Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKIE AUDIO WASZE DIORY i RADMORY :)

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz moja kolej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3936-100003846 1170273953_thumb.JPG

post-3936-100003847 1170273951_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

I jeszcze raz... Ramorek nocą :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

GAŁKA-wyskalowana w sposób niebezpieczny dla laików :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do Winiu

WS 704 ma taką możliwość można podłączyć dwie pary głośników, są nawet takie wersje WS 704 do których można podłączyć 4-ry gł. + centralny...

POZDRAWIAM

właśnie zakupiłem ws504b - czy ktoś z Was ma może namiar na piloty lub używa uniwersalnego? Jeśli tak to proszę o model.

jeszcze jeden sprzęcior:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--->Pedros...

Racja faktycznie to jest WS 520 ,a nie WS 704 - wiedziałem i tak żle z rozpędu napisałem...

DZIĘKI ZA SPROSTOWANIE :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Diora W S 7 0 4

---------------------------------------------------------------

Skład grupy testowej: Ancient Audio, Denon 450SE, Diora W S-7 0 4, DPA

Renaissance, JVC AX-A572, Marantz PM-44SE, Moth Integrated, Musical

Fidelity A1, NAD 306, Onix OA-31, Pioneer A-503R, Yamaha AX-380

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---cytaty. pochodzą z testu zamieszczonego w magazynie H I-F I-wynika z nich ,że Diora jednak potrafi zagrać naturalnie,neutralnie i wytworzyć odpowiedni basowy fundament :)

Testowane z MA Studio20 i elektrostatami ESL - 63

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(...)Konstruktorzy WS-704

poważnie potraktowali uszy przyszłych jego posiadaczy...

" Zalety WS-704 nie ograniczają się do jakości i potęgi basu.

Zaskakująco realistycznie w zestawieniu z ceną wzmacniacza,

zaprezentowany został środek pasma akustycznego. Wokal Tori Amos

("Baker Baker") został odtworzony w sposób bliski pełnej neutralności,

lecz jeszcze lepsze wrażenie wywarł na mnie wokal Dolores O'Riordan

Need To Argue", "Dreaming My Dreams"). Dopiero

ponad czterokrotnie droższy DPA Renaissance przekonał mnie, że żeński

wokal może zabrzmieć jeszcze lepiej. Dźwięki skrzypiec i fortepianu

też przypominały w bardzo dużym stopniu brzmienie prawdziwych, żywych

instrumentów, co można uznać za wybitne osiągnięcie w tej klasie

sprzętu(...)

Przełom środka i wysokich tonów na ogół nie przyciągał uwagi, miał

nawet raczej łagodny charakter. Ostre gitary w nagraniach zespołu Lush

nie raziły dzięki temu zbytnią natarczywością, a same utwory

zabrzmiały bardziej przejrzyście, czytelniej niż zazwyczaj (...)

704 charakteryzuje się mocnym basem. Zakres ten jest zdecydowanym

atutem wzmacniacza (...)

Przed zakończeniem wszystkich testów w ogóle nie wiedziałem, jakie

wzmacniacze znalazły się w testowanej grupie i muszę przyznać, że po

sprawdzeniu kolejności notatek i przesłuchiwanych urządzeń przeżyłem

spore zaskoczenie. Największe właśnie za sprawą WS-704(...)

Inżynierowie z Dzierżoniowa chyba w najśmielszych

marzeniach nie śnili, że ich dziecko będzie testowane z czołówką

brytyjskiego high-end'u...

POZDRAWIAM

witam

hehehehe aż miło popatrzeć na porządny sprzęt a nie chińskie g**** :)

prawie kazdym z powyższych sprzetów sie bawilem i były one w moim posiadaniu (poza wzmacniaczem Radmora na samej górze)

wieże diory serii 500 i 700

Radmory 5100, 5102, 5102T, 5102TE, 5412, 5411!!!!

pozostal mi sliczny czarny 5102T

A ten Merkury? u mnie gra do tej pory w moim warsztacie:)

moim zdaniem trzeba by wymienic w tym forum jescze Amatora 2 stereo i Zodiaka DSS 402 bo to też klasyki ktore posiadam ja i wielu z nas tu wszystkich obecnych:)

pozdro

Zodiaka też posiadam , merkurego miałem , Toscę .

W tej chwili posiadam te dwa radmorki z forum na początku czyli A-5510 i 5102TE oraz zodiaka DSS 402 wszystkie grają po dziś dzień na orginalnych podzespołach :D

Wyświetlacz FS 704 wersja niebieska ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znowu powstał temat "śmieciowe hi-fi". I oczywiście zostaliśmy do niego zaliczeni...Bo każdy H-K czy Marantz na 100% zagra lepiej niż diora504 czy 5102 po odnowieniu - te typy stwierdzą tak najpewniej nawet nie przystępując do odsłuchu! Zaczyna mnie to forum drażnić...

Ja siem tu podpisać rencamy i nogamy...,a tak na poważnie.

Jak jeszcze były dobre części (głównie pojemności filtrujące) to robiąc od podstaw Radmora nie miałem ochoty go oddawać.Nawet myślałem czy nie wytrawić nowych płytek i nie zbudować go od zera.Fakt,trzebaby wtedy ostrożnie kupować elementy żeby nie zatracić tego charakterystycznego dźwięku ale taka praca to przyjemność,a i koszta nie za wielkie.

Druga sprawa,że ostały mi się 2 trafa (oryginalne) i nie wiem czy nie wykonać wersji Dual Mono;)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

>BeerfaN

Nie ma co się złościć. Pewne osoby na tym forum są nasłane przez prasę lub dystrybutorów, żeby siać niepokój. Przecież audio jako całość to także stary dobry Polski sprzęt, a nie tylko super graty, super recenzje, interesy dystrybutorów czy redaktorów. Polskie realia są takie jakie są, a poza tym sprzęt Unitry wcale nie jest gorszy, tyle że dużo starszy, częstokroć dużo starszy od najmłodszego pokolenia redaktorów gazetek branżowych (kolorówek) i dlatego zupełnie nie znany przez nich. Sam miałem całą masę Polskich gratów: PW7010, PW7020, PW3015, T9015, M7011, Radmora T-5102TE, WS-503 aż łezka się w oku kręci. Teraz mam jeszcze PA2801 i myślę że warto o tym sprzęcie pisać właśnie na tym forum, bo gazety nie będą miały z tego żadnej korzyści. Pozdrawiam

>>BeerfaN

Masz w zupełności rację :)

Zobacz co napisał w tym wątku McGyver na temat WS 704...

Co niektórych na tym forum prawda w oczy kole, że czesto kupują tkzw. komercyjny chlam ,gdzie obudowa jest z cienkiej esterycznej blaszki, w środku zaś są płytki na których elementy mocowane sa metodą powierzchniową...

Ja nic na to nie poradze ,że WS 704 jest lepszy od wielu wzmacniczy renomowanych marek,to nie moja wina ,że ma potężną moc,wspaniałe brzmienie,że jest po dziś dzień konstrukcją całkiem nowoczesną ,a zasilanie oparte jest na transformatorze toroidalnym, że zniekształcenia sa niższe od niejednego wzmacniacza za 3.kzł prezentowanego w czasopismach fachowych...

Oczywiście są też produkty polskie ,które powstaly w latach 70-80 tych-i faktycznie ich parametry do dobrych z pewnością nie należą ze wzgledu na skomplikowana budowę przedwzmacniaczy itp...-ale wtedy wiele innych producentów zwłaszcza rodem z japonii niewiele więcej oferowało...

POZDRAWIAM

Kiedys juz o tym wspomnialem, jak mialem problemy z akustyka i bylem na odsluchu w salonie ze swoimi gratami. Pracujacy tam pan powiedzial, zeby lepiej podlaczyc salonowy wzmacniacz do kolumienek (sprawdzalismy czy wszystko z nimi ok - dzwiek), niz mojego radmora, bo jest mocniejszy, lepiej brzmiacy itd. Faktycznie amerykanski wzmacniacz, dosyc porzadnie sie prezentujacy, uzywany do odsluchow (ale nie zaden hi-end). Tak tez zrobilismy. Potem na probe podlaczylismy radmora. I zdziwilem sie bardzo, pan zreszta tez, ze radmorowski dzwiek byl znacznie naturalniejszy i swobodniejszy, scena jakby ladnie narysowana. Brakowalo mu troche wydzwieku gory, byla lekko zamulona, ale cala reszta - znacznie lepsza. Wiem jedno, ze napewno sie swojego wzmacniacza narazie nie pozbede, jedynie kolumny zmienie na spokojniejsze i cieplejsze.

Witam.

Coś w tym jest, że prawda w oczy kole... najlepszy przykład znajdziemy tutaj...

Ukryta Zawartość

... tylko przykro się robi kiedy widzi się, że tego typu watek zakłąda taki powszechnie szanowany forumowicz... szkoda

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

---->do Viniu-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam,

nie do końca się zgadzam z Twoja wypowiedzią-rozumiem ,że chciałbyś ,aby założono oddzielną zakładkę pt. ''śmieciowe audio'' będącą ''miejscem spotkań'' co biedniejszych forumowiczow oraz tandeciarzy...

Uważam ,że nie możemy na tym forum dzielic ludzi na bogatych i biednych,na tych lepszych i gorszych bo to jest podłe i z czlowieczeństwem z pewnością nie ma nic wspólnego-jeśli będziemy tolerować takie zachowania co po niektórych forumowiczów to utworzymy coś w rodzaju bogatych i biednych dzielnic-zakładek !!!

Musisz wziąć też pod uwagę ,że wiekszość forumowiczów tego ,czy innego forum posiada sprzęt za powiedzmy ''rozsądne pieniądze'' jeśli nie są to tkzw. polskie Diory i Radmory to ewentualnie kilkunastoletni sprzęd marek zagranicznych mam na myśli wiekowe NAD -y,itp-i wtedy czują się już w pełni szczęśliwymi posiadaczami audio światowej klasy ...

Ja sam mógłbym kupić sobie znacznie droższe audio niz posiadam-droższe ,ale zastanówmy się o ile lepsze, czy musze skoro nie odczuwam takiej potrzeby...

Jak myślisz (-cie) dlaczego metr kabla może kosztowac bez problemu nawet 3.000-5.000 zł -skąd ta cena ?

odp: Ta cena mi. bierze się z tego ,że jest pewna grupka ludzi ,którzy chcą mieć coś takiego co nie będzie dostępne dla innych,co sprytnie wykorzystują produceńci podnosząc kilkadziesiąt razy cenę-zaporową ponad rzeczywistą wartość towaru oczywiście czasem szarpną się na kilka gramów srebra i jedną szczypte złota bo to robi wrażenie i nie wpływa zbytnio na zysk...

Walory brzmieniowe kabli za 100 zł są zbliżone do tych za 10 razy tyle i często trudno określić ,ktore są lepsze ,a które gorsze bo grają poprostu troszkę inaczej...

Na końcu chciałbym stwierdzić ,że jestem,byłem zawsze za ''wolnym rynkiem'', moje poglady zawsze były,są po prawej stronie-jednak nie moge tolerować, propozycji w stylu ''śmieciowe audio dla mas'' ,a my tu na tym forum to elita-zapewniam ,że każdy kto myśli w ten sposób nie jest nikim niezwykłym,bo szuka wyższości nad innymi poprzez zwykłą chęć posiadania czegoś czego nie maja inni-,ale może oni tez coś posiadają coś czego w ogole nie można kupić -może trochę rozumu ,ale tego się nie da kupić za wszystki pieniądze świata ...

POZDRAWIAM

I właśnie posiadacze Radmorów czy Dior robią większe wrażenie zadowolenia z tego co mają.Dodatkowo bardziej skupiają się na muzyce,a nie na sprzęcie.

Sam nieraz wole poprostu usiąść,nie myśleć o tym co jeszcze wymienić,co poprawić tylko włączyć swoją ulubioną płytę z nieważne jakim typem muzyki i się zrelaksować.Tylko tyle.Usiąść, posłuchać i odpocząć!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

O to chodzi kazdemu aby usiasc i sie odprezyc, odpoczac, zrelaksowac, odstresowac itp.

Nawet jesli jest to ciezki metal :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) diora ws 704 sie ceni :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.