Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tam chyba poza obwódką obiektywu złote są takze napisy na wierzchu obudowy ale nie jestem pewny. U mnie projektor wisi pod sufitem to rzadko na niego zerkam ale tez uwazam, ze ciemna obwodka mniej rzuca sie w oczy. Jakbym miał do wyboru oba, to brałbym pod uwagę przebieg
Ja kupowałem, nowy. Bez przebiegu.
Ciebie tym bardziej, a o lenistwie już nie wspomnę

Masz przeglądarkę internetową to se wpisz i sam poszukaj

Po co mam ja tracić swój czas jak każdy ma to w dupie co linkuję a moderacja tylko usuwa ! 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za 2000€ do kupienia z 1000h pierwszej lampy i gratis zapasowa oryginał: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ale 2tys euro, to nie jest 6tys zł jak pisałeś, tylko 8500zl.
860740771d188760fb7e25ac532fcbc7.jpg

Ja bym wolał jednak zapłaci 10tys i kupić z pewnego źródła w Polsce, niż jeździć po Niemcach.
Ty piszesz że swoje perspektywy, kiedy siedzisz w Niemczech a tu jednak ludzie w Polsce mieszkają .
Nie mają takich możliwości, żeby co chwilę tam jeździć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gorzej jak przejedziesz te 500km i pocałujesz klamkę albo coś nie tak wyjdzie ze sprzętem. Nie są to chyba tak drastyczne różnice w cenach aby komuś się chciało specjalnie z PL jechać, cały dzień w plecy, stres, możliwa bariera językowa (mało kto z Niemców gada po angielsku), lekkie ryzyko. Musiałaby być naprawdę duża różnica w cenie żeby się opłacało. Poniżej 1 tys zł różnicy, wliczając koszty dojazdu to ma)ło kto się skusi. No chyba że ktoś leci po trasie z Niemiec do PL, to już inna sytuacja. 

Edytowane przez don111

A może takie coś? do zastosowań profesjonalnych, bądzmy profesjonalistami, tylko 85kg, cena przystępna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gorzej jak przejedziesz te 500km i pocałujesz klamkę albo coś nie tak wyjdzie ze sprzętem. Nie są to chyba tak drastyczne różnice w cenach aby komuś się chciało specjalnie z PL jechać, cały dzień w plecy, stres, możliwa bariera językowa (mało kto z Niemców gada po angielsku), lekkie ryzyko. Musiałaby być naprawdę duża różnica w cenie żeby się opłacało. Poniżej 1 tys zł różnicy, wliczając koszty dojazdu to ma)ło kto się skusi. No chyba że ktoś leci po trasie z Niemiec do PL, to już inna sytuacja. 
Dokładnie tak. Nawet za 1500zl się nie opłaca jechać.
Ale głupio pier...licie 
Wiedziałem że tak będzie! 
        Już nigdy w życiu nic publicznie nie udostępnię, człowiek chce pomóc to jeszcze wam w dupach źle, zawsze się znajdzie coś z waszej strony! 

Tak jak tutaj pisałem za 1400 jest do kupienia...

Ukryta Zawartość

My nie pier**limy, tylko ty patrzysz na zakup czegokolwiek jedynie z własnej perspektywy, (osoby mieszkającej w Niemczech) i myślisz, że wszyscy tak mają, bynajmniej tak wynika, z tego co piszesz, że tak myślisz. A nie zastanowisz się, że komuś z Polski wcale nie uśmiecha się jechać do Niemiec na zakupy,. żeby teoretycznie coś tam zaoszczędzić, bo koszty takiej wycieczki i inne związane z wyjazdem, mogą daleko przewyższyć tą różnicę w cenie zakupu.

Wyśmiewanie kogoś kto wystawił projektor mało używany za 10tys, kiedy on kosztował 20tys. To hmm, brak mi słów.

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Fanek napisał:

Pan Nikt kup je sam jeśli są dobre i wystaw tu na forum, sprzedaż w 2 dni i jeszcze zarobisz.

Nic nie będę kupował ani przywoził. Pozdrawiam

ps. Udanych łowów...

16 godzin temu, fetek napisał:

co wy się tak nagle na te jvc nakręcacie...

Zapewne dlatego, ze to podobno ostatnie porządne projektory z konkretnym kontrastem w przyziemnej cenie dostępnej dla wielu forumowiczow. Nie kazdy jest w stanie wydać powiedzmy 120 000 na najnowszy jvc, nawet dysponując taką kwotą myslę, ze jest wiele ciekawszych rzeczy niz projektor na ktore mozna wydać takie pieniądze. 

Najlepsze modele jvc pozostają raczej dla nielicznych konsumentow. 

Trochę glupia polityka - niska sprzedaz najdrozszych modeli powoduje ciągłe zwiększanie ceny aby utrzymać opłacalność produkcji. Z drugiej strony zwiększanie cen sprawia, ze produkt jest mniej dostępny dla większości konsumentów zmniejszając tym samym sprzedaż. Gdyby zjechali z ceny na tyle, zeby więcej ludzi było stać na te zabawki, to na pewno przełożyłoby się to na wzrost sprzedaży, bo wtedy ludzie woleliby kupić nowy niz szukać uzywanego, bez gwarancji.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Godzinę temu, brewka87 napisał:

Nie kazdy jest w stanie wydać powiedzmy 120 000 na najnowszy jvc, nawet dysponując taką kwotą myslę, ze jest wiele ciekawszych rzeczy niz projektor na ktore mozna wydać takie pieniądze. 

nawet połowa tej kwoty to sporo nawet dla bardzo dobrze zarabiających. Jak juz wielokrotnie pisałem nie chodzi o pieniądze tylko zasadność. Dodatkowo od kilku lat jesteśmy w sytuacji gdzie praktycznie nie ma czego oglądać.

no cóż myślałem o sprzedaży ale chyba się rozmyślę 😛 

2 godziny temu, brewka87 napisał:

Zapewne dlatego, ze to podobno ostatnie porządne projektory z konkretnym kontrastem w przyziemnej cenie dostępnej dla wielu forumowiczow. Nie kazdy jest w stanie wydać powiedzmy 120 000 na najnowszy jvc, nawet dysponując taką kwotą myslę, ze jest wiele ciekawszych rzeczy niz projektor na ktore mozna wydać takie pieniądze. 

Dokładnie, zawsze coś się znajdzie do wydatków, niestety nie tylko "ciekawsze" rzeczy ale też te konieczne, które trzeba zrobić w pierwszej kolejności przed rozrywką, zwłaszcza jak się ma swój własny dom i wprowadzają "zielony ład" :)

Do tego czasy się zmieniają. Kiedyś nie było w ogóle TV 75-100", dziś to już zupełnie normalne, są oledy 85", są mini LEDy 98" i już wchodzą większe, nie trzeba tak adaptować  pokoju, działają dobrze nie tylko w warunkach piwnicznych, nie trzeba wymieniać lamp co generuje koszty, można oglądać jak długo i kiedy się chce a nie włączać/wyłaczać na specjalne seanse. Kiedyś nie było alternatywy, dziś ta granica wielkościowa się zaciera. Za parę lat myślę że będą już składane ekrany w tv lub coś podobnego, aby zrobić sobie łatwo >100", bo zakup takiego zwykłego wielkiego tv też już zaczyna być wyzwaniem logistycznym. Jak ktoś chciał mieć >100 cali to mógł mieć fajną jakość z JVC, nie widzę natomiast świetlanej przyszłości przy jakichś kosmicznych cenach dla tego typu rozwiązań. Na dzień dzisiejszy dla mnie takie 100-120" o jakości nawet w 90% zbliżonej do najlepszych tv (mini led/oled) wydaje mi się bardzo atrakcyjną opcją do filmów/sportu, właśnie w taniej używce JVC za kilka tysiaków. Z 10 lat temu zraziłem się do projektorów bo oglądałem prezentację jakiegoś SiM2 za prawie 100k w warunkach kinowych, obraz był dla mnie nie do przełknięcia, daleki od jakości dobrej plazmy Panasonica. Przestałem myśleć o projektorach, ale to chyba był błąd. Tak czy inaczej, polecany wówczas najnowszy JVC x35 kosztował pamiętam coś koło 15k, dziś ta kwota nie robi wrażenia jednak wtedy to było bardziej jak 30k dziś.   Dziś takie projektory jak x35,  x500 i jeszcze lepszy x7900 można kupić bez problemu za 3-8k. Lampy, lepsze zamienniki po 500zł, też wygląda to fajnie ;)  I tak te wspomniane JVC nie oferuje porzadnego HDR ani 4k jak w telewizorach, poza bardzo drogimi modelami, więc nawet najtańsze używki JVC mają spory "value"  i są mega opłacalne dla kogoś kto chce mieć w końcu te >100" o jakości przynajmniej najlepszych plazm, to nie jest kwota której nie można zaryzykować ani specjalnie żałować (chodzi o ryzyko zepsucia się).

54 minuty temu, fetek napisał:

Nie kazdy jest w stanie wydać powiedzmy 120 000 na najnowszy jvc, nawet dysponując taką kwotą myslę, ze jest wiele ciekawszych rzeczy niz projektor na ktore mozna wydać takie pieniądze. 

nawet połowa tej kwoty to sporo nawet dla bardzo dobrze zarabiających. Jak juz wielokrotnie pisałem nie chodzi o pieniądze tylko zasadność. Dodatkowo od kilku lat jesteśmy w sytuacji gdzie praktycznie nie ma czego oglądać.

no cóż myślałem o sprzedaży ale chyba się rozmyślę 😛 

No właśnie, to też istotne. Osobiście mam jakąś blokadę i nie kupię nigdy najnowszego tv za >10k bo zdarza się że potrafią padać zaraz po (a nawet na) gwarancji i tv idzie bez żadnego "ale" na śmietnik, nie wiem jak jest z projektorami, ale też trochę nie w smak i ryzykownie wydawać jakieś olbrzymie pieniądze na 15kg klocek, który może być nienaprawialny albo naprawa tak droga że nieopłacalna, a który się starzej dość szybko. To nie wzmacniacz audio, że może grać i 30 lat, a nic nowszego nie wymyślą ( a nawet sknocą ) ;)

Co do tego że nie ma czego oglądać - tu się zgodzę może co do najnowszych filmów, są jednak ciekawe seriale,a ogólnie do oglądania/nadrobienia jest tyle tego wszystkiego, że życia chyba nie starczy :) Trzeba sobie bardziej selekcjonować co w pierwszej kolejności obejrzeć ;) Chyba że masz czas by codziennie ogladać :) 

5 godzin temu, Pan Nikt napisał:

Nic nie będę kupował ani przywoził. Pozdrawiam

ps. Udanych łowów...

Nie obrażaj się.  Wyraziliśmy tylko opinię, z perspektywy kogoś kto siedzi w PL, że taka wycieczka specjalnie po projektor do DE, wiąże się z wieloma problemami, ryzykiem jak i kosztami, mimo nawet jakichś okazji cenowych - gra nie zawsze będzie warta świeczki przy sprzęcie za tak relatywnie nieduże pieniadze. Co innego gdy jedziesz z DE do PL i masz mniej więcej przy trasie taką ofertę, wtedy to zupełnie co innego. Osobiście uważam że to co zaproponowałeś jest bardzo fajną i atrakcyjną propozycją dla kogoś kto chciałby kupić w dobrej cenie projektor, tym bardziej że możesz sprawdzić sprzęt przy odbiorze bo się na tym znasz. Ktoś zaoszczędzi dzięki lepszej cenie, oszczędzi na kosztach wyprawy do DE, ma pewność sprawności a nie kupuje w ciemno. Tobie też chętnie dorzuciłby na transport i coś ekstra, więc obie strony skorzystają. Ja tam sobie zapiszę kontakt na przyszłość, w razie czego ;)

Edytowane przez don111
Teraz, don111 napisał:

Co do tego że nie ma czego oglądać - tu się zgodzę może co do najnowszych filmów, są jednak ciekawe seriale,a ogólnie do oglądania/nadrobienia jest tyle tego wszystkiego, że życia chyba nie starczy 🙂 Trzeba sobie bardziej selekcjonować co w pierwszej kolejności obejrzeć 😉 Chyba że masz czas by codziennie ogladać 🙂

tak to racja, zostaje starsze filmy i seriale dlatego odpuściłem już sobie walki o lepsze audio do kina i chyba to samo trzeba zrobić z projektorem.

3 minuty temu, fetek napisał:

tak to racja, zostaje starsze filmy i seriale dlatego odpuściłem już sobie walki o lepsze audio do kina i chyba to samo trzeba zrobić z projektorem.

O widzisz, to kolejny argument - kupując starszy projektor JVC za grosze, ale również o bardzo dobrej czerni/kontraście można w zasadzie nadrobić wszystkie filmy/seriale do 2018r. w 1080p, w bardzo zbliżonej jakości do tych najdroższych obecnie. Za kolejne 5 lat, znowu za śmieszne pieniądze można będzie sobie kupić już wypasionego JVC, z natywnym 4k i HDR ;) O ile nie będzie rewolucji z telewizorami, bo coś czuję że te rozmiary to już zaraz za rogiem.

48 minut temu, don111 napisał:

coś czuję że te rozmiary to już zaraz za rogiem.

No nie wiem. Mi się wydaje ze nawet z wielkoscią telewizorow jest pewna granica jesli chodzi o rozmiar względem wielkosci pomieszczenia. Niby są lcd'eki po 98 cali ale osobiscie nie mam nikogo ze znajomych ktorzy mają tv w tym rozmiarze. Przy polskich realiach w wielu mieszkaniach telewizor około 75 cali to juz się wydaje duzy. Oczywiscie mam na mysli mieszkania w bloku.

Czasem odnoszę wrazenie ze nawet jesli  telewizory >100" będą dostępne w ludzkich pieniądzach to po prostu i tak popyt będzie niewielki, bo do oglądania codziennej telewizji wielu konsumentow nie będzie czuło potrzeby posiadania tv w takim rozmiarze. Kinomaniakow jak my na tym forum to jest pewnie promil promila 😜

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Z tym ze z nowych nie wychodzi nic ciekawego to mocno przesadzacie panowie 😉
Ja w prawdzie ostatnio nadrabiam Hobbita trylogie w 4K Dolby Vision, nigdy tego nie oglądałem.

A dziś to znalazłem 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wychodzą, owszem ale duzo zalezy od tego kto jakie gatunki lubi. Jak dla mnie ostatnie popularne produkcje to za duzo superbohaterow i/lub zbędnej ideologii/polityki. 

Wszystko teraz musi byc poprawne politycznie, ilosc czarnych w obsadzie filmu musi sie zgadzac no i musi byc różnorodność rasowa/wyznaniowa/seksualna. Na dłuższą metę te nowe seriale/filmy stają się niesamowicie nudne i przewidywalne, a czasem wręcz trudne do oglądania kiedy przegną np z wątkami homo 🤣

Przeciez  nikt co nie kaze tych nowosci ogladac. 
Pytanie: ile filmow oskarowych ogldales? Co roku jest ich co najmniej kilka. Jest co ogladac nawet tylko z tych powojennych.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

6 minut temu, pmcomp napisał:

Przeciez  nikt co nie kaze tych nowosci ogladac

Nie twierdzę, że ktoś mi każe to oglądac ale przewinął się temat nowości i wyraziłem swoje zdanie.

7 minut temu, pmcomp napisał:

Pytanie: ile filmow oskarowych ogldales? Co roku jest ich co najmniej kilka.

Akurat te oscarowe produkcje często są badziewiem w mojej ocenie. Oscary od dawna nie odzwierciedlają wartosci artystycznej filmow. W mojej ocenie to bardziej marketing aby zaganiac widzow do kin. Jak chcą wypromować jakiś film to lecą oscary 🙂 to takie kółeczko wzajemnej adoracji. 

Przykład

Ukryta Zawartość

Film zdobył 7 oscarow. Przyznam ze z ledwością wytrzymałem do konca tego czegoś. 

Oscary przyznawane są filmom na ktore ktoś wczesniej wyłożył gruby szmal. Kasa musi sie zgadzac 🙂

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, brewka87 napisał:

Niby są lcd'eki po 98 cali ale osobiscie nie mam nikogo ze znajomych ktorzy mają tv w tym rozmiarze. Przy polskich realiach w wielu mieszkaniach telewizor około 75 cali to juz się wydaje duzy. Oczywiscie mam na mysli mieszkania w bloku.

Ja mam kilku z TCL, ogólnie TV mają inne problemy z którymi sobie totalnie nie radzą.

2 godziny temu, Fanek napisał:

Z tym ze z nowych nie wychodzi nic ciekawego to mocno przesadzacie panowie 😉
Ja w prawdzie ostatnio nadrabiam Hobbita trylogie w 4K Dolby Vision, nigdy tego nie oglądałem.

przecież to staroć...

Jak dla mnie ostatnie popularne produkcje to za duzo superbohaterow i/lub zbędnej ideologii/polityki

W przepakowaniu tematycznym jeszcze się odnajdziemy jeśli film jest dobry a ostanie filmy nawet nie są głupie, są durne. 

Jest kilka tytułów które zostały totalnie zmarnowane bo musi być girl power najlepiej w czerni. Nawet bardzo dobre historie o "czarnych" kobietach zostały sp.. totalnie

Godzinę temu, pmcomp napisał:

Przeciez  nikt co nie kaze tych nowosci ogladac. 

no dobrze tylko w ostatnich 3-4 latach mamy raptem garstkę sensownych filmów a na horyzoncie nie ma totalnie niczego na co warto czekać.

55 minut temu, brewka87 napisał:

Oscary przyznawane są filmom na ktore ktoś wczesniej wyłożył gruby szmal. Kasa musi sie zgadzac 🙂

Wytyczne masz na stronie, ma być kolorowo i homo, reszta nie ma znaczenia.

Edytowane przez fetek
1 godzinę temu, fetek napisał:

Wytyczne masz na stronie, ma być kolorowo i homo, reszta nie ma znaczenia.

I dlatego wszystkie liczące się produkcje muszą spełniać te wytyczne, bo inaczej na oscara nie ma szans, a co więcej rezyser moze zostać posądzony o homofobię, ksenofobię, rasizm albo antysemityzm (niepotrzebne skreślić).

Własciwie od pewnego czasu to jest tak, ze im więcej oscarów jakiś film zgarnie, tym bardziej wiem, ze nie potrzebuje/nie chcę go oglądać 😉

19 godzin temu, brewka87 napisał:

Czasem odnoszę wrazenie ze nawet jesli  telewizory >100" będą dostępne w ludzkich pieniądzach to po prostu i tak popyt będzie niewielki, bo do oglądania codziennej telewizji wielu konsumentow nie będzie czuło potrzeby posiadania tv w takim rozmiarze. Kinomaniakow jak my na tym forum to jest pewnie promil promila 😜

Obecnie tv od 75" w górę to już ryzyko nawet samego montażu czy wypakowania, najczęściej ludzie wynajmują do tego usługę po zakupie.  Ja tu widzę niedługo TV zbudowane powiedzmy z kilku mniejszych lub wielu malutkich połączonych ze sobą ekranów, tak jak się układa np panele podłogowe ;)

I bardzo prawdopodobne że będziesz sobie mógł sobie skalować w dół w ilu calach chcesz oglądać. Już dziś jest laptop z rozwijanym, powiększanym ekranem oled.  To też może być opcja na skalowanie obrazu wg potrzeb.

3 godziny temu, don111 napisał:

Ja tu widzę niedługo TV zbudowane powiedzmy z kilku mniejszych lub wielu malutkich połączonych ze sobą ekranów, tak jak się układa np panele podłogowe ;)

Takie rozwiązania już są na rynku...Jednak nie dla zwykłego zjadacz chleba.

Próg wejścia to w  filmie poniżej około 100000 $$$

Dziękuję...

Raczej zostanę przy moim projektorze😅

Edytowane przez Gmow1977

To nie ma znaczenia że jakieś prototypy albo dotychczas profesjonalne rozwiązania kosztują chore pieniądze. Tak jest z każdą nową techonologią i nowinkami. Ktoś w końcu zrobi, wejdzie na rynek a za chwilę dołączy konkurencja. Ceny mogłyby być nawet niższe od normalnych telewizorów. 

Panowie kwestia żarówki - wymieniacie całą lampe z modułem czy samą żarówkę?
I co ile godzin wymieniacie?
To byłaby spora oszczędność

Znalazłem niby, że są także oryginalne same żarówki do x7900

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, don111 napisał:

To nie ma znaczenia że jakieś prototypy albo dotychczas profesjonalne rozwiązania kosztują chore pieniądze. Tak jest z każdą nową techonologią i nowinkami. Ktoś w końcu zrobi, wejdzie na rynek a za chwilę dołączy konkurencja. Ceny mogłyby być nawet niższe od normalnych telewizorów. 

Marzenie ściętej głowy...

Zanim te ceny spadną do twojego poziomu to odechce ci się takich przekątnych😅

13 minut temu, Fanek napisał:

Jest na forum Temat o żarówkach do JVC...Wysil się i poszukaj trochę

Edytowane przez Gmow1977
Godzinę temu, Fanek napisał:

Znalazłem niby, że są także oryginalne same żarówki do x7900

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Fanek co więcej w temacie o lampach zamiennikach jest poruszony przeze mnie temat dokładnie tego sprzedawcy-oszusta.

Nawet na PW o tym rozmawialismy jakiś czas temu bo chciałem Cie uchronić przed utopieniem kilku stówek w guanie, ktore okazało się gorsze od najtańszej lampy z aliexpress za 100zł. Chyba krótką masz pamięć albo jestes naprawdę leniwy i nawet nie przeczytałeś tematu ktory Ci wtedy podlinkowałem...

Godzinę temu, Gmow1977 napisał:

Jest na forum Temat o żarówkach do JVC...Wysil się i poszukaj trochę

Dokładnie, chociaz nawet bardzo nie musi szukać, bo dostał ode mnie link do tamtego tematu jak na tacy juz pare tygodni temu..

Edit.  @Fanek Rozmawialismy na temat tych pseudo zamienników dokładnie 29 marca i wtedy napisałes ze przeczytałes tylko jedną stronę tematu. Linka nie podałem bo napisałes ze znalazłes ten temat. Link podałem do tematu o zorganizowanym przeze mnie zamowieniu zbiorowym na lampy. Nie zmienia to jednak faktu, ze zamiast pytać po ponad  miesiącu o to samo, wypadałoby najpierw zapoznac się z tamtym tematem bardziej dokładnie niz tylko z pierwszą stroną...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brewka Ty jesteś na forum aktywny cały czas i byłeś dawno przede mną, o lampach widziałem przynajmniej dwa tematy, Twój zbiorowe i jak ktoś kupił zamiennik. Nie znam każdego tematu bo nie czytałem całego, ani każdego sklepu w Polsce który handluje lampami.

Mi chodziło tylko czy do JVC są oryginalne same żarówki czy trzeba kupować cały koszyczek?

Edytowane przez Fanek
  • Pokaż nowe odpowiedzi