Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak słuchawkowy - TPA,OPA,LM,AVT?

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

Bede pamietal jak zaczne sklejanie sluchawkowca. Na razie nie wybralem nawet ukladu, nie wiem czy to ma byc akurat TPA. Mam na glowie wzmacniacz mocy na OPA5542 i dostrajanie GC. Ciekwai mnie tylko cena. To drogie uklady ? Jesli to tajemnica handlowa to napisz ile kosztuje na priva.

Szukaj raczej ukladow A klasa. Moze lampowca z malym Rout?

te wszystkie uklady beda strasznie zamulone. Np. ten z Regi to kiepski gdyz na wyjsciu tranzystory mocy w ukladzie WE a to daje syfny dzwiek. Jak skoncze DAFAKA to cos takiego opracuje.

Plytki sa nadal aktualne. Dzisiaj dostalem wstepna wycene z zakladu - powinna byc nizsza niz poprzedniej edycji. Zastanawiam sie jeszcze, czy nie zmienic rozstawu rezystorow o 1mm - Elpody beda lepiej pasowaly.

Jutro zamawiam druki. Jezeli ktos chce - moge rowniez rezystory z Elpodu do wersji odwracajacej (u mnie sprawdzila sie najlepiej) 2k/1k.

~dudivan

Kupowalem je chyba w Uniprodzie po kilkanascie zł, ale pewien na 100% nie jestem. Dla pierwszych kilku osob, ktore wpisza sie ponizej - mam 4szt TPA6120. Dostalem za darmo - oddam za darmo ;)

Nanioslem kilka drobych zmian i oddalem pcb do zakladu. Zamowilem 50szt tych plytek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Beda gotowe w nastepnym tygodniu i cena nie przekroczy 7zl za sztuke. LT1210 - jestem w polowie tworzenia pcb. Nie wiem jeszcze, jak rozwiazac sprawe zasilania. Na tej kostce planuje cos uniwersalnego: bufor (np. do wbudowania w CD) / przedwzmacniacz / wzmacniacz sluchawkowy ;)

• 4 tygodnie później...

Nareszcie weekend ;) Plytki od dawna gotowe - nie mailem kiedy o tym dokladnie napisac. Na zdjeciach widac rowniez mala wpadke - brakuje 2mm sciezki laczocej pady. Jezeli korzystamy w wersji standardowej (nieodwracajaca) nie ma to najmniejszego znaczenia. Rezystory rowniez doszly ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-772-100001073 1170278149_thumb.jpg

post-772-100001074 1170278147_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.