Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian => widzę ,że się zaczynasz tekstami z Misia ;-)

Nie nic z tych rzeczy ,pisałem parę słów o Primare 30 i min. o twoim świetnym zestawieniu z ProAckami 125 -

i co głupio ci ;-)

Ależ nie ! Pamiętam,że to Ci się podobało. Ale mnie nie!!!!! A20 też nieżle grał w tym towarzystwie. Nawet od 30 miał lepszy bas. Ale ani jedno ani drugie nie dla mnie !

Ciekawostka

Wczoraj miałem przyjemność gościć u jednego z 3miejskich posiadaczy. Od razu rzuciło mi się w oczy,że kolumna chyba szersza od mojej. Faktycznie - moja 16cm, tamta - 17. Abstrahuję od różnic w wykończeniu drewna,ale zauważyłem także inaczej zamontowane gniazda - moje są prostopadłe do tyłu kolumny,w tamtych - płytka lekko jak w Electrach do wewnątrz obudowy i gniazda ukośne deko. Moje mają ponadto tabliczkę Z IMG z przodu,u dołu. Trudno mi ocenić różnice brzmieniowe wziąwszy pod uwagę różne cedeki i przede wszystkim pokoje odsłuchowe a i różnicę w czasie odsłuchu - i ten cholerny upał.

• 1 miesiąc później...

Zildijana gratuluję nowego nabytku.

Zoller Imagination doskonale u ciebie grały!

Idąc do ciebie spodziewałem się zimnego ,analitycznego dźwięku ubogiego w bas, a tu kapitalny klimat ,lekkie ocieplenia, plastyczność, dźwięk oderwany od kolumn.

Bas faktycznie niezbyt potężny, ale nie odczuwa się jego braku ,i był bardzo dobrej jakości.

Całość tak grała ,że nie chciało mi się wyjść, no i płyta "NEIGHBOURHOOD" -już kupiłem ;-)

Panowie cały czas nie mogę ochłonąć po dzisiejszych wrażeniach.

Ależ mi się podobały te Zollery Imagination !!!

Zldijan miał przed tem JMLab chyba 905, też dobre ,ale to nie ta liga co Z.I.

Klimat ,klimat, nastrój !!!

Zoller na Focalu to juz niestety powoli przeszlosc. Ciekawe czy juz jest nowe Imagination z glosnikami ATD? Mają być tansze i nieststy juz nie tak dobre jak z przetwornikami Focala.

ps.

Blagam nie uzywacie słowa: synergia. To jest straszna WIOSKA!!!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.