Skocz do zawartości
IGNORED

Pepsi czy Piwo - co jest zdrowsze???

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

to że zeszlo na temat pracownikow roznych korporacji to ja dodam przepis na wyśmienity drink,

coby nieco powrócić do tematu :)

A więc:

bierzemy ćwierć szklanki spyrytusu (ewentualnie pol szklanki wódki, ale ze spirytusem lepsze).

do tego nalewamy GORĄCEGO mleka (najlepiej takiego od krowy z worka, ale te z kartonu też jest ok).

mleko w proporcji 25%spirytusu i 75% mleka, z wódką pół na pół.

Do tego dodajemy 2-3 łyżeczki cukru waniliowego (chyba że nie mamy, no to zwykłęgo dajemy).

I pijemy.

Drink ten jest bardzo dobry, stmże trzeba go pić póki gorący, bo zimny jest taki sobie.

Ale uwaga: zdrowo kopie.

Obstawiam piwo do picia i cole do odrdzewiania . Niektorzy preferuja lyche rozcienczana cola , ale to profanacja . Jak to ktos kiedys powiedzial , gdyby tak mialo sie to pic to oszczedni Szkoci juz by tak to butelkowali . Juz za godzinke szklanica Pilsnera Urquella , piwoszom zycze smacznego .

• 2 lata później...
  • 1 rok później...

Budweiser Budvar

Czech Imported Lager

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio tylko to piję - piwo bezkacowe, w odróżnieniu od zalewanych spirytusem polskich mózgojebów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cola- trucizna

Mleko- nie, chyba, że przetworzone.

Soki- tak ( kupić sokowirówkę)

Piwo- tak ( umiar)

Żadnych napoi słodzonych i gazowanych.

Najlepsza jest zwykła woda.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

jak chcesz to pij...

ja jej nie używam- w żadnym celu.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Mleko poświęcone przechodzi skomplikowaną przemianę podobną do tej, będącej skutkiem promieniowania piramidki. Między innymi zyskuje na trwałości i zsiada się niechętnie, ale jak już się zsiądzie to świetnie leczy kaca. Tylko dzięki niemu abp. Leszek "Flaszka" Głódź do tej pory pozostaje w dobrym zdrowiu.

Jestem Europejczykiem.

>Jaro_747, 22 Maj 2009, 00:43

>Mleko poświęcone przechodzi skomplikowaną przemianę podobną do tej, będącej skutkiem promieniowania

>piramidki. Między innymi zyskuje na trwałości i zsiada się niechętnie, ale jak już się zsiądzie to

>świetnie leczy kaca. Tylko dzięki niemu abp. Leszek "Flaszka" Głódź do tej pory pozostaje w dobrym

>zdrowiu.

a czy robi różnicę czy poświęci Xcelencja (Arcy)biskup czy zwykły księżulo? pleban? proboszcz? wikary? metropolita? patriarcha?? diakon?

może tak dobrze leczy kaca bo sam sobie święci?

• 2 tygodnie później...

coca cola uzależnia, szeroko stosowany glutaminian sodu jest podobno bardziej szkodliwy niż alkohol

A ja mam swoje zdanie- raz w tygodniu trzeba się napić:)

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

jakub102, 31 Maj 2009, 20:37

>A ja mam swoje zdanie- raz w tygodniu trzeba się napić:)

Ja tam pije codziennie i to minimum 1,5 l. Ty to jestes niezly wielblad.

pzdrw

soo

Alkohol ma właściwości zdrowotne, pity z umiarem oczywiście :)

Jak to mówili w misiu o tanim winie "wiśnia jest wiśnia, witaminy"

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.