Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież jest na obudowie że do -33 potęgi temperatura zmroziła dzwiek na amen

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A słuchał ktos tego sprzętu??

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Cześć!

czytam wątek już od pewnego czasu i o rzesz w dzioba, fajny jest :-)

akapity w recenzjach Piotra Ryki i ja z ulgą przyjąłem, mimo, że nie jestem LCDowcem małomonitorowcem. mam monit jedyne 22 cale iiyama mitsubishi diamondtron. to fakt, że LCDki, nawet te najlepsze, nie umywają się wogóle do tych kineskopów...no, ale idzie lepsze - w japonii mają się wkrótce pojawić monitory OLCD (a i słyszałem też o technologii monitorów na diodach). zobaczymy...

anonimowy też nie jestem ;-P

Już od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu wzmaka słuchawkowego do moich Ultrasone ProLine 750. Te, które do tej pory słuchałem odpadają...postanowiłem sobie, że nie będę już marudzić i czas podjąć decyzję ;-)

Póki co, wybór padł na Darkvoice 337. Na temat niższych modeli jest już sporo bardzo pochlebnych opinii, na temat najwyższego modelu raczej mało, dlatego poniżej zamieszczam linki do dość już obszernego opisu/recenzji z head-fi (łącznie ze zdjęciem nadzienia wzmaka) ;-)

Ukryta Zawartość

Zapraszam do dyskusji na temat tego modelu.

Ukryta Zawartość

Wlasnie slucham Rudiego (doszedl dopiero wczoraj), niebawem cos napisze, dziwiek sie zmienia z kazda godzina (zupelnie inaczej twierdzili recenzenci) od momentu wyciagniecia go z pudelka.

ps. na marginesie dodam, ze Graham Slee (2004) to jednak dobry wzmacniacz.

pastwa, 27 Paź 2007, 13:51

napisz,napisz choć troszkę a póżniej zrobisz solidną recenzję.Jak dla mnie to chyba czarny koń w wyścigach wzmakowych tylko te ich ceny mogły być z 30% niższe :(

Pastwo

Zaczynasz mnie martwić. Czyżby ten osławiony i tylekroć chwalony Rudi się nie dość dobrze spisywał? Jeżeli tak, to porzucam nadzieję na spotkanie kiedykolwiek naprawdę dobrego tranzystorowego wzmacniacza.

Piotrze ,

Na chwile obecna powiem tylko tyle, ze te opinie,ktore mozna przeczytac w necie na temat tego wzmaka, to wierutne bzdury reklamowe (naturalnie biorac pod uwage proporcje cenowe), no chyba, ze przyjac iz `headbox mkII' (za 400PLN) jest dzielem geniusza, a wszyscy inni konstruktorzy musza sobie radzic za pomoca dobrych materialow i jako takich zdolnosci projektowania tego typu urzadzen...no nic, salucham dalej, ten wzmacniacz gra dopiero od kilku godzin, wiec nie bede pisal zadnych recenzji (chociaz posrednio, to juz to robie) o nim, zwlaszcza ze swoje kosztuje i wszelaki pospiech niewskazany.

Tak bardzo się na razie nie przejmuj. C.E.C. HD-53 z pudełka też grał strasznie, a potem słuchałem niższego modelu 51 Rocha i grał świetnie. O GS-1000 nawet nie będę przypominał.

ptx, 27 Paź 2007, 20:47

>nikt tych recenzji nie wyssał z palca daj mu pograć...z jakimi słuchawkami najlepiej sie sprawdza?

Ultrasone 9 i wszystko jasne, przynajmniej jesli chodzi o bas :"))

ps. no szanse mu daje, faktem jest, ze gra lepiej i lepiej,ale dlaczego nie od razu...

pastwa, 27 Paź 2007, 21:07

bardzo mądra ale nie dla wszystkich finansowo mozliwa opcja, te Ultrasone E9 one są nieprzewidywalne tak ze jestem ciekaw jak zagraja z Rudim i ciekawe czy 1+1=2 czy na przykad wyjdzie z takiego działania 1 lub 0,75 Piotr Ryka też musiał im poświecić ponad 500 godzin i się dotarły no ale 500 godzin to jest 21 dni ciagłego grania kto to na forum wytrzyma bez recenzji :D

Nie, nie kupilem Ultrasonow, ja jedynie skonkludowalem, ze ten wzmak jest im dedykowany ( i wlasnie z nimi byl recenzowany w Stereophile) i to mi tlumaczylo zachwyty (recenzenta) nad poteznym basem tego urzadzenia, ktory jakos mnie nie zabil w poczatkowych odsluchach,ale to bylo kilka godzin temu :")

Poszedlem sobie na spacer, bo juz nie moglem sluchac , minelo kilka godzin (zostawilem sprzet w akcji) i dzieja sie chyba jakies cuda, audiofilizm jest strasznie stresujacy, nie wiem skad i jak w tak krotkim czasie,ale w Rudim obudzila sie swego rodzaju monstrualna energia/dynamika i jeszcze wiele innych rzeczy...

=>pastwa, 28 Paź 2007, 00:30

moze zaszalejesz ;) i kupisz sobie Sony-MDR7509HD z Ultrasone Edition E9 to bratnie dusze co do sposobu grania a i cena bardzo zacna

Co do demonizmu grania o tej porze to podziękuj weekendowi ,przemysł wyłączony o tej porze a ludziska już śpią i napięcie w sieci czyściutkie i maksymalne z tąd te czary mary

Kto wie, kto wie, cena tych Sony jeszcze nie szokuje, ale chwilowo jestem w trakcie zakupu beyerow dt 931, tak sie juz umowilem z jedna osoba, ze jak jej nie podejda to ja je biore...

Po prostu każdy nowy sprzęt muszą zasiedlić audiofilskie duchy, dopiero wtedy gra. Spacery właściciela widać im służą...

Grunt, że jest już lepiej.

=>pastwa, 28 Paź 2007, 00:48

ja też byłem wierny jednej marce najpierw po krajiowych SN60 miałem AKG K300Monitor a ostatnio AKG K701 no i zdradziłem je dla Sony MDR-7509HD. Te Twoje BD 880 po wygrzewaniu 200 godzin porownywałem z AKG K701 i niestety BD były klasę słabsze gubiły sporo informacji mimo że w porównaniu do BD990 to były naprawdę dobre.

LAKE PEOPLE-Narzędzia nie zabawki są już w Krakowie i bedą u mnie wieczorem

PHone-AMP G99

PHONE-AMP G93

Pozdrawiam Słuchawkowców

Rafaell

Rafaell, 28 Paź 2007, 00:42

>=>pastwa, 28 Paź 2007, 00:30

>moze zaszalejesz ;) i kupisz sobie Sony-MDR7509HD z Ultrasone Edition E9 to bratnie dusze co do

>sposobu grania a i cena bardzo zacna

bez urazy ale dlaczego usiłujesz wszystkim wciskać twoje sony :).gdyby były takie świetne nie byłoby 3 sztuk w kraju i może 6 na świecie ...

pzdr

=>ptx, 30 Paź 2007, 10:01

Odpowiem krótko: na Multimedia jak dla mnie w sumie Ultrasone E9 poza górą były lepsze od Sony, ale mój syn który się nie zgadzał co do tego że AKG K701 są gorsze od Sony MDR-7509HD (brakowało mu tych harmonicznych-gra na gitarze i tak lubi) stwierdził że jak dla niego w tej konfiguracji studyjnej w sumie Ultrasone Edition E9 były gorsze-brakowało mu szczegółowości góry,dół i środek był porównywalny.Na wcześniejszych odsłuchach w Studio Pro wszystkim poza mną się nie podobały Ultrasone Edition E9 dla nich był to dżwięk kontrowersyjny dla mnie bardzo dobry poza tym dziwnym efektem który zauważyłem ale to się przekonałem że nie jest zasługą słuchawek tylko systemu-brak synergi z tymi i tylko tymi słuchawkami-widocznie nie są tak łatwe do dobrania z torem .Pamiętaj że Piotr Ryka miał najpierw porządne Grado RS-1,póżniej świetne Grado GS1000 a teraz super Ultrasone Edition E9.

Co do wciskania Sony MDR-7509HD to nikt Ci nie każe odemnie kupować ściągnij sobie z USA.Jak nie rozumiesz mojej polityki to Ci tłumaczę prosto jak drut; ***Najnaturalniejszy dżwięk za nieduże pieniądze***zrozumiałeś ?

Według mnie po to jest forum żeby czytający mogli skorzystać i n.p. nie kupowali Kabelków Linna za 300zł czy Klotza za 50zł bo pierwszy jakością dorównuje kabelkowi za 70 zł a drugi żadnemu nie dorównuje-jadą na marce. (4 pierwsze osoby dziś dostaną takie kable i coś o nich pewnie napiszą i nie jest to żadne VooDoo tylko profesjonalne elementy ot co)

Dla czego dużo osób musi za highend płacić koszmarne pieniądze jak można to uzyskać na sprzęcie studyjnym,póżniej dżwięk zawsze można spieprzyć według własnych upodobań o to drugie ciężej.

Właśnie dotarły do mnie dwa wzmaki Lake People-muszą dojść do temperatury pokojowej i trochę postać nie włączone (wykraplanie pary wodnej z ciepłego pomieszczenia),poza tym do jednego muszę kupiż wtyki XRL i polutować kable na szczęście mam.

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell, przypomniało mi się o łączeniu RCA i XLR, więc zamieszczam tutaj:

Ukryta Zawartość

To co, jakiś mini-odsłuch w weekend, bo nie wiem, czy mam zarywać noc z lutownicą? :) W środę lub czwartek rano zamierzam zjechać do grodu Kraka, to mógłbym coś podrzucić na odsłuch do soboty.

Ukryta Zawartość

michelangelo, 30 Paź 2007, 12:04

Sobota to świetny dzień na odsłuchy czy ktoś poza Michałem chce coś swojego przytarabanić (Kraków rejon Ronda Mogilskiego-wszędzie blisko na nogach nawet) żeby nie było zastrzeżeń że nie ma n.p. synergii ? Ja muszę polutować męski XLR-męski XLR zbalansowane może ktoś tak ma

i męski XLR-męski Cinch

Jeden wzmak ma także gniazdo Cinch tak że tu nie będzie problemu bo Cinch-Cinch mam

Pozdrawiam

Rafaell

michelangelo, 30 Paź 2007, 12:04

weż swojego CD playerka bo mój nie wszystko chce czytać a mam fajne CD-R warte posłuchania

Czy ktoś w 850'000 mieście +150'000 studentów słucha na słuchawkach średnich lub wysokich lotów na razie jak widać bez specjalnej reakcji.

Co do wzmacniaczy Lake People informuję że obudowa jest bardzo dobrze i pancernie zrobiona ;jedna jest ze szczotkowanego aluminium a druga ze szczotkiowanej blachy nierdzewnej .Na zdjęciu nie wiem czy to wyjdzie w realu, te zdjęcia co widziałem w necie dużo gorzej wyglądają

Pozdrawiam

Rafaell

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.