Skocz do zawartości
IGNORED

Sonic Impact T-Amp

cyjanopan

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tak:

1) z komputerem lub C.E.C. 540CD i starutkimi kolumienkami Braun LS-420 (domowe miejsce pracy)

2) z Sony CDP591/C.E.C 540CD+ monitory na Seas P17RC/A i Tonsil GTC 11/100 (domowe centrum rozrywki ;)

W przyszlosci chce podpiac albo TVM ARZ6608 w OB albo horny na Visaton BG20

smieciowe Onkyo idzie do biura :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Miałem kilka dni te ARZ6608, wokale brzmiały pudełkowo a ich kosz to jakiś żart ;-) Wsadziłem w małą prowizoryczną odgrodę z HDF ale otwór krzywo wyciąłem jednak na tyle że głośnik wchodził na sztywno i się nie ruszał, ucisk wyginał kosz tak, że cewka ocierała o magnes (na szczęście ta blacha jest elastyczna i nic się nie stało) ;-)

Jeżeli jednak chciałbyś je kupić to polecam bezpośrednio z Empire, na Allegro sprzedają drożej.

Zmieniłem zdanie, kupuj ! Wydasz 62zł razem z wysyłką, sam sprawdzisz, posłuchasz, jak nie będzie pasować to sprzedasz 20zł taniej (ja sprzedałem za 40zł). Zabawy z tym było trochę, mogłem pomacać, posłuchać i kosztowało mnie to 4 dobre piwa. Są tacy którym ten TVM się podoba i jest głównym źródłem w systemie, chyba warto zaryzykować ?;-)

• 2 tygodnie później...

A tu coś o Super-T

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , podobno jest bas !;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

W piatek padlem ofiara T-ampowej epidemii. Choroba ta jest straszna i nieuleczalna.

Po dzisiejszej wizycie na Wolumenie moj nowiutki T-amp ma dwa wejscia RCA i normalne terminale kolumnowe.

Zasilany jest transformatorem o napieciu 13.2 V i 5A.

Najwiekasza slabosc, ktora jeszcze go trapi, to fatalny potencjometr. Pilnie poszukiwana nowa obudowa.

Wlasnie sie wygrzewa moje malenstwo.

Zrodlo to CD Jolida JD100 a kolumny to Sound Line Centurion na Focalach. Pierwsze wrazenia sa wiecej niz pozytywne.

Dziwia mnie opinie ze malo jest basu. U mnie jest go duzo, jest sprezysty, nisko schodzacy. Taki w sam raz i z wykopem.

Czekam az sie wygrzeje, ale juz jest niezle.

Witam,

mam działający wzmacniacz na Tripathie TA0102A (płytka na kicie AVT). Ponieważ mam kilka aplikacji różnych wzmacniaczy na Tripathie, a nie potrzebuje aż tylu ;-) więc "oddam" w dobre ręce. (Warszawa). Ten jest najmniejszej mocy z serii scalaków które zdobyły największe uznanie.

Wbudowany jest w obudowę po starym WS-503, trafo ma 600VA diody to Hexfred 25A/600V. Najchętniej wyciągnąłbym tylko płytkę. Elementy na płytce nie są egzotyczne ale ideologicznie poprawne.

Scalak z płytką kosztował w AVT 200 zł.

Poprawione i usunięte są błędy jakie popełniło AVT - (kondensatory do masy powinny być 100 razy mniejszej wartości ;-). Całość gra więcej niż przyzwoicie ;-)

Taki T-amp tyle że z mocą 2*150W.

• Redaktorzy

ja ciągle czekam aż do zdobycia w Polsce będzie wersja "ponadpodstawowa". Odpada problem szukania nowej budy, gnizd itp. Po prostu wpinamy do systemu i po sprawie. Jeśli ktoś będzie miał takie cudo "na zbyciu" to prosze o info

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 miesiące później...

Zostałem szczęsliwym posiadaczem T-Ampa. Podłączony do zasilacza 12V/500mA rozjechał mojego Nada 306.

Zamierzam trochę nad nim popracować i fundnąć mu kolumny na Fostexach. Zobaczymy co wtedy będzie się działo. Chyba potrzebuję też lepszego źródła...

Jak aku, to wielka obudowa ;) Ja jak wkoncu bede mial czas, wkladam t-ampa do obudowy po HUB'ie rack 1U, ma toto tez wlasny zasilacz 12V z Rubyconami na pokladzie, dodam tylko selektor wejsc... Wczesniej zasilalem to 12V 1,5A a teraz 12V 3A i nie slysze roznicy... Moze to dlatego, ze jestem przygluchawy ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...

Pokazała się nowa wersja wzmacniacza T Amp :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko, ze na ebay jest 2x droższy, niż ver.1...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie są w cale takie drogie i nie trzeba sprowadzać zza oceanu ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze tańsza wersja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Pokazała się nowa wersja T-Amp-a tym razem o bardziej przyzwoitej mocy 45 WATTS PER CHANNEL +zdalne sterowanie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

specs:

Specifications:

Frequency Response: 20-80 KHz (-1db)

S/N: 86dB

THD: 0.05% (1 KHz)

Audio Input: 200mV (47KOhm)

Output Power: 42W+42W

Power Supply: AC 230V or AC 115V (±10%) 50/60Hz

Max Power Dissipation: 120W

OPA LM-4562 (preamp stage)

Tripath--TA 2022 chips (power stage)

1 RCA Input

High Quality Components--Elna polar and Bp caps, LM-4562 OPA.

Bridged Output Amplifier

Over-Current Protection

Over-Thermal Protection

Weight: 3.5kg

Cena ~$260

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten T-amp ma cyfrową regulację głośności widzę - to plus ... zawsze idealnie zbalansowany dźwięk niezależnie czy na początku czy końcu skali (na analogowych wiecznie mam z tym problemy - głównie przy bardzo cichych nocnych odsłuchach).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.