Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Musical Fidelity

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Bo go wogle jeszcze nie ma w ojczyźnie naszej, podobnie jak anonsowanego w prasie fachowo-kolorowej bufora lampowego vel prosiaczka. W ostatni wtorek miły pan ze sklepu na Andersa powiedział, że MF realizuje zamówienia w terminie 3 miesięcy, więc to pewnie jeszcze dłuuugooo potrwa.

discomaniac71 -> W majowym numerze "Stereophile" John Atkinson opisuje swoje wrazenia po wzieciu na warsztat X-DACV3. Ogolnie wyraza sie pozytywnie. Musical Fidelity twierdzi, ze X-DACV3brzmi lepiej niz TriVista.

parsec -> MF mówi tak o swoim KAZDYM nowym klocku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth -> Masz racje Musical Fidelity znane jest z tego, ze odcina sie od przeszlosci i co drugi produkt to limitowana edycja. Powszechnie wiadomo tez, ze Stereophile zazwyczaj chwali wszystkie produkty MF. Wyglada jednak na to, ze ten DAC rzeczywiscie mierzy dobrze. W tej cenie jest spora konkurencja wiec moze MF przylozylo sie rzeczywiscie i zrobilo dobry produkt. Nie slyszalem go jednak, wiec ciezko cokolwiek powiedziec.

Nee wiem jaka jest cena w Polsce. Jego cena w USA to $999 Konkurencja to doskonale

- Benchmark DAC-1 z $975

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- Ack! dAck! 2.0 za $795

Ukryta Zawartość

ktore mozna zamowic prosto od producentow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest mała wzmianka o tym wzmacniaczu.... ale widzę, że dla przeciętnego śmiertelnika jest on niedostępny... :/

Ukryta Zawartość

Zakładając, iz nowy DAC Musicala będzie kosztował ok 3000 zł, to w Polsce nie ma żadnej konkurencji - przynajmniej wśród komercyjnych produktów uznanych producentów. Są jakieś konstrukcje AN, Becanto i North Star ale to wszystko od 4000 tysięcy w górę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zalozylem ten watek poniewaz zamierzam kupic owego DAC'a jak to tylko bedzie mozliwe. Cena jest interesujaca parametry takze. No i najwyzszy czas zeby Yamaha CDX 1030 zaczela pracowac jako naped. Po to w koncu ma metalowy odlewany naped i szklane oczko lasera. A te 4 przetworniki Delta Sigma o rozdzielczosci 20-bitow juz dawno powinny sie isc bujac:):):) Choc prawde mowiac graja niezle. Ale pora na cos lepszego. Pozdrawiam.

sam się rozglądałem za takim ulepszenie, prasa brytyjska bardzo chwaliła to urządzenie, przeczytałem ze trzy recenzje; kupienie tego to dopiero początek, bo potem powinien byc dokupiony moduł prądowy, a potem jeszcze lampowy stopień wyjściowy, co daje w sumie b. duże pieniądze, AK nie miał tego urządzenia wtedy i mogłem wpłacić zaliczkę i czekać na odbiór, na co się nie zdecydowałem

zdecydowałem się na Benchamark DAC1, który gra u mnie od dwóch miesięcy, raz nawet chciałem napisać recenzję i po ukończeniu ją wysłałem, ale coś się sp... i nie mam zdrowia pisać drugi raz, generalnie ze sprowadzeniem z USa nie ma problemu, mój koszt legalnego urządzenia z cłem, Vate-em wyniósł 4,2 k

moim zdaniem Benchamrak to świetne urządzenie i gorąco je rekomenduje, z zastrzeżeniem, że bas może być różny od tego, do czego się można przyzwyczaić ,

mojego słuchało go trochę ludzi i stwierdzili, że faktycznie "studio w domu"

co do MF to powinieneś dokładnie posłuchać przed zakupem, bo to sprzet jednak dość kontrowersyjny - poczytaj recenzje systemu A5 w róznych rodzimych periodykach

przepraszam, ale habemus papam i nie zaglądałem już na stronę, co do wyjścia słuchawkowego, to działało to urządzenie u mnie do zeszlego tygodnia jako pre-amp - najpierw podłączałem do końcówki budżetowego nada, teraz kupiłem końcówkę arcama, oostatnio zaś kupiłem za 100 zł. pasywkę, po ominięciu wbudowenego pre na którym opiera się wzmacniacz słuchwakowy, moim zdaniem gra lepiej

oceniając jako słuchawkowy uważam, że brzmienie jest dość suche, dużo lepiej słucha mi się z wyjścia słuchawkowego końcówki mocy (arcam ją ma), szczegóły w benchmark są bardzo wyraźne (mam 580) - faktycznie do studia jest pewnie świetne

jako napędu używam nad 500i - benchmark gra lepiej , choć nie miałem czasu żeby szczegółowo poró

postaram się w wolnej chwili napisać coś więcej - od razu warto zaznaczyć, że bas nie ma "podbicia", jest głęboki, ale sie trzeba przyzwyczaić - dla mnie to "już" naturalne, ale komuś może brakować "kopnięcia" w górnym basie, które ma na przykład nad 500

Ze strony użytkowej benchamrk jest super - komplet wejśc i wyjść, nie ma jednak stand-by i u mnie cały czas jest pod prądem

aha - z niektórymi napędami miał problemy - z moim działa bez zarzutu

client servis bez zarzutu - ma to chyba 5 lat gwarancji - naprawa w USA na ich koszt, jeśli urządzenie się posuło nie z winy uzytkownika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.