Skocz do zawartości
IGNORED

JVC vs Panasonic vs Sharp

matti155

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

Odwiedziłem dziś kilka salonów RTV poszukując telewizora 32" w granicy 3000 zł. Zainteresowały mnie te trzy telewizory:

Panasonic TX-32PM11P

Sharp 32LF-96EC

JVC AV-32H4

Proszę o pomoc w wyborze najlepszego telewizora.

https://www.audiostereo.pl/topic/20417-jvc-vs-panasonic-vs-sharp/

Matti to tobie ma się podobać obraz w tv który wybierzesz. Co do tego Panasia w sumie jest ok za tą cenę ale mnie się szczególnie nie podoba. Co innego panaś 36PL35 tutaj już wyraźna różnica na plus obraz wyostrzony jak brzytwa ale i cena odpowiednio wysoka. Także wybór należy do ciebie.

3000 PLN to troszkę wyższe modele niż te z pierwszego postu.

Locoloco coś wspominał o obniżce cen JVC - 32X5 będzie można kupic za 2300. Teraz jest za 2500 (chyba), widziałem jeszcze w Panasonica 32PX20 za 2800 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mała reklama od zadowolonego klienta - sprawdź czy mają na stanie). Wg mnie Panasonic jest lepszy od JVC (ale tylko na podstawie oglądu z MM). Loco będzie pewnie polecał 32X5, on je porównywał dłużej i na lepszym sygnale, może ma rację.

Ewentualnie jakbys trochę nadszarpnął budżet i zaryzykował to możesz kupić na Allegro 32PX30 - dużo lepsza elektronika niż w PX20 i przyjmie HDTV. Widziałem niedawno za 3400, teraz jest po 3700 - pewnie poza allegro można z 100 zł taniej złapać.

Może po obniżkach w JVC też coś takiego da się z niewielkim wysiłkiem da osiągnąc.

O innych markach się nie wypowiadam, bo ograniczyłem swój wybór tak aby nie zwariować przy zakupach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz racje ale siegnąleś znacznie wyzszej połki

32 Px 30 chodzi super- ale koszt do wzięcia to 3700 zł - są dostepne.

Lub 32 P 40 JVC- dostal jeszcze wyższe oceny od użytkowników - 3999

ale to dwa razy tyle kasy /prawie/

JVC 32 X 5 -przy tej cenie nie ma konkurencji.

pozdrawiam

OK. Wziąłbym tego JVC 32X5 ale w żadnym z sklepów go nie widziałem. Kupił bym ten telewizor, ale najpierw muszę go zobaczyć. Przecież nie kupię telewizora, zanim nie będe go widział na żywo.

>najpierw muszę go zobaczyć. Przecież nie kupię telewizora, zanim nie będe go widział na żywo.

Wiesz co... ja chodze po sklepach, porownuje TV i w kazdym osobiste rankingi wygladaja inaczej. Bardzo duzo jezeli chodzi o odbior TV zalezy od jakosci sygnalu. I co gorsza zupelnie nie wiem jak TV bedzie dzialal z kablowka u mnie w domu :(

Obawiam sie efektow, jakie sprawial stary Sony KV29C3K - w niektorych programach slicznie dodawal artefaktow. W przeciwientswie do niego jeszcze starszy RoyalLux 25" 50Hz byl milszy w odbiorze niz kwadraciaki ma ekranie, przerysowane krawedzie, popaprane kolory. Ale gdy tylko przelaczlo sie na niemieckie programy, Sony pokazywal pazy i obraz byl cudny.

Tylko ze taka ruletka dzis mi nie wystarcza. TV wysokiej klasy ma nie psuc kiepskiego obrazu.

Wycieczki po sklepach zakonczylem metlikiem w glowie.

Teraz na placu boju zostaly 2 typy:

JVC X5 - dobra jakosc za bardzo ciekawa cene.

32PX30 - wyzsza klasa, wyzsza cena, ale i tak juz mniej niz JVCX5, PX10, PX20 parenascie tygodni temu

Adam

Ci ktorzy dziś telewizory zakupili cieszą się z jakości / tak przynajmniej było przy odbiorze/.Prosze o napisanie opinii.

Bo wcześniejsze obserwacje byly za 32 X 5. A teraz w domu na spokojnie ?

proszę

pozdrawiam

Mysle że teraz jest odpowiedni moment na zakup tradycyjnego telewizora wysokiej jakosci.Ceny leca w dół,natomiast LCD ,plazmy to nie jest sprzęt do wykorzystania w naszym pieknym kraju .Dobre monitory LCD to dalej wydatek min. 10kzł.Chyba że TV ma koniecznie wisiec na scianie i szokowac rodzine.

Grundig High Fidelity

.Telewizory JVC to tragiczna jakośc wykonania,robi wrażenie jakby miał sie rozpaść.tak samo pilot.Jakośc materiałów obudowy jak z najtańszych samochodów.Ale to teraz przypadłosc chyba wszystkich TV .Kupując TV JVC na pewno będa problemy z geometrią obrazu.Widziałem wiele modeli X 4 ,wszystkie miay pogięty obraz.Mam 28x4...Producent nie potrafi nawet przykleic odpowiednio trwale loga własnej FIRMY...

Grundig High Fidelity

Mzawek

Jeszcze nigdy nie slyszalem takich opowieści.

Może Ci spadl i ledwo trzyma się kupy.

Jeszcze nikt na świecie nie pisał takich głupot.

Mam telewizor JVC -patrzę na niego i wszystko sie trzyma rewelacyjnie.

geometrię spradzal ostatnio gośc na generatorze i stwierdził ,że najlepsza i kupił.

Nie wiem gdzie ty kupujesz sprzęt ale telewizory z JVC Polska - są w porzadku.

pozdrawiam

Telewizor JVC 28X4 który posiadam ,mam od tygodnia.TV ten zaskoczył mnie bardzo dobrym obrazem,nawet zabytkowy DVD Pionner 525 pokazał teraz dopiero co potrafi.Momentami miałem złudzenie obrazu trójwymiarowego.

.Lecz moje zdanie o jakosci wykonania podtrzymuję.Ciekawe czy znajdziesz egzemplarz z idealna geometria,z nietrzeszczacymi plastikami,i z solidnie zamontowaną czarna ramka wokół kineskopu.Zdaję sobie sprawe że mało kto zwraca na to uwage i mozna to uznac za czepianie sie.A może rozumiem inaczej pojęcie (jakość wykonania).Nie tyczy sie to tylko marki JVC...

Pozdrawiam.

TV nie spadł mi....

Grundig High Fidelity

Witam

Specjalnie sprawdziłem kilka odbiorników. Obudowy i jakoś wykonania bez zarzutów . Jakośc obrazu - popieram w całej rozciągłości.

Trzeba było wymienic na taki egzemplarz , który spełniłby Twoje oczekiwanie.

28 X 4 - jest w dalszym ciągu najlepszy w swojej klasie.

Pozdrawiam

Juz JVC zadomowił się u mnie .Może i ja się czepiam ale było to moje pierwsze wrażenie.Kilkanascie zapodanych filmów DVD przekanało mnie do tv JVC zdecydowanie.Ten TV w Saturnie (arkadia ) cenia sobie na 3999zł ....Albo to był bład na tabliczce?A może tyle wart?

Grundig High Fidelity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.