Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej zrobić tak żeby obie gałęzie jednego kanału

(ta dla sygnału + i ta dla sygnału -) były identyczne

czyli żeby miały identyczny rozkład elementów na płytce.

Wtedy będzie układ symetryczny.

Jeżeli coś jest odbiciem lustrzanym jest wtedy przeciwieństwem oryginału/wzoru.

Dopiero jeżeli dwie rzeczy wyglądają tak samo - są identyczne.

Inaczej mówiąc połówki nie powinny być dla siebie lustrzanymi odbiciami

tylko powtarzać swój wygląd.

----------------------------------------------------------------------------------

Czy dla kondensatorów C5,6,8 itd () można dodać jeszcze jeden

otwór pod jedną nóżkę z przedłużoną jedną ścieżką tak żeby można było zasadzić

mały elektrolit "na stojąco" bez zmuszania go do "rozkroku" żeby sięgnąć

do obecnie daleko rozstawionych otworów?

~jurny serowar

Kondesatory sa juz zmienione. Footprint ma pasowac pod BG N. Asymetria tej symetri nie jest taka duza ;) Przynajmniej mase dalo sie ladnie pociagnac.

Ciekawe co na to PASS :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oto zasilanie (beda drobne poprawki).

post-772-100003977 1170273763_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak bedzie wygladala plytka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ladnie... ja nawet nie mam jeszcze wyceny z zakladu ;) Zapytalem rowniez o wersje zlocona. Zobaczymy...

Gdyby ktos byl zainteresowany kondensatorami MKC 10uF/63V - sa dostepne na Allegro (2zl/szt). W przypadku zamawiania plytek mozna za jednym zamachem zamowic rowniez je. Na poczatek umieszcze u siebie wlasnie takie. To samo dotyczy kondensatorow 1000uF/100V (18mm srednicy). Z Bodo zastanawialismy sie nad Sic-savco (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Produkuja bardzo duza game profesjonalnych 'puszek' i przy wiekszych zamowieniach ceny sa konkurencyjne.

Zastanawiam sie nad zmiana footprintow rezystorow tak, aby pasowaly tutaj Elpody RWE0411.

W tej chwili zainteresowanych plytkami jest rowniez kilka osob z Europy ;)

Ukryta Zawartość

Elpody tak ...ale w podobnych wymiarach są jeszcze tesle o wiele tańsze .

Pass nie stosuje zadnych ,jak on to mowi egzotycznych elementow. ale wiadomo ,nawet w klasie A SE mogą oe miec jakis wplyw.

Tak sledzę wątek i sie zastnawiam... co myslicie o współpracy tego przedwzmacniacza z Gainclonem? Czy to dobry pomysł, czy lepiej zastosowac wczesniejszy pre Veterana- na wzmacnaiczach operacyjnych oraz PGA2310. Osobiscie zastanawiam sie rowniez nad pre lampowym. Do tej pory czytałem jedna opinie o takim połaczeniu i była wysmienita... Moze ktos ma podobny zestaw (pre lampowy, gainclone) i podzieli sie swoimi odczuciami?..

Ja steruje klona BLSem i jest ok.

1.7 jest jakby rozwinięciem tej samej idei z dodaniem ccs , więc mysle ze będzie tak samo a moze nawet lepiej.

Z dosfiadczenia wiem ze charakter brzmienia zalezy w dużej mierze od sposobu wysterowania na wyjsciu.

Oto kolejna odslona:

Ukryta Zawartość

Zmienilem footprint pod kondensatory w zasilaczu na 22mm snap-in. Trudno kupic 18mm o takich wartosciach. W zasadzie cala plytka PS zmienila troche wyglad. Jest wieksza, ale pasuje do reszty.

Ukryta Zawartość

W tamtej wersji powodu braku srodków stosowane był najzwyklejsze tantale na wejściu a na wyjsciu Kondensator foliowy MKT 10uF 100V firmy ARCOTRONICS. Po ukończenu DAC’a bycmoze Pass doczeka się w końcu nadruków na panelu i wymiany wyświetlacza z LCD na PLED.

Co do Twoich PCB to całkiem ładnie się prezentują, tylko nasuwa mi się jedno pytanie czy w zasilaczu ( o ile schemat jest zaczerpnięty z oryginału ) uwzględniłeś radiator na tranzystorze?? Troche mocy się na nim wydziela

Mam wstepna wycene drukow z zakladu. Wychodzi ok. 35zl za komplet (2 x AlephP + zasilanie). Wycena zlocen troche potrwa - urlopy :]

Jeszcze troche zmieniam PCB. Podziekowania dla A66 za cenne wskazowki ;) Namawia mnie na zrobienie przedwzmacniaczowi kompana w postaci... Alepha X :D Zaraz uaktualnie link powyzej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.