Skocz do zawartości
IGNORED

Polski magnetofon Maćko/Maciek?

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

W porównaniu do M 531 S czy M 532 SD to na pewno niezły magnetofon.

Popatrzcie na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poniżej parametry po których widać że jednak takie konstrukcje jak MDS 432 czy M 7020 oferowały znacznie lepszą jakość niż Marcin. Może z wyjątkiem dual capstan.

Disco, nie mówię, że Marcin jest/był zły ... po prostu nie był aż taki wspaniały jak się dziś niektórym wydaje ...

Jako kolekcjonerski kawałek elektroniki w dobrym stanie napewno godny polecenia.

Jeżli faktycznie ktoś chciałby się popodniecać deckami "Made in Poland" (ważny cudzysłów) to polecam MS-5020D - dokładnie ten sam okres co Marcin a bije go na głowę a może i więcej! Jeżeli ktoś znajdzie go lub ma z oryginalnym opisem UNITRY na frontpanelu to trochę kasy na półce stoi!

Patrz fotka

Ukryta Zawartość

Uważni zauważą, że jest to owoc współpracy z Eumigiem - a dokładnie to EUMIG FL-1000uP

Miłych i owocnych poszukiwań!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto tego EUMIG FL-1000uP widział to w porównaniu z Marcinem już zupełna fantastyka. Tak jak pisałem Marcina widziałem tylko raz i różnił się na dodatek od tego na aukcji właśnie tym zielonym podświetlaniem (pamiętam bo mi się spodobało)i logo Marcin obok symbolu-kolejny obiekt do polowania dla kolekcjonerów :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z zamieszczonej wyżej specyfikacji wynika, że rzeczony Marcin miał 2 głowice (a nie trzy jak to ktoś napisał) i system redukcji szumów nie DNL a CNRS (taki nieautoryzowany Dolby).

DNL działał w jedną stronę - przy odtwarzaniu.

Najśmieszniejsze są opinie tych , którzy tego magnetofonu nie mieli a nawet nie słuchali.Miałem i owszem. Jak najszybciej się go pozbyłem . Słabe parametry i fatalna jakość wykonania.Miał być kasetowym odpowiednikiem Koncerta. Ale wyszło jak zwykle.Ta mała Etiuda 411 była lepsza pod każdym względem.Szkoda gadać.

>DNL działał w jedną stronę - przy odtwarzaniu.

Owszem, lecz w Marcinie był CNRS, a to już co innego, to "komplementarny system redukcji szumów", czyli de facto DOLBY B bez licencji i znaczka.

Jak słusznie napisał jeden z kolegów, z za żelaznej kurtyny,bo i tak było. Ale do dziś pamiętam z jaką czułością na Niego patrzyłem ,w mieście św .wieży na Rakowie był taki mały Zurit.Po lekcjach w oczekiwaniu na pociąg do domku chodziłem oglądać to nieosiągalne cudo.A dziś?

podśmiewamy się że siermiężny że składak.

>Rafaell

Pod Karlikiem dalej można coś dostać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.