Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

>czy twoim zdaniem leben za bardzo nie przy basowi grado gs 1000???

Skoro E9 tego nie zrobił, to tym bardziej nie zrobi GS-1000.

Słowo "nudny" jest tu pewnym skrótem. Temu wzmacniaczowi potrzeba spektakularnego otoczenia. Na przykład Meridiana G8 i właśnie GS-1000. Tak mi się w każdym razie wydaje.

co jak tu do wersji cs 600 tylko zamiast grado akg.wnioskuje iż bez tych grado sie nie obejdę ale z akg także czuje sie świetnie ale meczy mnie poczucie iz można lepiej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W ciemno raczej nie kupuj. Nie chcę byś miał potem do mnie pretensje. W Warszawie GS-1000 też są od wczoraj. Za 10 dni powinny być jako tako wygrzane. Umów się z nimi na odsłuch i zabierz Lebena. Do porównania będziesz miał Cary 300SEI i pewnie także mojego T-H, z którym serwis ciągle nie może się uporać.

Pacula z lebenem przerabiał wiekszosc słuchawek (oprócz grado)i twierdzi ze najlepiej wypadają na nim akg.na innych forach także krąży taka opinia.twierdzi tak również niejaki NIK którego znasz z head-fi przez ktorego ręce przewinęło sie wiekszosc referencji.coś w tym musi być.czy grad maja taka szeroka przestrzeń jak akg?z dac audionemesis średnica potrafi być moim zdaniem wręcz czarująca to właśnie jedna z zalet tegoż daca.skoro grado to doładowane akg to powinny sie sprawdzić.

=>ptx, 4 Paź 2007, 22:24

Moim zdaniem Grado GS1000 to do poprzedniego ich najlepszego modelu zdecydowanie idą na+ jeszcze jakbym ich słuchał po tych 500 a nie po 200 godzinach to mógłbym być pewien że muzyka się sklei w jedną całość .Za to mogę śmiało polecić kopciucha SonyMDR7509HD wydatek prawie żaden w porównaniu z takimi Ultrasone Edition 9 a dżwięk ukierunkowany i zmierzający w tą samą stronę w sumie mogę teraz stwierdzić że na Lebenie góry też nie będzie ale ten detal dokładnie cyzelowany może bardzo mile zaskoczyć i sprawić zdziwienie że można grać szczegółowo a jednocześnie relaksująco

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panie Piotrze,

Bardzo fajnie napisane. Wydaje mi sie jednak, ze porownywanie Lebena ze wzmacniaczami sluchawkowymi za 6-7 tys PLN, jest wobec niego troche zbyt surowe, jako ze jest to urzadzenie w pierwszej kolejnosci do napedzania (wysokoefektywnych) kolumn. Zatem, jesli szukac mu konkurentow wsrod purystycznych wzmacniaczy sluchawkowych, to raczej za polowe jego ceny, wiec w granicach 3-4 tys PLN. I takie tez podejscie lepiej wyjasnia recenzje red. Paculy, jako ze na tym poziomie cenowym, jakosc wyjscia sluchawkowego Lebena jest bardzo dobra i zapewne duzo lepsza niz we wzmacniaczach kolumnowych za 20 tys. jak chociazby w takim Mcintoshu, ktory prezentuje brzmienie w tym aspekcie na poziomie projecta za 400PLN, co tez juz jest akceptowalne, biorac pod uwage jego glowne przeznaczenie.

Pozdrawiam

=>ptx, 5 Paź 2007, 11:01

Może po prostu pójdż na koncert do filcharmonii i zaraz póżniej posłuchaj na Lebenie i AKG K701 podobnej muzyki na podobnych instrumentach,spróbuj się zdystansować do tego że to Twój sprzęt-przecież go nie produkujesz nic nie tracisz i za nic nie odpowiadasz a cenne uwagi z takiego opisu nam bardzo się przydadzą Skoro nie możesz przyjechać do Krakowa to okaże się dużą koleżeńską pomocą dla innych niezdecydowanych wydać w sumie dość już duże kwoty

Pozdrawiam

Rafaell

jeżeli ktoś będzie chciał kupic lebena to raczej wcześniej go posłucha w salonie.ja co prawda kupiłem bez odsłuchu sugerując sie recenzjami i nie zaluje.

ptx, 5 Paź 2007, 11:52

>jeżeli ktoś będzie chciał kupic lebena to raczej wcześniej go posłucha w salonie.ja co prawda

>kupiłem bez odsłuchu sugerując sie recenzjami i nie zaluje.

moglbys z ciekawosci wpasc na AS.....

intuos,

załóżcie seniczowi wątek sponsorowany.

To naprawdę już zaczyna być niesmaczne. Zaśmiecić całe forum by oszczędzić pare złotych ?

Pozdrawiam

Drogi Stefanie tu nie ma komercji. Zreszta jak napisalem - jak bedzie z tego kasa nawet w perspektywie - watki znikaja i jest jeden sponsorowany. Ale teraz to jest zabawa.

Pan Pacuła pisze o Lebenie:

Jedną z właściwości funkcjonalnych CS-300 jest obecność wyjścia słuchawkowego. Ponieważ w urządzeniu nie ma właściwie przedwzmacniacza i jest tylko w postaci potencjometru na wejściu, sygnał do niego dostarczany jest z transformatorów wyjściowych. Przełącznik umożliwia wybór między głośnikami i słuchawkami, tę drugą opcję w danym momencie wyciszając. I Leben jako wzmacniacz słuchawkowy okazał się jednym z nielicznych urządzeń, w których opcja ta nie była zwykłą błyskotką, a pełnoprawnym uczestnikiem gry. Dźwięk miał niesamowitą głębię i plastykę, nie przesadzał z bliskością źródeł pozornych i był bardzo dobrze rozseparowany. Jednak trzeba było spełnić jeden, podstawowy warunek: dobrać słuchawki. Moje ulubione Ultrasone PROLine2500 (test TUTAJ) odpadły w przedbiegach - zbyt dużo basu, za mały dystans do wydarzeń. Genialnym połączeniem okazały się przygotowywane do testu słuchawki AKG K701 (niesamowite konstrukcje!) oraz wiekowe, acz wciąż nie do zdarcia Beyerdynamiki DT-990 PRO (test TUTAJ), które pokazały wszystko nieco bliżej, w trochę ocieplony, acz niesłychanie miły, relaksujący sposób. Nawet mój wzmacniacz Perreaux SV-1, który do najtańszych nie należy, musiał powędrować na ten czas na półkę. Piękny, pięknie grający wzmacniacz dla tych, którzy nie lubią spać przy muzyce.

Tak więc traktowanie jego ceny jako wzmacniacza słuchawkowego przez pół, nie wydaje się uzasadnione. Twin-Head też jest na przykład pełnowartościowym przedwzmacniaczem z jedynie opcją wzmacniacza słuchawkowego.

Użytkowanie Lebena jest przy tym nieco utrudnione, bo jako konstrukcja push-pull wymaga wyjątkowo starannie parowanych lamp. W tej sytuacji kupowanie w Internecie całkowicie odpada.

Mnie nie dane było usłyszenie czegoś na potwierdzenie zdania Pacuły: „Dźwięk miał niesamowitą głębię i plastykę.” Nie słuchałem wprawdzie z rekomendowanymi przez niego słuchawkami, ale niełatwo mi uwierzyć, że z 701 przechodzi jakąś diametralną metamorfozę i gra tak, że z E9 o tym ani widu, ani słychu. Nie chcę przez to powiedzieć, że grał źle czy słabo, ale brakowało właśnie głębi, a tę E9 mają z natury naprawdę wyjątkową. Nie chcę jednak niczego przesądzać. Może to ja miałem zły dzień. Może być też i tak, że producent nie dysponuje odpowiednio parowanymi lampami Mullarda i dlatego wersja standard z Sovtecami gra lepiej.

Tak sobie Was czytam i zdecydowałem : kupię sobie słuchawki i jakiegoś wzmaka:)

Chyba mi trzeba posłuchać muzyki z innej perspektywy.

Wiem ,ze może nie na temat, ale na początek: jak sie mają do siebie forumowy 608 z ASL sr head. Może nie ten poziom ale liczę na pomoc.

Dawno temu tez byłem słuchawkowcem;) miałem wieże technicsa i senki 250 linear. No ale to było 20 lat temu :)

pozdr. Krzyżak

Yamamoto Sound Craft HA-02

podobno bardzo dobra opcja do grado gs 1000 jak i UE edition 9.biorąc pod uwagę cenę $975 i wygląd wydaje sie być interesujący.

Ukryta Zawartość

post-8479-100002951 1191919907_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>pastwa,

Oj nie ładnie taki fajny Rudistor RPX-33 i żadnej recenzji ,bardzo prosimy cos wiecej na ten temat

Pozdrawiam

Rafaell

Rudi Stor RPX-33 zdjęcia rozbierane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ładniutki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senicz, 9 Paź 2007, 19:54

>Po za galka to nic ciekawego. Z tego co widze caly wzm to dwa tranzystory? zarty facet sobie robi?

:))))))))))))))))))))))))))))))))

senicz, 9 Paź 2007, 19:54

Włodek ale on wsadza cały wzmak do ciekłego azotu i części nie trafia w wyniku skurczu termicznego szlag nie mówiąc o lutowaniu to też rzeba umieć i to fizyka się kłania a nie voodoo Cyną tego nie polutujesz bo wiesz co się dzieje chyba przy -dwudziestuparu stopniach no i popatrz Twój konik THD aż 0,02% mimo kriogenicznego zabiegu no a potem pójdzie n.p. na AKG K701 i ich harmoniczne są przynajmniej rząd większe i po co się tak podniecać że tylko dwa tranzystory n.p. róża (kwiat) zanurzona w ciekłym azocie po wyjeciu i lekkim trąceniu rozpada się w proszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.