Skocz do zawartości
IGNORED

!!!Yamaha czy Sony!!!Prosze opomoc!!!!

Alicja

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kina domowego w granicach ok. 2tyś zł.Zastanawiam sie nad zestawem Sony (cena w Media Markt 1999zł)składającym sie z:

Amplitunera Sony STR DE 697

DVD Sony DVP-NS 32 S/B

Kolumny Sony SS MF 450H + SS MB 250H

lub zestaw Yamaha AV 350 lub AV 350SW 010(pierwszy w cenie ok.1900zł drugi ok. 2200 ale w zestawie z subwooferem)

Co byscie doradzali ???????!!!!!!!!!Prosze o rade laik.Dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/18542-yamaha-czy-sonyprosze-opomoc/

Witam

Jeżeli to ma być tylko kino to pewnie starczy, ale jeżeli też chcesz słuchać na tym czasem muzyki to odradzam.

Oba sprzęty są w MM radzę się wybrać i posłuchać czy coś odpowiada, jeżeli tak to znaleźć na allegro taniej :-)

Niedawno byłem ze znajomym w salonie sony i z gotowych zestawów kina domowego (zarówno głosniki skrzynie i płaskie) nic mnie nie zachwyciło nawet w kinie. Dlatego najważniejszy jest odsłuch, nie kupowanie oczamy, ale o tym pisano tu już setki razy.

Pozdrawiam

jeżelu zestaw z yamahą to już weź ten z subem bo co to za kino bez suba.....

Ale kolega ma racje weź i posłuchaj sobie obu zestawów...

Ja bym faforyzował yamahe sony mi się nie podoba ale to moje zdanie utrwalone na podstawie odsłuchów całkowicie innych sprzętów tych marek

Alicja żąda 5 kanałów i koniec... :) OK - to może tak: Yamaha 457 z Allegro za powiedzmy 990 złotych i zestaw "krasnali" Jamo E310PDD (z subem - a jakże!) za 999 zł ze sklepu internetowego (rachunek i faktura oraz polska gwarancja oczywiście). Cena Jamo w normalnym sklepie to jakaś pomyłka - 1499 zł.

Ten zestaw zagra ładnie na Twoich 20 metrach. Ręczę bo słuchałem - nawet muzyczki sobie posłuchasz bez specjalnej przykrości :).

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.