Skocz do zawartości
IGNORED

Do wierzących - kable bi-wire

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładając, że kabel do płączenia bi-wire jest zbudowany jako cztery leżące obok siebie żyły - czy ma znaczenie sposób ich podłączenia?

Można to zrobić na trzy sposoby:

1. gorący-zimny-gorący-zimny,

2. zimny-gorący-gorący-zimny,

3. gorący-zimny-zimny-gorący.

Czy sposób połączenia ma jakiekolwiek znaczenie, czy ja tu du** zawracam, a powinienem się zająć czymś pożytecznym, np. wypiciem pyfka?

https://www.audiostereo.pl/topic/19801-do-wierz%C4%85cych-kable-bi-wire/

mozna jeszcze:

zimny-gorący-zimny-gorący

albo jeszcze odwrócić je końcami i powtorzyc wszystko od początku...

IDZ DO BARU.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Redaktorzy

Chodzi o te konfiguracje typu Star Quad etc? W takim razie powinno być po przekątnej. I postarają się, aby gorąca żyła od strony wzmacniacza była nadal gorącą żyłą od strony kolumn :-)

Parsec >

Poczytałem sobie tu już o takich niedorzecznościach, że moja zaczepka powinna okazać się poważnym, audiofilskim problemem, powiedziałbym nawet, że z grupy tych fundamentalnych ;-)

Potem chciałem zahaczyć o kierunek skręcania w palcach końcówek kabli i którą ręką oraz o ilość odmawianych zdrowasiek przed pierwszym wpuszczeniem nutek w ten kabel... aaale ponieważ widzę, że resztki zdrowego rozsądku są na tym forum obecne - odpuszczam ;-)))

???

Aaa, bo to jest wątek dla wierzących!

Przepraszam bardzo, gdzie znajdę wątek dla słyszących? Tak się składa, że właśnie porównuję Cardasa Crosslink BiWire w konfiguracji bi i single...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.