Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Swiety umiera

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Nie badzmy egoistami.....ten WIELKI I WSPANIAŁY CZŁOWIEK wycierpiał sie za nas juz wystarczajaco...

Czy ktos z nas chciałby zyc z rurkami w ciele, parkinsonem i innymi przypadlosciami...przeciez ON po tamtej stronie ma miejsce zapewnione w 1szym rzedzie blisko Stworcy.

Bedzie bez Niego pusto. Odkad zyje ON był. Ale zycze mu spokoju by wrescie go odnalazl.

Czuje sie fatalnie. Nie bylo w historii takiego Polaka i ja w swoim zyciu nie spotkalem drugiego czlowieka takiej wiary, niezlomnosci i osobowosci.

Jak tu myslec o audio i codziennym zyciu w takiej chwili?

Tak wspanialy czlowiek umiera, a my jestesmy bezradni i zdezorientowani.

Maciek, audio to tylko zabawki, ktore pozwalaja na skuteczniejsze zapominanie o tym, ze jestesmy smiertelni. Bo nie da sie zyc myslac o smierci przez caly czas. Mam nadzieje, ze smierc jest tylko zmiana stanu i ze nie jest koncem. Ale kto jest tego pewien na 100% ?

Pięknie odpowiedział Arcybiskup Macharski > "niech sie stanie Twoja Wola Panie!" na pytanie dziennikarza dla czego jest taki spokojny kiedy mówi o Jego zblizającej się smierci. "Jestem taki spokojny bo wierzę"

W polskich mediach nie bylo tej pomylki ? Na onecie tez na chwile podali informacje o smierci. Swoja droga zastanawia mnie mechanizm, jak powstaje taka falszywa informacja, kto ja puszcza w obieg, w jakim celu i co nim kieruje??? Czy to tylko "gluchy telefon" ?

czekajmy na tą prawdziwą. Nie ważne jak szybko do nas dotrze. Ważne, aby była prawdziwa.

Od 15 lat się tak nie czułem. Coś się kończy.

To właśnie wyścig dziennikarzy powoduje takie informacje. Taka swoista licytacja. ale to nie jest teraz ważne.

Ciężko cokolwiek powiedzieć w takiej chwili. Gdy odejdzie człowiek tak życzliwy dla wszystkich i modlący się codziennie o każdego z nas - nic nie będzie już takie jak dawniej. Myślę sobie, że ktoś, kto potrafi tak wiele zdziałać dla świata za życia - kiedy odejdzie będzie mógł pomagać nam jeszcze mocniej.

Ojciec Swięty chyba niczego bardziej nie pragnie w chwili pożegnania z tym światem - jak zmiany w każdym z nas na lepsze. Już się Jemu to udało - bylebyśmy o tym nie zapomnieli przez następne lata.

Jest mi strasznie smutno.

|'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'| |'|

Rowniez jestem bardzo przybity.....wszyscy tak kochamy Ojca Swietego iz bez niego nasze zycie bedzie inne. Mam jednak wielka nadzieje ze jeshcze nie przyla na Niego pora, moze jest to jakboby sprawdzian ludzkiej wiary..... :((((

cyt z interia .pl

Prawdopodobnie Papierz już nie żyje. Jesli okaże sie, że oficialnie ogłoszą ze papierz zmarł 02.04.2005. To nie bedzie prawda. Papierz zmarł dzień wcześniej lub mozliwe, ze nawet 31.03.2005. Dlaczego tak jest...Bo data 01.04.2005 nie tylko w Polsce kojarzy sie z Prima A Prilis...wiec trudno "pochować" papierza w tym dniu. Poza tym w kosciele jak wszedzie indziej trwa walka o stołki, wiec zanim wszystko zostanie dobrze "ułożone" potrzeba trochę czasu. Ten czas własnie daje "krytyczny stan papierza". A słowa kardynała C. są tylko potwierdzeniem tej tezy. Bo skad wie, że własnie teraz otworzą sie "bramy niebios". Wróżka czy co? A gdzie wiara w cud?

Jan Paweł II jest człowiekiem który zrobił dla Polaków tak wiele że trudno znaleść rodaka któremu zdrowie i życie Ojca Świętego byłoby obojętne (bez względu na wyznanie i orientacje polityczną).

Apropo mediów - jadąc dzisiaj samochodem słuchałem licznych relacji dot. zdrowia Papieża , różnych wspomnień , kazań itp. w różnych stacjach. Radio Maryja (do którego miałem stosunek raczej obojętny) transmitowało msze z pielgrzymki Papieża sprzed kilku lat z Torunia , podczas której w b. ciepłych słowach wypowiadał się o tymże właśnie radiu. Przypadek czy chwyt poniżej pasa ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.