Skocz do zawartości
IGNORED

a miało być tak pięknie...

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego mike27, czy nie właśnie o to chodzi na form by wszyscy zadawali pytania ? Dzięki temu forum żyje, pojawiają się nowe tematy, nowe wypowiedzi. Jeśli nawet są trywialne to po to są tu ludzie z doświadczeniem by prostować drogi błądzących. Mam jedna zasadę i proponuję ją także Tobie, jeśli jakiś wątek lub wypowiedź jest zupełna bzdura to po prostu się śmieje do siebie i przechodzę do porządku dziennego

Mimo wszystko pozdrawiam

>gutekbull

Masz rację, ale prawda jest też taka, że ludzie wolą się czasami spytać bezposrednio, troche to ma inną 'wymowę' i wartość. Poza tym, inni z kolei mogą sie wypowiedzieć, doradzić (bo już dojrzeli). W ten sposób forum żyje. Tak naprawdę, to większość 'prawd' (również w audio) już dawno została gdzieś ogłoszona, czy to oznacza, że nie ma o czym dyskutować?

Co za różnica w dobieraniu klocków za 50 kPLN czy też 300 PLN? Ten sam problem, to samo 'zakręcenie' i ta sama zabawa.

A np. otworzyłeś watek o 'usprawniaczach' prądu, a na ten temat już tu było bardzo dużo.

Jest pięknie !!! -znam kilka forów o podobnej tematyce i wybrałem właśnie to ponieważ ma coś w sobie...

Odnośnie tematów związanych z tanim sprzętem hmmm.... jeśli ktoś bedzie dyskutował o kolumnach i wzmacniaczach za 300 zł zachowując przy tym odpowiedni poziom to nie widzę problemu.

Byle tak nie było skrajności: (DIY)

---> Sam kiedyś zbudowałem kolumny z grubego kartonu i grały przyzwoicie ,lecz wolałem je sprzedać na makulaturę i ratować życie.

Dostałem za nie rolkę papieru ,którą użyłem na szwagra weselu

POZDRAWIAM

jar1 => O Accu ani jednego - sprawdziłem przed tem zanim wpisałem - i właśnie o to mi chodzi.

Nie oczekujcie , że ktoś po raz 10 będzie odpowiadał na te same pytania i nie można twierdzić ,że nie ma informacji na forum, jak ktoś chce - potrzebuje to znajdzie !!

Czyli nie generalizować jak komuś coś nie pasuje to nie znaczy, że jakiejś większej grupie również (mimo, że można spotkać głosy ludu:))

Masz zdanie w danym temacie jest to twoje zdanie a nie dzięsiątek innych :)

ostatnio to i trolle mają lepsze zajęcie a i klakierów brak

Może jakie nowe Forum otwarli ?

niedługo będzie AV

bo tak Lukarowe trolowanie się jakoś skończyło

może kto miał co sprzedać już sprzedał - kto miał kupić kupił nic tylko

kasa, kasa, kasa, kasa,,......

A mnie się wydaje, patrząc po sobie samym, że forum własnie po to jest, żeby taki nowy_początkujący miał gdzie i kogo zapytać o radę. Ale jak już te rady dostanie (mnie się udało) i skorzysta lub nie, czyli sprzeda/kupi/zamieni/rozwiąże problem, to następuje pauza do następnego razu, podczas której zagląda okazjonalnie. Towarzysko, rzekłbym. I żeby powymieniać się informacjami, które w miedzyczasie zdobył. Ew. podyskutować. I tak, chyba powinno być. Mnie się to wydaje zdrowe. Forum jako źródło informacji po prostu. I trochętowarzysko, ale jednak z naciskiem na meritum (inaczej mógłby być czat).

Hmmm w sumie mike ma sporo racji po prostu forum w duzym stopniu pokazuje stan polskiego audio a jaki jest wiemy. Ja czesto tu zagladam w celach hmmm....pogladowych - dzieki niemu odkrylem Gothama, poznalem Darka Kulesze i zorientowalem sie ze moj byly Mcintosh to nie jest to........i mimo tych Altusow, CA, Amplifonow i Pocahontasow nawet lubie to miejsce. Pozdrawiam Michal

Witam.

Po pierwsze.

Nikt, nikomu przy pierwszym logowaniu (i później też) nie obiecywał, że o takich a takich tematach, takich a takich urządzeniach, systemach wartych mniej niż XXX XXX, pisać się nie będzie.

Chyba, że mike27'owi jednak coś obiecywano?

Po drugie.

To o czym i jak się tu na forum pisze/czyta zależy tylko i wyłącznie od nas samych .

Czytuję forum prawie co dziennie i muszę się przebijać przez dziesiątki wpisów, które w ogóle nie powinny się pojawić (bo są : nie na temat, żywą reklamą, pieniactwem, itp.), a mimo to zawsze znajdę coś ciekawego. Czytam nie tylko tematy o np. wkładce do Bernarda ale i o urządzeniach, na które pewnie nigdy mnie nie będzie stać.

Trochę szacunku , luzu, uśmiechu i będzie dobrze, a wtedy i wielcy naszego rodzimego świata audio też będą się pojawiać.

Pozdrawiam.

Mnie tez czasami nudą zalatuje - najchętniej to bym tylko czytał, zdjęcia oglądał, same ciekawe wątki na pierwszej stronie znajdował. A pisać to mi się nie chce. Ale ze mnie lechiuch.

Pozdrawiam

Smutny watek ale prawdziwy sam coraz rzadziej tu zagladam bo traci juz myszka tematy sie mnoza jak kroliczki dochodza NOWI i zamiast czytac to pisza w wiekszosci same bzdury a przeciez od tego by dowiedziec sie czegos o sprzecie dla KOWALSKIEGO np kolumny za 150 zl czy wzmak za 300 jest wyszukiwarka!

Nie od dzisiaj wiadomo ze punkt widzenia zalezy od punktu.....takie jest zycie >niestety:(

Ja juz znalazlem swoj dzwiek i gonie kroliczka a jest nim system AN ktory powoli kompletuje:)

I nic mnie nie obchodzi ze ktos uwaza inaczej taki jestem mam swoje zdanie ale pogadac ludzka rzecz.

A co wy tak ciągle z tą "wyszukiwarką". Czy nie jest przyjemniej, tak prawie "na żywo" pogadać z kimś o sprawach dotyczących własnego "audio".Po to jest to forum żeby tak właśnie było.Osobiście wolę jak ktoś na bierząco okaże mi zainteresowanie i postara się mi w czymś pomóc.

kasjel >> Forum to nie jest stowarzyszenie wzajemnej adoracji a jak nikt cie nie chce to kup sobie sex kontakt i po sprawie albo zagladaj do biblioteki ja tak zrobilem jak radzil kiedys,, paznokiec,, i sobie chwale.

Wiesz "Robix" że pisząc ten post, od razu wiedziałem jakiej oczekiwać odpowiedzi ! I nie pomyliłem się!

Ciekawe, dlaczego sądzisz że cyt: "nikt mnie nie chce".W dziedzinie jasnowidzenia i telepatii jesteś raczej kiepski.

Przyjemnie jest, gdy ktoś Tobie coś podaruje. Jeśli ktoś nie sprawdzi w wyszukiwarce, czy dany wątek nie był wcześniej poruszony, to dla mnie jest najzwyczajniej leniwy i nie szanuje czasu tych, którzy będą skłonni mu odpowiedzieć.

Proporcja osób doświadczonych do powiedzmy 'nowych' są jak w każdej innej dziedzinie na korzyść tych drugich. Stąd łatwo wysnuć wniosek, że osoby udzielające porad są w mniejszości i mają więcej 'roboty'.

Zanim zwrócę się do takiej zajętej osoby o pomoc zwykle staram się problem rozwiązać samodzielnie, lub poprzez wyszukiwarkę. Nie stwarzajmy lenii, bo takich jest pełno nie tylko na tym forum.

Piszę te słowa, gdyż wiem jak trudno odpowiedzieć codziennie na kilka maili i odpisać coś w kilku wątkach. Jeśli pytania są niebanalne, to OK, ale większość problemów została już wcześniej rozwałkowana na forum i szlag człowieka trafia, gdy zamiast zająć się czymś pożytecznym odpowiada 5 raz na to samo pytanie.

Zanim pierwszy raz zabrałem głos na tym forum - czytałem je przez kilka miesięcy, żeby nie zadawać głupich pytań.

Postanowiłem jednak moją na nim obecność rozpocząć nie od kolejnego pytania, ale od wniesienia czegoś nowego. Czego niektórym 'nowym' osobom życzę.

Ja trafilem na forum, jak już pisałem w innym wątku bo szukałem informacji nt. GS-424 czyli Adama.

Uzyskałem konkretną pomoc i mnie wciągneło;-)

Natomiast zmierzam do czegoś innego - a mianowicie jeżeli szukacie jakiś informacji nt. klocków audio to raczej napewno wyszukiwarka wyrzuci wam lukara bardzo wysoko, i tak ludzie trafiają, potem zadają niektórzy durne pytania, nie korzystając z wyszukiwarki bo wpadli na chwilę po szybką odpowiedź i mnożą sie durne wątki. Aha niekiedy jeszcze nawyzywają od jakiś tam przy okazji. To jest taki filtr - tylko szkoda że się taki bałagan robi;-(

NIewątpliwie to forum jest skarbnicą wiedzy niesamowitą i tyle.

Ograniczenie do użytkowników którzy posiadają system powyżej jakiejś tam wysokiej kwoty stworzy tylko kółko wzajmenej adoracji, rozumiem że niektórym na tym zależy.

"Rekin" ! Przecież nikt cię do niczego nie zmusza ! Ja przynajmniej zadaję pytania oraz na nie odpowiadam bo to lubię i tyle! Dlaczego twierdzisz że ktoś zabiera ci twój "cenny czas" zadając głupie pytania. Jak nie chcesz, to nie odpowiadaj.

To że tematy się dublują moim zdaniem ma i to sporo sensu . Po pierwsze mimo że wpiszę w wyszukiwarkę np : kolumny do 1000 zł , wyskoczyło mi 15 tego typu tematów założonych wcześniej , ale w każdym z nich mowa o innym sprzęcie towarzyszącym , innych preferencjach muzycznych itd itd przeczytałem każdy i wyodrębniłem najwartościowsze dla mnie wpisy ale odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie czy dla mojego zestawu w mojej kubaturze pokoju i przy moich wlasnych preferencjach muzycznych dane kolumny sie sprawdzą czy też nie . nie znalazłem , więc szukam dalej : Kolumny za 1000 ale juz nie jako temat główny ale wpisów na ten temat w innych wątkach i znów wyłapuje co ważniejsze wypowiedzi i w żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi więc zmieniam temat wyszukiwania np na kolumny do Rocka i szukam dalej. Z całego szukania znajdę co najwyżej pewne wskazówki które kolumny powinienem brac pod uwagę . I teraz dochodzimy do sedna . Mam do wydania 1000 zł ( przyjmijmy że w ogródku nie wyrosły tylko ciężko na nie zapracowałem ) w dodatku nie chcę ich wydać na byle co , wręcz przeciwnie mam określone wymagania a czy dane kolumny będą dobre mam tylko podejrzenia . Więc będzie mnie korciło jak nic aby założyć 16 post pt Kolumny do 1000 zł w nim zawrzeć moje indywidualne konkretnie sprecyzowane założenia ( z czym maja grać , jaka muzyka , itd ) i czekać że znajdzie się ktoś kto słucha tego samego ma jakies tam kolumny x i potwierdzi mi że powinienem się zainteresowac tymi kolumnami albo wyprowadzi mnie z błędu że to szajs . I tak ostatecznie zadecyduje odsłuch ( ALE !!! nie wszyscy maja tą mozliwość ) i tu własnie pomocne powinno być to forum .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.