Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

O, to Ty upolowales:) Gratuluje!!! tez obserwowalem ta aukcje - cena byla zaiste okazyjna (cos ok. 300 funtow chyba). to jest najbardziej technologicznie zaawansowane rozwiazanie Cyrusa i niewiele ma wspolnego z CD6.

Jedynka, hej ho...

Czy ktoś miał kontakt z nowymi odtwarzaczami SE, chwalone w prasie (vide ostatni nr HIFI Choice PL).

Prośba do Szanownej Redakcji o przeniesienie tego wątku do zakładki klubowej.

Macałem sobie 8SE w ubiegłym tygodniu. Fajnie to chodzi. Prawie bezszmerowo. Znacznie sprawniej niż rozwiązania tackowe, które co tu dużo mówić były po prostu badziewne (mówię tu wyłączenie o mechanice nic o dźwięku).

W środku SE jest zdaje się ta sama elektronika co w starszych modelach.

Czolem wszystkim milosnikom Cyrusa. W najblizszym czasie planuje zakupic zestaw (Wzmaczniacz,CD) - wybor padl na Cyrusa. Mam w zwiazku z tym do Was pytanie. Jaka kombinacje proponujecie kupic: integre 8vs2 + PSXa, czy moze PREvs2 + Power 8? Kolumny z ktorymi beda grac to Dynki (albo Audience 52SE albo Focusy 110). Zalezy mi glownie na przestrzeni, detalach i muzykalnosci. Dzieki.

Witam. Takie pytanko mam odnośnie Cyrus'a III. Z tył jest napis na nim "Use psx-r only". Z tego co wyczytałem to on nie ma możliwości podłączenia psx a co oznacza ten napis ?

Dzięki za odpowiedź

Ech mowilem Ci ze to jest przygotowane wejscie do zamontowania gniazda na PSXra (robia to na zamowienie w Cyrusie) dlatego ja zamienilem z III na IIIi bo mial oryginalne a pozatym jest o wiele lepszym wzmakiem z wieksza moca.

Napisz ktory lepszy na barwie z s520- Creek 4330 czy Cyrus III jestem ciekawy?

robix

Narazie takie gadanie na czczo gdyż, za krótko słuchałem ale cyrus zdecydowanie mniej się męczy. Wieksza moc i bass na cyrusie ale scena chyba na creeku lepsza chociaż mogę się mylić. Posłucham dłuzej to więcej napiszę. Co do ilości basu w pokoju to starczy, czasem aż za dużo hehe :)

Hej Djehuti! Na co się w końcu zdecydowałeś? Ciekawi mnie Twój wybór :-) i wrażenia...

Sam jestem od niedawna pod wrażeniem (i urokiem) Cyrusa, osobiście wybrałbym na Twoim miejscu integrę+psxr oraz poprzedni model odtwarzacza (bez se) - są teraz w super cenach w uk (cd6 400funtów, cd8x 550funtów) na wyprzedażach. Ja kupiłem cd8x i gra to (wg mnie) lepiej niz zhaolu, bardziej muzykalnie i z bardziej analogową - jeśli mogę się tak wyrazić - perkusją. Na przedwzmacniacz zdycydowałbym się tylko w przypadku planowania zakupu dwóch końcówek mocy jako monobloczki, co pewnie w przyszłości nastąpi...

Może bardziej doświadczeni Koledzy jeszcze coś doradzą ;-)

pozdrawiam,

kvist.

>kvist.

- sluchanie jeszcze przede mna, na razie zrobilem przeglad forow - i stad padl wybor na Cyrusa.

- Przy okazji mam dwa pytania do Ciebie:

- mowisz o wyprzedazach w Polsce czy w UK?

- i czemu mowisz, ze lepsze sa wersje CDkow bez Serva (tzn nie SE)

Pozdrawiam

M.

Djehuti,

Co do odtwarzaczy to nie twierdzę, że są lepsze czy gorsze - po prostu MNIE się nie podoba mechanizm szczelinowy, wolę osobiście tradycyjną tackę. U Cyrusa jest dodatkowo wyścielona materiałem, troszke głośna ale MNIE to nie przeszkadza. No i pozostaje kwestia aktualnych cen. Pisałem o wyprzedażach w UK - nie wiem jak sprawa ma się w Polsce. Popatrz na brytyjski ebay, tam sklepy wyprzedają poprzednie modele cd6 i cd8x (sam kupiłem). Jak chcesz to moge pomóc w zakupie ale to juz na PW lub mail.

Pozdrawiam,

kvist.

• 2 tygodnie później...

witam,

mam pytanie trochę z innej beczki. Od razu za to przepraszam ponieważ nie potrafię założyć nowego tematu wiec zdecydowałem że zapytam tutaj.

Jestem prawie szczęśliwym posiadaczem denon dra 700 oraz pary dali concept 8. napisałem prawie ponieważ podczas słuchania muzyki towarzyszy mi kotłujący się bas oraz rozciągnięty środek bez kontroli.

czy wiecie jak temu zaradzić myślałem o mocniejszym amplitunerze lub wzmacniaczu który da rade nakarmić concepty 8 oraz porządnych kablach czy to dobry pomysł ?

ewentualnie co podłączyć do conceptów 8 ??

ps. jak założyć nowy temat ?

z góry dzieki za pomoc

Ja w kwestii formalnej:

Chciałbym aby w zakładce klubowej pojawił się Klub Miłośników Cyrusa.

Czy założyć nowy wątek w zakładce klubowej czy poprosić admina aby ten wątek przeniósł do zakładki klubowej ?

Może jakieś małe głosowanie ?

pozdr.Arkadix

ja takze za.

rado: po prawej, zaraz nad reklamami jest pole na zolto-seledynowym tle "dodaj nowy temat na forum"

swoja droga takze tego kiedys szukalem, nieintuicyjne miejsce - zlewa sie z tymi reklamami...

WItam wśród użytkowników Cyrusków dziś nabyłem swojego 6 vs2 zamieszczam zdjęcie z odsłuchów na którym jest ROTEL RA08 którego CYRUS poprostu ZMIÓTŁ bez dwóch zdań i nie było to tylko moje zdanie ale i mojej partnerki która pierwszy raz uczestniczyła w odsłuchach. O wyższości CYRUSA długo by pisać ale i tak jest już wystarczająco pochlebnych opinii. Wybrałem się na odsłuchy i nawet nie myślałem o CYRUSIE bo nie był on w moim budżecie ale po podłączeniu przez sprzedawcę zaraz znalazłem środki zapasowe :) Zakupu dokonałem w UK w sklepie SEVENOAKS i żeby taka obsługa była w PL ajjjj. Zapytałem o jakąś zniżkę :) po czym sprzedawca powiedział że może ale musi zapytać szefcia po krótkiej chwili przyszedł i dostałem zniżkę 50 Funciaków ale jeśli wezmę egzemplarz właśnie odsłuchiwany jako X-DISPLAY czyli powystawowy i powiedział że mam duuuże szczęście bo CYRUSY są tak popularne że normalnie NIE DAJĄ NA NIE UPUSTÓW. Aktualnie czekam na paczkonosza który ma mi przytargać AE AELITE 2 ale coś od tygodnia dotrzeć nie może :/

pzdr

post-4481-100003458 1224097630_thumb.jpg

heh.. gratulacje _WILU_ !!!

wiem cos o tym co napisales.. zarowno o sevenoaks jak i o przejsciu z rotela na cyrusa.

u mnie integra7 z psx'r pomachala na dowidzenia dzielonemu rotelowi rc792/rb981... choc zlego slowa o tym rotelu powiedziec nie moge.

pozzdrawiam,

kvist.

W imieniu sajrusomaniaków proszę Sz. Redakcję o przeniesienie tego wątku w całości do zakładki klubowej, z lekką modyfikacją w tytule wątku: Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne... - klub CYRUS

Czy reszta jest za?

Szanowni,

W sprawie przeniesienia wątku do zakładki klubowej piszcie na bocznicę w wątku Propozycje i uwagi dotyczące Forum. Ja już się tam dwa razy wpisałem i na razie bez rezultatu, może Alek po prostu jeszce tej prośby nie zauważył, więc przypominajmy się :-))

pozdr.

Arkadix

Witam!

Może po prostu zalożymy nowy wątek o tytule jaki nas interesuje w dziale kluby i wkleimy tam na poczatku tresc postow, w ktorych sa informacje (pomijajac juz pytania i inne off-topic) o urzadzeniach Cyrusa z tego watku. Roboty na jakas godzinke pewnie bedzie ale co tam... przynajmniej nie bedzie trzeba sie prosic i nie czekac na zalatwienie sprawy. Co Wy na to?

Pozdrawiam,

kvist.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich maniaków Cyrusa, potrzebuję numer napędu, który jest stosowany w CD8X - jest mi to potrzebne, aby samodzielnie kupić do wymiany pasek do napędu.

dzięki za info

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.