzystać tylko z wyjścia USB i mamy znakomity transport. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Hahahahaha

Przepraszam bardzo a co mam robić? 

Ty rozumiem przeprowadzasz tutaj jakąś krucjatę tak? 

Nabijasz statystyki? 

Reformujesz społeczeństwo? 

Powodujesz że producenci robią coraz lepszy sprzęt i coraz tańszy sprzęt? 

Powiem ci że dziwniejszego postu to już nie widziałem nawet na tym forum bardzo dawno. 

Jak twoja aktywność tutaj na forum działa na przeciętnego Kowalskiego idącego w tym momencie do Biedronki po bułeczki?

Statystyki poranne i popołudniowe to raczej ty uzupełniasz a nie ja.

Marzy się zostać moderatorem?

Przypuśćmy nawet , że Eversolo wyda sam streamer. 

I tak go nie kupisz. 

Dlaczego, a do czego go podłączysz jak nic nie masz.

Żyj dalej w świecie, jak wygram w totka to sobie kupię.

2 minuty temu, Piopio napisał:

Jest przecież WiiM Ultra 😉 Wystarczy dodać izolację galwaniczną USB korzystać tylko z wyjścia USB i mamy znakomity transport. 

Owszem lubię go ale wolę ifi gra dla mnie bardziej przyjemnym dźwiękiem. Nie uważasz?

Teraz, NRK napisał:

Statystyki poranne i popołudniowe to raczej ty uzupełniasz a nie ja.

Marzy się zostać moderatorem?

Przypuśćmy nawet , że Eversolo wyda sam streamer. 

I tak go nie kupisz. 

Dlaczego, a do czego go podłączysz jak nic nie masz.

Żyj dalej w świecie, jak wygram w totka to sobie kupię.

Mówię do sprzeczek znajdź sobie kogoś innego. 

Pozdrawiam 

6 godzin temu, Miłosz1 napisał:

gdy urządzenie działa poprawnie, formaty plików audio się nie zmieniają, po kiego aktualizacja, skoro streamer przesyła pliki bezproblemowo? 

Miło dostać nowe funkcje ale ze spokojem mogę przeżyć przy takich założeniach ze streamerem dłużej niż 5 lat max.

Wyobraź sobie sytuację kiedy kupujesz streamer, ktory wspiera Apple, ma aplikację w apple strore, przesyła strumieniowo muzykę, pełna obsługa z pilota a nagle dowiadujesz się, że telefon możesz sobie tylko naładować kablem ze streamera, aplikacja znikneła, pilot dostał padaczki. I tak żyjesz z tym ponad 10 lat. A producent ma na to kompletnie wywalone (miałbyś ochotę na zakup kolejnego urządzenia?). Poza tym zawsze są jakieś niedociągnięcia systemowe w tych streamerach, które nożna rozwiązać właśnie wsparciem w formie aktualizacji. I w Eversolo też jest niedociągnięcie np. aplikacja radio internetowe.  Nie sposób zauważyć, że to jest Beta więc radio może działać lub nie bo cały czas to testują. Taką sytuacje miałem przez 1 dzień, nie wyszukiwało stacji radiowych. Irytujące bardzo ale tu można mieć pretensje do sprzedawców czy recenzentów np. z YT. Dobrze byłoby o tym powiedzieć niż wyolbrzymiać wartości tego urządzenia jakby to było coś co jest lepsze od wszystkiego co tylko ludzkość wymyśliła.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Owszem lubię go ale wolę ifi gra dla mnie bardziej przyjemnym dźwiękiem. Nie uważasz?

Nie uważam. Po USB z izolacją galwaniczną USB gra tak samo jak każdy inny streamer. 

Po COAX to co innego. Jak ktoś preferuje to gra naprawdę dobrze jak na COAX.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piopio napisał:

Nie uważam. Po USB z izolacją galwaniczną USB gra tak samo jak każdy inny streamer. 

Po COAX to co innego. Jak ktoś preferuje to gra naprawdę dobrze jak na COAX.

Ok, ok

• Pokaż nowe odpowiedzi