Skocz do zawartości
IGNORED

What Hifi i NAD 372 - yyy ?

cwirek2432

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, dzisiaj ze wzgledu na sporo wolnego czasu udalem sie do Empika, wzialem do reki What HiFi i tak sobie przegladam i patrze test wzmakow. Czytam, czytam i dochodze do owego Nada i oczom nie moge uwierzyc. Dostal tylko DWIE GWIAZKI ?? :> On jest rzeczywiscie taki zly ?? Natomias Nad 352 zosla uznany przez nich BEST PRODUCT OF THE 2004. Bylem swiecie przekonany ze 372 jest lepszy. Fakt ze ocena nieraz ma sie nikle do rzeczywistoci, ale daje chyba w tym wypadku troche do myslenia. Co o tym sadzicie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/18420-what-hifi-i-nad-372-yyy/

Daje do myślenia. Po przemyśleniu recenzje prasowe należy traktować jak ciekawostki, i tylko ciekawostki. C350 to przyzwoity wzmacniacz, C340 też, ale już C320 rewelacyjnie oceniany w prasie jest bardzo słaby. Nie ma w jego brzmieniu nic, co tak chwaliła prasa. Nie wiem jak oni się tego doszukali, może w porównaniu z Technicsami? CA A500 był lepszy, przyjemniejszy w odsłuchu.

jako były wieloletni właściciel 350 nie mogę sie oprzeć i nie napisać, że 320 bee jest po prostu lepszy - miałem okazje odsłuchów, z kolei wynoszona u nas przez niemal wszystkich pod niebiosa 372 w prasie zachodniej lądowała na końcu zestawień, a są tacy co ją tak zachwalali a potem sprzedawali, moim zdaniem nad-y budżotowe są niezłe w swojej cenie i moim zdaniem lepsze od wielu konkurnetów, ale pozostają budżetowe

>NADek

Może kiedyś powstanie 392? - coś na wzór niegdysiejszego NAD-a 319.

W każdym razie patrząc tylko na rozbierane zdjęcia 317 (w ktorymś ze starych Audio) i 372 wybrałbym 317.

372 słuchałem w Trimexie z AE Evo1 i podobało mi się, myślę że z lepszymi kolumnami byłoby ok.

Co do testów i oceny klocków przez prasę - temat rzeka.

What Hifi jest dla mnie "niepewne".

Pewne marki nie są w ogóle przez nich testowane, jest pewna pula firm, które prawie zawsze są na topie, a niektóre audiofilskie marki pojawiają się od czasu do czasu, jakby od niechcenia - z raczej chłodnymi ocenami.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

tomek11 --->

ja bym nazawł tą serie "plastikowych zabawek tą nową serie 3..... " te stare klocki są robione na porządniejszych komponentach, co ja zauwazyłem i serwisant z TRIMEXU!!! :) oni tez twierdza bo słuchali, ze 317 jest o niebo lepsze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.