Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY - kolumny do pokoju 12m2

mario

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sprzedaje. Dalem ogloszenie, a to nie jest rownoznaczne. Jestem daleko od ich sprzedazy w tym momencie. To bylo badanie rynku. W naszym dziale z ogloszeniami kupca sie raczej nie spotka.

Proste jest dla czlowieka logicznie myslacego ze dajac ogloszenie w malo popularnym dziale tak naprawde sam nie jest pewny czy chce sprzedac posiadany sprzet. Sprzedaje sie na hifi.pl lub audio.com.pl.

Szczesliwiec robil eksperymenty na forum, ja tylko dalem ogloszenie w odpowiednim dziale, to chyba roznica.

Poza tym ciezko jest sie rozstac z dobrym sprzetem. Czasem z ogloszenia dzwonia ludzie, z ktorymi mozna sie porozumiec co do pozniejszej sprzedazy, np za kilka miesiecy...

Czasemi pogarsza sie tez sytuacja materialna i sprzedaz sie odklada w czasie.

Wytlumaczylem, chociaz nie musialem. I pozdrawiam, chociaz nie musze.

• Redaktorzy

Alez hienko, nie obrazaj sie. To ty tu jestes od obrazania innych, od tego cie mamy. Poza tym wez pod uwage, ze obrazanie sie jest przywilejem sluzby...

• 2 tygodnie później...

O tych kolumienkach ja, Andrea29 i pare innych osob wypowiadalo sie juz na naszym forum.

Wystarczy wpisac w wyszukiwarke "Tabletki", "Tablette" czy "ProAc" i juz masz o nich garsc informacji. Wiecej niz wczesniej nie napisze bo i nie mam co:)

Moja maja wymienione okablowanie wewnetrzne na Kimbera (normalnie sa tam druciki napieciowe przeznaczone do pracy w wysokich temperaturach - wstyd) i byc moze beda calkiem niedlugo na sprzedaz.

Ja swoich tabletek słucham z creekiem ( lecz 5350 ) od 10 miesięcy i uważam , że dobrana z nich para . U mnie gra to w 12 m2 . Tak się składa , że są one na sprzedaż w związku z tym , że wpadło trochę kaski i myśle o zmianach . Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected] . Kolegom z forum puszczę taniej , po znajomości ;-)))

Micke13 -> ja kupilem AE1 i Creeka 4330 bo takiej przestrzeni nie dal mi zeden inny odsluchiwany zestaw. One nie sa tanie -> 6500 w Trimexie ale ... mozna je kupic sporo taniej :) Zeby je ocenic musisz po prostu posluchac - ja jestem ze "swieży" żeby opowiedziec o ich brzmieniu audiofilskim językiem więc dam sobie spokój (ewentualnie zerknij do watku "Sound Project 3000 co innego?" - tam ciut naskrobałem).

bas ... jak uslyszalem je po raz pierwszy robilem bezposrednie porownanie z Tethysami - Tethysy graly tak sobie (choc to wg mnie wina Creeka, ktory nie potrafil ich napedzic), przelaczenie na AE i ... totalny szok - poza wymieniona przestrzenia, rowniez znacznie lepszy bas! Oczywiscie nie mowimy tu o "potedze" basu, raczej o dobrym, szybkim basie, schodzacym calkiem nisko jak na swoje mozliwosci - zakres od 65 Hz. Powiem jeszcze, ze wczesniej sluchalem tego wzmaka z AE Evo 3 - czyli podlogowcami i bylo dobrze choc brakowalo ... mocy i basu - teraz jak dla mnie jest swietnie - tzn bedzie jak skoncze remont i wyladuja one na zamowionych standach i cokolach z JTLu.

Gość Micke 13-> pal55

(Konto usunięte)

Dzięki. Mi chodzi w kolumnach o to by bas był odpowiednio twardy w nagraniach rockowych. Creeka wziąłem dlatego, że gra rewelacyjnie przestrzenią ale basu ma ciut mało. Teraz szukam właśnie kolumn z dobrym mocnym powerem w basie.

Hej !

Gratuluję ciekawago wątku: )

Póxno tu wdepnąłem...

dzarro: Harbeth 7- lepszych nie przypominam sobie. Uderzyłeś w mój czuły punkt. Znakomite, niedoścignione kolumny w średnicy i fantastycznej górze. KTO ICH NIE SŁYSZAŁ - NIC NIC SŁYSZAŁ I GUZIK WIE ( Nie obrażać się proszę - szczera prawda.)

Pokażcie mi lepsze, bo nie spotkałem. Drogie, ale warte swej ceny. Mistrzostwo świata i klasa dla siebie. Kurna, gdzie jest konkurencja ?

Nie jestem pewien, ale na II AS słuchałem ich z Creekiem 5250SE i cd też Creeka. (Mogę sprawdzić - porobiłem wtedy notatki i nawet kable zapisałem : ) Przepiękny dźwięk - brak mi słów, wzbudzają niesamowicie dużo emocji. Angażują słuchacza bez reszty - mozna zapomniec,że istnieje jeszcze świat, w którym żyjemy. (Podobnie, jak AE 1 Ref... : )

* * *

Połączenie Tabletek i Creeka 4330 wydaje mi się niezwykle interesujące i dobre. ale to teoretycznie. Chciałbym posłuchać, podobnie jak 4330 i Tabletek... może być ciekawy pojedynek. Stawiam na AE, choć Tabletki już 2 x mnie zaskoczyły, hmmm - ??? Szukajcie znakomitego źródła i sensownych kabelków.

Jakby co - to chętnie dam się zaprosić na pojedynek lub dla samej, jednej konfiguracji, hehe

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.