Skocz do zawartości
IGNORED

Jak wyłączyć digital out w Micromedze ?

artekk

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam CD Micromega Stage 3. Ponoć aktywacja wyjścia cyfrowego powoduje spadek jakości dźwięku na rca, a wczoraj przekonałem się, że u mnie jest aktywne. Może jakiś właściciel Micromegi wie, jak je wyłączyć? Nie posiadam instrukcji obsługi, szukałem też w necie i nic nie znalazłem...

artekk -

już nie pamietam dokładnie , ale zdaje się , że należy przytrzymać przez 3 sek lub dłużej dolny lewy przycisk (lub ten tuż nad nim) . Faktycznie jak się wyłączy aktywację wyjścia dygital , to brzmienie jest zdecydowanie bardziej homogeniczne . Dziwne , ale tak jest .

pzdr

Instrukcja obslugi jest tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic w niej nie ma na temat wylaczenia digital out.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albertini -> Nie watpie w to, ze jest odlaczalne. Wiekszosc odtwarzacczy na ukryte funkcje. Od czasu do czasu uzywam Stage 1, chetnie wylacze digital out, jesli polepszy to dzwiek.

artekk -> Daj znac jesli znadziesz rozwiazanie.

hmm u mnie lewy 2 od dołu klawisz dezaktywuje wyjscie digital. Przytrzymanie klawisza STOP podczas wczytywania plyty zaraz po wlozeniu powoduje bezbłędne i momentalne wczytywanie KAŻDEJ płyty, której normalnie nie chce czytać.

Klawiszem od jasności wyświetlacza mozna tez regulować poziom sygnału na wyjsciu suchawkowym, tak ze Micromega ST4 ma wiele ukrytych funkcji i chcialbym je wszystkie poznac :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

a tfu, zle napisałem, pierwszy od dołu po lewej wyłącza digital, teraz w domu tak siedze i patrze...

chwilowo nie mam daca, żeby sprawdzić na 100%, czy z tym prawym dolnym klawiszem działa, ale na wyświetlaczu nic się nie pojawia, jak sugerujecie, dźwięk też się nie zmienia. Może te ukryte funkcje dotyczą jedynie serii STAGE 4-6 ? a w soft mojej STAGE 3 nie daje takich możliwości ?

artekk, mozliwe ze u Ciebie w ogóle nie ma tej mozliwosci, masz tam chyba jakiś szybki start czy coś takiego, w 4 nie da sie przyspieszyć startu i trzeba czekać kilka minut :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.