Skocz do zawartości
IGNORED

PROBLEM Z DŹWIĘKIEM -podczas odtwarzania

marcinmit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z dźwiękiem odtwarzanym na komputerze - czasami sam się ścisza/pogłaśnia + do tego zmienia się balans (raz głośniej gra lewa, a raz prawa kolumna). Co może być tego przyczyną? Dodam, że nie jest to wina aplikacji do odtwarzania dźwięku (tak samo jest pod Winampem jak i Foobarem2000). Może przyczyną jest wadliwa karta muzyczna, a może wzmacniacz???

Proszę o pomoc!

Konfiguracja:

-karta dźwiękowa: Creative Sound Blaster Live! 24Bit

-wzmacniacz: Denon PMA-880R

- kolumny (podłogowe): Magnat Motion 880

Ogolnie juz nie od dzisiaj wiadomo ze karty dzwiekowe Creativa nie lubia sie z Windowsem. Jezeli wczesniej instalowalem rozne programy byc moze ze jest jakis konflikt sprzetowy. Proponuje zrobic reinstalacje calego systemu i poszukac najnowszych sterownikow do tej karty, ja tez mialem cyrki z moim Live-em

Czy twoja karta dźwiękowa została zainstalowana (dodana później) a wcześniej korzystałeś z karty zintegrowanej z płytą główną??? Jeżeli tak to być może z kary zintegrowanej zostały odinstalowane tylko sterowniki.Jednak konieczne jest też odinstalowanie karty zintegrowanej również w BIOSIE !!!

Być może to jest przyczyną twoich problemów.

"Ecie pecie" to był cytat z ważnego polskiego pisarza. W pełnym brzmieniu: "Ecie pecie - odparłem. - Wiadomo, że wszystkiemu winien komputer. Ten brzydal!"

Może Waszym windows coś nie wychodzi. Nie miałem najmniejszych problemów uzywając SB Live (zarówno ze sterownikami windowymi jak i z Kx) razem z onboardowym audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.