Skocz do zawartości
IGNORED

chińscy producenci audio

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Do POLICK-a

Witaj naprawdę piękne, a niektóre doskonałe na twoim miejscu opuściłbym jednak to co wpisałeś w ( ). Jesteśmy

świadkami końca supremacji białasa, bo któż inny niż chińczyk byłby w stanie wykonać wkładkę elektretową o średnicy jednego cala [25mm]sprzedać ją za 15 zł. i jeszcze przy tym zarobić produkują i większe o średnicach 1.1/2, 1.3/4, 2.0 ale te są [zwłaszcza ostatnie] naprawdę drogie i nie do zdobycia luzem . Jeśli spotkam jeszcze

skośnookiego na AGH ponieważ kończy w tym roku studia i broni bardzo ciekawą pracę wezmę namiary na hurtownię "gdzieś w Europie" i podam na nią namiary. Te które mam idą na słuchawki i mikrofony Made in Chałupa"

dziękuję w imieniu własnym i Zbyszka za zdjęcia i krótki ale rzeczowy opis

P.Sulima.

• 11 miesięcy później...
  • Redaktorzy

całkiem niezły "przegląd" rynku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Powoli wypierają nas skutecznie nawet z "wyższych" segmentów rynku audio zarezerwowanego

tradycyjnie dla Europy i USA.

Chyba potrwa to jeszcze jakiś czas, dlatego popierajmy naszych rodzimych producentów.

Może nie są tacy "tani" jak Chińczycy ale jezeli oferują wyroby w podobnych cenach

to kupujmy nasze.

Ja nie długo zrobię chyba pierwszy krok w tym kierunku i kupię kolumny /Harpia/.

Jak to cudo gra?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam F.

Jestem posiadaczem głośników made in china. Jednak Chińczycy zmyślnie kamuflują się pod nazwą Grand High International USA z siedzibą gdzieś w Nevadzie. Ale z logoki wynika, że w tych Stanach to chyba tylko księgowość działa, a produkcja 100% China.

Na temat tych głośników po wielu odsłuchach przez osoby z kręgu "wtajemniczonych" (z uznanymi DIY-owcami głośników włącznie) mogę powiedzieć tylko tyle, że kasują wszystkie znane mi konstukcje brytyjskie, japońskie (Yamaha), duńskie w przedziale cenowym do 4 kzł. Stawiam skrzynkę browara (dowolnego) temu, kto po odsłuchu GH wskaże lepsze głośniki za te pieniądze, lub założę się o 500 zł (jak ktoś przegra - płaci). A owe Gh kosztowały niecałe 2 kzł!!!!!!!!!

Zastanawiające. Z tego co czytam wynika, że większość sprzętu za 1200 nie ma konkurencji do 2000. Większość sprzętu za 2000 nie ma konkurencji w sprzęcie za 3000-4000zł. Jedynie B&W ma opinię rozsądnej oferty w swojej cenie ;)

@aksim

Którego modelu słuchałeś? Bo co do GH TS5000, to się całkowicie zgadza. Dokładnie to samo tyczy się innych modeli Grand High z 3 wooferami, ale ja mówię o FS2000 w systemie 2,5-drożnym!!!!A to już inna para kaloszy.

Średnica jest w nich ciepła, plastyczna, a jedwabisty wokal jest zogniskowany na środku sceny, jak ktoś nie słuchał, nie uwierzy. Po prostu ten model Chińczykom się udał wyjątkowo. Sam zamieniłem droższe 5000 na 2000 bez dopłaty, bo brzmieniowo stoją o 3 klasy wyżej. Odsłuch tych głośników zatykał niejednych znawców tematu i zatwardziałych sceptyków afirmujących brytyjskie i niemieckie konstrukcje. Zatem zachęcam do odsłuchu z dobrą elektroniką towarzyszącą.

A Zoller Imagination 2 - jak się mają do AA Hyperion III ?

Już niedługo muszę kupić jakieś kolumny za ok. 4K do pokoju 30 m2. Za zolerami przemawia wysoka efektywność, dobre recenzje - niestety posłuchać ich się nie da przed zakupem. Znaczy ruszając tyłek nad morze to i można ...

AA Hyperion też mają rewelacyjne recenzje ale mniejszą efektywność. Ale posłuchać jednak łatwiej.

Sam nie wiem ...

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

I jeszcze jedno a propos tych głośników.

Ja zniechęcony do chińskiej technologii poprzez sugestie niektórych forumowiczów, którzy w życiu nie słyszeli jak to gra, za to głośno krzyczeli: szajs, syf, chińszczyzna, w życiu niczego porządnego nie słyszałeś, to co ty możesz wiedziec o dobrych głośnikach, etc, zacząłem poszukiwać nowych głośników, jednak czego bym nie słuchał w cenie do 5-6 kzł nie grało tak jak Gh, grało gorzej, nierzadko znacznie gorzej. Szukałem nowych skrzynek, dopóki inni nie zaczęli odsłuchiwać moich "skreślonych" przeze mnie podówczas Gh. I co się okazało? Laicy mówili - "jeżeli te grają źle, to te, które chcesz kupić na ich miejsce muszą grać rewelacyjnie". A podczas odsłuchu w sklepie słyszełm tylko z ich ust, "nie kupuj tego - te głośniki, które teraz masz w domu są znacznie lepsze". Aż pojawili się "znawcy" tj. inni audiofile i za każdym razem jeden widok: szczęka w dół. Pytali o cenę - odpowiadałem zgodnie z prawdą- niecałe 2 kzł. To niemożliwe - padała odpowiedź.

Aż wreszcie niedawno był u mnie słynny forumowy konstruktor kolumn i odsłuchiwał moje Grand High`ie FS 2000. Rezultat był taki, że nie mógł wyjść ze zdziwienia, że coś za 2 kzł wydobywa z siebie taki dźwięk.

Kto nie wierzy, niech posłucha, komentarze odkaładając na potem.

• Redaktorzy

kiedyś (jeszcze przed wojną ;) ) korespondowałem z jednym chińskim producentem. Z zakupów nic nie wyszło, więc jakoś o nim zapomniałem aż tu nagle dostałe emalia:

Dear Valued Customers,

My name is Fai Li, Sales Manager of Gold Sky Inc.

I will briefly introduce our Audio products to you. For more details, please download our product info.

Ukryta Zawartość

I am inviting you to come visit us at the upcoming HK Electronics Fair 2006 (Autumn Edition), during 13-16 October 2006 and Chinese Export Commodities Fair (CANTON FAIR), during 15-20 October 2006. We will be exhibiting our latest products. My manufacturing facilities located in China produce a wide variety of high quality audio equipment (home audio, amplifiers and professional audio).

With our OEM and ODM services, my factories have the ability to meet your needs, down to the very last detail. Products can be developed according to technical specifications. You can also modify or order current products.

Let me know if you have interest in any products, perhaps more details, or pricing. I highly recommend you place a sample order so you can be fully confident in my factory. I would be more than happy to meet with you and discuss in further detail.

Hope to hear from you soon!

Best regards,

Fai Li

Sales Manager

odpisałem, że jestem zainteresowany szczegółowym info o Ich produktach stereo i po kilku godzinach miałem odpowiedź:

Dear Marcin,

How are you? Thank you for your interest our product.

Please download our price list.

Ukryta Zawartość

I am inviting you to come visit us at the upcoming HK Electronics Fair 2006 (Autumn Edition), during 13-16 October 2006 and Chinese Export Commodities Fair (CANTON FAIR), during 15-20 October 2006. We will be exhibiting our latest products. My manufacturing facilities located in China produce a wide variety of high quality audio equipment (home audio, amplifiers and professional audio).

Let me know if you have interest in any products, perhaps more details, or pricing. I highly recommend you place a sample order so you can be fully confident in my factory. I would be more than happy to meet with you and discuss in further detail.

If you will be traveling to China - I sincerely invite you to tour my factory.

If you plan to come, please contact me to schedule a meeting.

Best regards,

Fai Li

I to się nazywa profesjonalizm. Dla porównania prawie dwa tygodnie temu wysłałem zapytanie do Unison Research o alternatywnego pilota do SR-1 i .... ani widu, ani słychu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

no i próbka Ich produktów (stoliki, regały na płyty i standy):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 20 Wrz 2006, 21:18

> I am inviting you to come visit us at the upcoming HK Electronics Fair 2006 (Autumn Edition),

> during 13-16 October 2006 and Chinese Export Commodities Fair (CANTON FAIR), during 15-20 October

> 2006.

I co, wybierasz się...? ;-)

A tak na serio - z Chinolami coraz lepiej się rozmawia. Dajcie im jeszcze kilka lat... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.