Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Biedni ci górnicy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2264-100003956 1170273795_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cytat z Rybińskiego, "Rzeczpospolita":

"Niedoszła kandydatka na prezydentkę Maria Szyszkowska pożaliła się w telewizji, że do wymaganych 100 tysięcy podpisów zabrakło jej kilku z powodu zdrady. Z obozu Szyszkowskiej zrejterowali geje, zostawiając ją tylko z lesbijkami. Na nikogo w dobie podziałów nie można już liczyć. Orientacja seksualna jest równie zawodna jak polityczna. Geje nawet kobiecie nie okazali wierności. Nie wiadomo tylko, do kogo odeszli od Szyszkowskiej. Raczej nie do Henryki Bochniarz. Pewnie do Giertycha, bo jest mimo wszystko bardziej męski. "

• Redaktorzy

No, ale pani Sz. jest chyba poza granicą szeroko pojętej normy, nie? Wyszydzać kogoś takiego to straszne buractwo, dziwię się dziennikarzowi.

Jeszcze z akademickich:

Wykładowca: "Proszę państwa, wiecie państwo, co to jest punkt przegięcia, prawda? Jest to moment po którym student nie ma szans u prowadzącego. Tak więc proszę uważać..."

Autentyczność gwarantowana (sam to powiedziałem).

"Wyszydzać kogoś takiego to straszne buractwo, dziwię się dziennikarzowi."

A ja nie, pani Sz. jest raczej śmieszna niż straszna. Poza tym, tylko ten akapit był jej poświęcony, o innych kandydatach też było, ale... paragraf 11, sami rozumiecie

jozwa maryn, 30 Sie 2005, 10:14

>No, ale pani Sz. jest chyba poza granicą szeroko pojętej normy, nie? Wyszydzać kogoś takiego to

>straszne buractwo, dziwię się dziennikarzowi.

Jozwa, tak o Pani Profesor?!?!

Jeżeli ktoś będąc poza granicą szeroko pojętej normy wegetuje spokojnie na uboczu, to nie należy z niego szydzić. Ale jeżeli jest się osobą na świeczniku cytowaną przez szereg politycznie poprawnych mediów, to należy być przygotowanym na krytykę. Szczególnie jeżeli ma się ambicję rządzenia krajem.

A tak w ogóle to dlaczego Pani Profesor Twoim zdaniem ma być poza granicą szeroko pojętej normy? Ona chyba nawet homoseksualistką nie jest, a ci przecież są jak najbardziej normalni, nawet jeżeli inaczej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Może to nie wybór między dżumą a cholerą, tylko między grypą a cholerą.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wiszą na drzewie trzy leniwce i kłócą się który jest bardziej leniwy.

Pierwszy mówi:

- Wiecie chłopaki, idę sobie ulicą, patrzę sobie, a tu worek złota na ulicy leży, ale nie chciało mi się go podnieść.

Na to drugi:

- No widzicie, a ja idę sobie plażą i patrzę jak Claudia Schiffer leży sobie naga i chce żeby ją przelecieć. No ale nie chciało mi się.

Trzeci:

- A wiecie chłopaki, ja ostatnio byłem w kinie, na strasznie śmiesznej komedii, ale przez cały film płakałem.

- No co ty na komedii i płakałeś?

- Bo siadłem sobie na jajka i nie chciało mi się wstać poprawić ...

Syn wraca do domu nad ranem. Went ojciec od progu wyskakuje z pytaniem:

-Gdzie byłeś?

-Tato! Miałem swój pierwszy raz!- odpowiada zadowolony syn.

-Aaa, to co innego, siadaj, napij się Whisky, zapal sobie...- odpowiada równie podniecony ojciec

-Whisky chętnie, papierosa też, ale usiąść, nie usiądę.

• Redaktorzy

"moze Jozwa mial na mysli to, ze to relatywnie nieszkodliwa wariatka... :)

a z przykrych ulomnosci nieladnie sie nabijac, o"

Oczywiście. Gdyby była bliżej normy umyslowej, to swoje poglądy polityczne i społeczne (wszystko jedno jakie)byłaby w stanie przedstawić w sposób nie nasuwający na myśl kreskówki dla dzieci poświęconej problemom egzystencjalnym dobrych wróżek-rencistek. No ale, jako się rzekło, nabijać się wstyd.

Zarządzenie Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 23.08.2005 r.

(Dz.U. Nr 1232, poz 621)

par. 1

1.Narodowy Fundusz Zdrowia zawiadamia, iż w związku z

nasilającą się epidemią ptasiej grypy wprowadza zakaz:

1) odbywania spotkań w parach, bądź większych grupach

mających na celu, albo też poprzez swój przebieg prowadzących do

kontaktu z ptaszkiem,

2) zabaw ptaszkiem przy pomocy dłoni bądź innych części

ciała, prowadzonych samodzielnie jak i we współpracy z osobami

trzecimi,

3) brania ptaszka do buzi,

2. NFZ informuje, iż nawet spotadyczny kontakt z ptaszkiem

prowadzić może do zachorowania na ptasia grypę.

Objawamem zachorowania jest postępująca "puchlina brzuszna"

trwająca zwykle do 9 miesięcy.

W dalszym przebiegu choroba prowadzić może do znacznego

obniżenia dochodów, wzrostu wydatków,

ograniczenia kontaktów towarzyskich, a w przypadkach

szczególnie ciężkiego przebiegu nawet utraty zadowolenia z życia

i ogólnego skapcanienia.

par. 2

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia i obowiązuje aż do odwołania.

Icchak lamentuje na głos w synagodze:

- Tylko dziesięć szylingów, wielki Boże, tylko dziesięć szylingów na chleb dla dzieci!

Bogaty Żyd obok sięga do kieszeni:

- Masz tu te dziesięć szylingów i przestań Mu zawracać głowę! Niech się teraz skupi na mnie!

---

Pewien bardzo oszczędny w słowach arystokrata zatrudnił nowego lokaja. Obejmując obowiązki sługa otrzymał od pana szczegółowe instrukcje:

- Kiedy wołam "Kąpiel!", potrzebna mi woda, mydło, ręczniki, płaszcz kąpielowy, szlafrok, świeża bielizna, ubranie, herbata i gazeta.

- Kiedy wołam "śniadanie!", mam dostać kawę, mleko, cukier, jajka, szynkę, masło i gazetę, a krzesło trzeba przysunąć do kominka."

Lokaj skinął głową na znak, że zrozumiał. Jeszcze tego samego wieczoru arystokracie robi się niedobrze i woła:

- Lekarza!

W stosunkowo niedługim czasie zdyszany lokaj wraca do swego pana i z dumą w głosie oświadcza:

- Myślę, że tym razem będzie pan ze mnie zadowolony, milordzie. W przedsionku czeka już wybitny internista, chirurg, dentysta, ksiądz, notariusz i adwokat z dwoma świadkami. Na podjeździe stoi karawan, a w grobowcu rodzinnym dwóch grabarzy zaczęło wybierać ziemię pod trumnę!

---

Na zakończenie spowiedzi kapłan pyta penitenta, kim jest z zawodu.

- Jestem artystą-akrobatą - odpowiada mężczyzna.

- Tzn. ? Na czym to polega? - pyta spowiednik.

- Trudno wyjaśnić słowami. Mogę to tylko pokazać.

Mężczyzna wstaje od konfesjonału i wykonuje podwójne saldo. Jako następna klęka u kraty starsza pani i od razu uderza w błagalny ton:

- Tylko bardzo proszę, niech mi ksiądz nie zadaje takiej ciężkiej pokuty, jak temu człowiekowi przede mną!

------------------------------------------------------------------------

Z zeszytu dziecka:

"W ostatnią niedzielę odbyło się poświęcenie nowych dzwonów. Najważniejsze osoby w wiosce - ksiądz i sołtys - bardzo pięknie mówili. Potem zostały one powieszone. Od tamtej pory jest we wsi o wiele przyjemniej." ;)

yamen

Gwiazda SOPOT 2005 - Mandaryna :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sasza po ślubie zamieszkał u żony. Po miesiącu postanowił odwiedzić starego ojca na wsi. Usiedli sobie w wiśniowym sadzie na ławce. Stary pyka z fajeczki, rozmawiają o tym i o tamtym. W pewnym momencie ojciec ściszając głos pyta:

-Nu kak Sasza, paruchał ty?

-Papa nie wchodit! .Syn na to.

-Paczemu nie wchodzit? . Pyta zdziwiony ojciec.

-Prosta, nie wchodit!!

Ojciec radzi, aby synek poruszał najpierw tam trochę palcem to na pewno wejdzie. Uzbrojony w taką radę pojechał Sasza do domu.

Mija kolejny miesiąc, syn ponownie przyjeżdża w odwiedziny.

Stary wiedziony ciekawością teraz już szybciej zadaje właściwe pytanie:

-a tiepier , paruchał??

-Papa, nie wchodit!!!. Smutno odpowiada syn.

Kolejną radą ojca jest, że trzeba polizać tam . wtedy to już na pewno musi wejść. Pocieszony Sasza wraca do żony. Mija kolejny miesiąc. Ojciec czeka na syna , ale z daleka widzi że mina nietęga. Od progu zadaje sakramentalne już pytanie:

-paruchał??!!

-Papa, nie wchodit!!. Płaczliwym głosem odpowiada syn.

Zasępił się stary ojciec, przywołał wspomnienia wszystkich znanych sobie sposobów. W końcu daję radę niezawodną w takich sytuacjach aby syn umoczył łeb kutasa w słoiku z łojem!

Mija kolejny miesiąc. Ojciec czekając przy furtce z daleka widzi jak po twarzy idącego młodzianka płyną łzy.

Zaczyna wypytywać syna:

-Sasza, palcem ruszał?

-ruszał Papa!

-a językiem lizał?

-Lizał Papa!!

-A łeb kutasa w słoiku z łojem moczył???

- Papa , nie wchodit!!!!!!!!!!!!!

.. niezły debiut, i w jakim stylu !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Twórczy jest:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

...Słyszałem, ktoś mi tam mówił, dowiedziałem się jakoś, że jakiś taki, że macie jakiegoś tam Rasiaka, coś takiego, czy on jest fajny? Dobry on jest?

Tottenham

Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę, nie

masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz

na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom

powiedz NIE!

Onedgaj japoński imperator wywiesił po nocy poślubnej prześcieradło. A Japończycy nazwali to flagą...

Motto: Życie jest piękne dopiero wtedy, gdy koniak, który pijemy jest starszy od kobiety, z którą śpimy.

• Redaktorzy

"...Mężczyzna wstaje od konfesjonału i wykonuje podwójne saldo. Jako następna klęka u kraty starsza pani i od razu uderza w błagalny ton: - Tylko bardzo proszę, niech mi ksiądz nie zadaje takiej ciężkiej pokuty, jak temu człowiekowi przede mną!"

Szok staruszki poniekąd nie dziwi, ale ten facet, to on nie akrobata musiał być, tylko raczej księgowy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.