Skocz do zawartości
IGNORED

AVANCE DANA 503 czy MISSION M33

qman

Rekomendowane odpowiedzi

Melduję się! Coś rzeczywiście wcięło mój wpis, ale Lukar w innym wątku tłumaczył, że była chwilowa przerwa i mogło coś zeżreć.

Wracając do dyskusji z AA, to ja się bardzo cieszę, że jesteś i promujesz swoje produkty - im większa konkurencja i wybór tym lepiej dla nas. Nie zgodzę się jednak z klasyfikowaniem sprzętu jako lepszy - gorszy. Może być wykonany z lepszych podzespołów, wykończony lepszymi materiałami, etc. ale kwestia brzmienia zależy już wyłącznie od gustu słuchającego - jeden woli dźwięk B&W a drugi Vienna Acoustics. Ja wole VA, ale nie uważam że są lepsze od B&W - są po prostu zupełnie inne.

Hihi, pewnie nie mam co liczyć na zniżki na AA ;-)

Możemy sie zamienić. Ja wezmę twoje Missiony, a ty sobie coś wybierzesz i trochę dopłacisz :)

Masz racje. Jednemu podoba sie to, drugiemu tamto. Moje wypowiedzi opieram na doświadczeniach z klientami. To co mówili po odsłuchach innych kolumn, jak sie zachowywali, ich gesty, dobór słów itd.

Czasami mówi sie krótko; ta kolumna gra gorzej, a ta lepiej.

Nie oddam! Apage Satanas! ;-)

A tak poważnie, to daj się człowiekowi (mi) nacieszyć trochę świeżo kupionym sprzętem, zanim zburzysz mu spokój ducha. Przynajmniej niech kobieta trochę odpocznie, bo jakbym teraz jej zakomunikował, że zmieniam kolumny to mogłaby nie wyrobić (a jest bardzo dzielna, naprawdę,ostatnio kupiła mi na prezent kabelek zasilający Neel'a,bo gdzieś wyczytała że to poprawia brzmienie ;-))

Za czas jakiś, jeśli będziesz jeszcze zainteresowany, bardzo chętnie zaproszę Cię do siebie z Twoimi skrzynkami. Spodziewam się najgorszego (czyli tego, że już u mnie zostaną) ;-)

Pozdrawiam,

Olo

Hihi, ona jest jedynym niezmienialnym elementem mojego systemu zyciowego. Wiem, że brzmi to nierealnie, ale jednak... ;-)

Dzieki, pozdrowienia,ja też się wybiorę do domu (najwyższy czas cholera)

Olo

Aktualnie jestem na etapie dobierania kolumn do Harmana HK 3480 i przyznaje, ze nie jest to proste zadanie. Sluchalem B&W DM309 - brzmialy odrobine sucho, JBL E 80, XTI 80 - troche zbyt agresywne na srednicy, Jamo E750 - bas twardy i troche go malo, oraz kilka innych zestawow, ktore nie utwalily mi sie w pamieci. Najciekawsze okazaly sie Tannoy Sensys 2 - prawie doskonale, no i Mission M34 - dla mnie rewelacyjne, ale niestety od dluzszego czasu niedostepne w kolorze klon. Co zatem zabrzmialoby podobnie do M34 z oferty AA? Gdzie na Slasku (najlepiej w okolicy Gliwic lub Katowic) mozna posluchac produktow AA?

poszukaj gdzies watku zalozonego przez AA - podawal adresy sklepow. Na Slasku byl jakis sklepik w Chorzowie (o ile dobrze pamietam to mniej wiecej na wysokosci OBI, po drugiej stronie ulicy, przy trasie miedzy K-cami a Chorzowem, sklep jest na pieterku - kojarze napis Studio hiFi czy cos takiego))

>>bertomak

Zadzwoń do mnie to sobie pogadamy, albo podaj mi do siebie nr. to ja zadzwonie. Mogę zrobić Mimasy i każde inne kolumny w dowolnym kolorze, czyli w naturalnym fornirze i - UWAGA! - za te same pieniądze, czyli 2400zł za Mimasy. To kolejny mój eksperyment. Jestem ciekaw jak zareaguje rynek, mam nadzieje, że pozytywnie. Na jesień ceny modeli w fornirze mogą podskoczyć, ale tylko o 100zł na parze.

Wykonanie kolumn w fornirze jest perfekcyjne, gdzieś w innych wpisach mozna zobaczyć np: Diony.

Ja wkrótce postaram sie o jakieś nowe zdjęcia.

• Redaktorzy

Audio Academy - a planujecie może "tuning zewnętrzny" kolumn juz sprzedanych? Kiedy kupowałem Hyperiony II niestety nie było możliwości zamówienia (nawet za dopłatą, choć bardzo mi zależało) wersji całej w okleinie ;-((

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>>Fr@ntz

Dla ciebie mam coś specjalnego, ale o tym napisze ci prywatnie. A nieprywatnie, to mogę sie zamienić z tobą na nowe Enceladusy. Zamówiłem już obudowy i będę je miał za jakieś 3 tygodnie. Możemy sie jakoś umówić na odsłuch u mnie w Łodzi.

• Redaktorzy

Audio Academy - jeśli zamiana będzie bez dopłaty to piszę się na nią obiema rękoma (nawet bez odsłuchu) ;-))

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Audio Academy - popraw stronę www bo na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wywala błąd debugowania od 43 do 73. Przynajmniej pod IExploderem.

post-2651-100006478 1170269949_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Rzeczywiscie popelnilem blad - kolumny AA nazywaja sie Mimas a nie Minas. Przepraszam.

Czy w przypadku Mimasow w kolorze klon rowniez mozna liczyc na rabat 30%, o ktorym wczeniej czytalem?

Poza tym zanim zabralbym sie za kupowanie tych kolumn to chcialbym ich posluchac:).

Pozdrawiam i dziekuje za uwagi i podpowiedzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.