Skocz do zawartości
IGNORED

zmiany na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Walery: podaj jakiś pomysł, a nie bezsensownie popisujesz sie zdolnościami w paincie :| Na Twoim przykładzie widać, ze takie zmiany duzo nie dadzą. Jestes na forum tyle lat a takie puste posty wypisujesz.. praktycznie tylko po to zeby coś pisac :/ Powiedz mi ile razy sie juz zdarzyło ze ktos kto jest na forum pierwszy dzien zakłada 3 lub 4 nowe tematy bo mu sie nie chce korzystać z wyszukiwarki (pomimo pogrubionego, napisanego wielkimi literami i czerwoną czcionka zdania ZEBY KONIECZNIE SKORZYSTAŁ NAJPIERW Z WYSZUKIWARKI!)?

Chciałem Ci podac od razu przykład, ale widzę ze wątek został wykasowany..

>>>> Lukar

W związku ze stale powtarzającym się problemem uczestniczenia przedstawicieli firm bądź innych osób czerpiących domniemane dochody z działalności w sektorze audio mam pytanie:

Jakie są możliwości stworzenia zakładki płatnej "komercyjnej" dla swobodnego poruszania się w tej części forum przez "komercjuszy"?

Czy płacąc za uczestniczenie w takiej zakładce można być moderatorem własnych tematów?

Czy w pozostałej, niekomercyjnej, części formu będzie wprowadzony całkowity zakaz używania jakichkolwiek nazw handlowych lub namiarów na firmy lub osoby "podejrzane" o czerpanie korzyści z audio działalności?

A wracając do pkt. 2 w powiązaniu z pkt. 4 wprowadzanych oraz planowanych zmian:

Czy w przypadku wykrycia popularnego kłamstwa w "o mnie" taki delikwent będzie

dożywotnio relegowany z forum?

Osobiście jestem za pełną jawnością, czyli aby albo w nicku albo w opisie "o mnie" powinny być podane prawdziwe dane, co najmniej imię i nazwisko plus region zamieszkania. To w bardzo istotny sposób powinno wpłynąć na powagę dyskusji.

Pozdrawiam

Witold Jaskułowski

WarrioR>

proszę nie traktuj tego jako atak w Twoją stronę, nie było to moim celem.

Podpisuje się rękami i nogami pod tygodniowym okresem karencji, myślę że to załatwi sprawę dość dobrze - będzie czas na uczestnictwo bierne na forum, korzystanie z wyszukiwarki i jego przeglądanie. Ktoś kto będzie zainteresowany uczestnictwem poczeka tydzień spokojnie, oszołom który wpadnie tutaj żeby zapytać czy dobrze zrobił kupując kolumny BRX i oczekując 15 pozytywnych wpisów na temat jego zakupu w 5min po założeniu wątku pogna dalej. Natomiast reglamentowanie wpisów w zależności od czasy przebywania na forum nie jest dobrym pomysłem - w końcu nie przychodzą tutaj tylko nowicjusze. Nie szalejmy tu z restrykcjami, bo nie o to chodzi.

Racja, chyba przesadziłem.. jest sporo forumowiczów którzy mają wiele do powiedzenia, a nie siedzą na forum 5 lat i więcej. Nie mniej podtrzymuję, ze restrykcje są potrzebne.. ważne by były mądrze stosowane.

Ja oczywiście jestem za tygodniową karencją na zakładanie nowych tematów. Uważam jednak, że dopisywanie się do istniejących już wątków powinno być możliwe jeżeli nie zaraz po zarejestrowaniu, to w każdym razie już na drugi dzień. Możliwość dopisania się do istniejącego wątku może skutecznie skłonić do skorzystania z wyszukiwarki (by znaleźć odpowiedni wątek), poza tym, jak już słusznie wspomniał ktoś wcześniej, czasem ktoś rejestruje się specjalnie po to, by wziąć udział w jakimś zbiorowym zamówieniu jakie są często organizowane w zakładce DIY. Jeżeli będzie musiał na to czekać tydziń, to może być już za późno.

W skrócie-karencja na zakładanie tematów-zdecydowanie tak, natomiast karencja na dopisywanie się do tematów istniejących-moim zdaniem wymaga modyfikacji.

McGyver,

nie jestem pewien czy to dobry pomysl (z mozliwoscia dopisywania sie od poczatku). Co bezczelniejsi nowi uzytkownicy zaczna rozwadniac watki, np. w watku o odtwarzaczach Sony serii ES pojawi sie wpis w rodzaju "wprawdzie model o ktory pytam, nie ma literek ES w nazwie ale czy Discman model XXX Sony to wg. was dobry wybor ?" I co wtedy ? Potrzebny bylby skuteczny mechanizm kasowania takich wpisow.

jeśli chodzi o zamówienia to przecież można wysłać zamówienie bezpośrednio email do organizatora

poza tym jest teraz jedyny taki tydzień względnego spokoju na forum i należy się tym delektować, bo za 7 dni znów się zaczną wątki "rozweselające".

A nie można czegoś zrobić, aby nie mnożyły się te same tematy?

Np. po wpisaniu do wyszukiwarki hasła "cyna" wyskakuje słownie dziewięć wątków o cynie z dodatkiem srebra. Może jakieś automatyczne ostrzeganie przy zakładaniu wątku, że słowa tytułowe wątku były już w takim a takim temacie...?

_Cypis_

>dudivan no właśnie ja jestem bardzo ciekaw tej magicznje cyfry 26. Jakie ma ona znaczenie dla

>Guzi??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sprawdź pod "Ile urlopu?"

Ukryta Zawartość

--> Delta Studio

czy ewentualne zmiany o których piszesz spowodują znaczącą poprawę jakości wzmacniaczy lampowych ??? Załóż na własnej stronie forum poświęcone ... wiadomo czemu. Będziesz sobie moderowała i moderowała.

O jakiej jawnosci też piszesz. Nie istnieją tak restrykcyjne forum'y, bo nie da się po prostu skontrolować wszystkich we wszystkich sprawach. Taki system należy już do przeszłości. Jedyną metodą jest wychowanie. Np poprzez własny przykład. Jeżeli nie będziesz kłamała, to w końcu pokażesz, że to Ty masz rację. Obawiam się jednak, ze nieprędko ...

pozdrawiam

Grzegorz Bąk

==> DS

Ja bym proponowal jeszcze dodanie dokladnego adresu i godzin kiedy mieszkancy sa poza domem.

A co do zakladki komercyjnej i moderowania watkow - to jest forum !!!! a nie ptywata producenta !!!!

• Redaktorzy

Brawo Lukar! Czekałem na jakieś ruchy z Twojej strony, bo przez ostatnie dwa tygodnie forum praktycze nie nadawało się do czytania

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ludzie piszą na forum dłuższy czas, kilkanaście miesięcy i mają wypełniać „o sobie”.

Nie widzę takiej potrzeby, wystarczy wpisać: podaj nic autora w wyszukiwarce i wiadomo

o człowieku praktycznie wszystko.

"Brawo Lukar! Czekałem na jakieś ruchy z Twojej strony, bo przez ostatnie dwa tygodnie forum praktycze nie nadawało się do czytania"

Otoz to ! Zbanowac dozywotnio wszystkich co do jednego i niech posty pisze tylko i wylacznie Lukar. Nie nadawalo sie do czytania, tez cos. Wiesz co by cie spotkalo za powiedzenie tego nam w realu, prawda ?

->Harvi

Forum to jest miejsce do wymieny poglądów oraz zdobywania informacji. To, co robią producenci tu obecni jest tak samo interesujące, jak poczynania nie-producentów, a często znacznie bardziej niż wpisy początkujących. Wobec tego producenci ze swoimi informacjami, także ogłoszeniami o promocjach, odsłuchach i innnych imprezach powinni tu być. Propozycja komercyjnych zakładek/tematów/cokolwiek wykupionych przez producentów, z możliwością moderacji przez płącącego, jest moim zdaniem bardzo dobra. Sprawa jest wtedy czysta: potencjalnie zyskują na tym, ale za tę reklamę i promocję płacą. A Ty, jeśli nie chcesz tego ogądać, to skonfigurujesz sobie forum tak, aby tych komercyjnych zakładek i/lub wątków wcale nie widzieć. A ja np. skonfiguruję tak, aby je wszystkie widzieć. I tym sposobem wszyscy będziemy zadowoleni!

Jeżeli chodzi o zmiany na forum to ja bym chciał aby była zakładka lampowa ........ skoro analogowcy mają zakładkę to może lampowa zakładka też by się sprawdziła ?

pozdr.

Arkadix

==> Inzynier

Nie jestem przeciwny wystepowaniu, zakladniu watkow, przez producetnow. Nie jestem rowniez przeciwny temu zeby Lukar czerpal z tego profity.

Jestem przeciwny moderowaniu przez producenta takiego watku!!!! to jest zwykla CENZURA!!!

Lukar,

wreszcie, działaj. Jeśli będzie kiepsko zawsze można się z tego wycofać, coś zrobić trzeba.

Proponował bym teżstworzenie automatu - tzn. każdy nowo zarejstrowany dostaje automatycznie email z regulaminem info. co to jest i do czego służy wyszukiwarka.

pozwolę sobie zaproponować dla dobra forum moduł sprawdzania pisowni

Ukryta Zawartość

w szczególności dla dyslektyków i szybko piszących

obsługa banalna - prawy przycisk myszy i sam poprawia błędy, sam miód - można dodawać własne słowniki i wyrazy

Ukryta Zawartość

Lukar, zerknij prosze na mechanizm zbierajacy opinie uzytkownika - dodane opinie zwiekszaja liczbe opinii w profilu ale nie sa wyszczegolnione ponizej (np. u mnie 10 opinii ale widac tylko 8). Przy okazji - mozna by zrobic link pt. "inne opinie tego uzytkownika".

Przemysl sprawe nazwe wytworni plytowej wpisywanej przez uzytkownika, a nie wybieranej z listy - ostatnio wiekszosc forumowych recenzentow z musu fantazjuje.

Co do zmian, 3 oczywiscie tak, 7 i 8 fajne, co do reszty mam stosunek ambiwalentny, choc z entuzjazmem reszty forumowiczow spierac sie nie zamierzam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.