Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie we Wrocławiu za 14 000zł

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

SZANOWNI PANOWIE

Odnoszę wrażenie, że moje skromnie dotychczas wypowiadane negatywne zdanie na temat produktów niejakiej DS jest wręcz niczym w porównaniu do tego, co uczyniliście z AA.

-->AA

Przekonaj wszystkich niedowiarkow poddajacych w watpliwość Twój niewątpliwy talent, pracowitość i perfekcjonizm, że mylą się. Znajdź porządny wzmacniacz i zaprezentuj na nim swoje dzieło(a).

wchodzicie z radosnym komunikatem, ze macie zestaw, ho, ho, albo i lepiej, i czego sie spodziewacie tutaj?! ze przekonacie kilku facetow, ktorzy porusza niebo i ziemie, zeby miec krella albo avalona taniej. przekonacie ich do tego, zeby was uprzejmie wysluchali, jak - tak naprawde - nie macie nic do powiedzenia. chyba ze macie. to pokazcie swoje laboratoria, fabryki, w karnym rynsztunku zaloge. oj, to sie nie tak robi, panowie z AA:-(

oj byla Lukarowa wycinka, tam bylo widac kto jak sie waha nastrojowo, ja teraz uspokajam, koje wzburzone emocje i dotkniete czyjes mła

>jacch wszystko lepsze niz monotonia ustawicznego zgorzknienia.. :)

widzisz? tak mozna bez konca, meritum zostalo dotkniete, wiec niech juz bedzie eot, ktory proponowalem z nieistniejacym juz wpisie.

pax

chyba ze panowie z AA chca isc droga amleja. jesli tak, to polecam przyklad baltlaba. ale - zakladajac, ze panowie z AA chca tym sladem - odradzam dotychczasowy marketing:-)))

Mnie zastanawia, czy warto było znosić pewne niedogodności, tj. co drugi wpis w co drugim wątku przez kilka ostatnich miesięcy, żeby doczekać się tego? Ubaw po pachy ten wuntek!

Napierf bieże sie takom trombe potem sie jom przybija gwożdzami do deski o. aha i jeszcze ten drut co od niej wisi to sie wkłada do takiej dziury co s tyłu w radiu jest. Ale ładnie gra. Nadobnie. A wyliczenia to siem robi rzeby sie nie przewruciło!

Naprawdę można się uśmiać czytając ten wątek. Prducent zły - bo za drogo i jeszcze nie chce powiedzieć jak projektuje. Swoją drogą na miejscu AA iArgosa nic bym nie powiedzieł- know how kosztuje. I to znacznie więcej niż cała reszta.

PS. Cholera Grand Utopie też za drogie - może ktoś zbluzga JMLaba, wyliczy mu koszt przetworników, stolarki itp i jesze niech się wypyta jak projektuje głośniki. Ba - proszę iść do dowolnej firmy i zapytać jak projektują (oczywiście ze szczegółami) swoje wyroby.

Wszystkim bardzo dziękuje za wpisy i zapewniam, że decyzje moje są gruntownie przemyślane i konsultowane z doradcami marketingowymi, którym płace za to dużą kasę i zapraszam ich do drogich restauracji na biznesowe kolacje. Stąd wysokie ceny kolumn.

>>majo

Zaproponowałem ci 1500zł za zaprojektowanie obudowy i jakoś nie widze odzewu. Ponawiam swoją propozycje.

Chciałbym zaproponować ci drugie tyle za doradztwo w reklamie i promocji (może wymyślisz coś innego niż moi fachowcy) Zapłata jest oczywiście jednorazowa. Jeżeli sie sprawdzisz, to dostaniesz niezłą pensje.

Dzisiaj z wami nie pogadam, bo jade do Wrocławia po Enceladusy. Ktoś widocznie przeczytał , to co my tu piszemy i chce tych kolumn posłuchać. Tak więc jutro odsłuchy odwołane.

Pozdrawiam wszystkich. Bawcie sie dobrze.

........A od poniedziałku wracam do garazu robić kolumny.

>>yolaos

Na moją strone nie pacz. Faktycznie jest cała do poprawki. Niedługo będę ją zmieniał. Wszystkie informacje na razie można znależć najprędzej na Allegro.

>Swoją drogą na miejscu AA iArgosa nic bym nie powiedzieł- know how kosztuje.

pewnie ze "know how" kosztuje, ale to co powiedzial argos to sa elementarne podtawy, ktore kosztuja 50 pln (cena ksiazki o podstawach konstrukcji kolumn). Ja nie pytalem argosa dlczego w swoich konstrukcjach ma scianki o grubosci od 3 do 8 cm, i gdzie jaka grubosc uzywa. Nie prosilem go tez o plany konstrukcyjne swoich kolumn. Argos na swojej stronie dostepnej dla kazdego pisze np.

"Każdy z głośników został umieszczony w osobnej komorze ukształtowanej w taki sposób by zapobiegać powstawaniu fal stojących."

"Kompozytowa, odlewana obudowa o zróżnicowanej grubości ścianek (front 5cm, pozostałe 3,5 do 8 cm) "

"Kształt obudowy został zoptymalizowany tak zoptymalizować charakterystyki kierunkowe."

"Przeprowadzone przez nas próby porównawcze dowiodły, że obudowy z tradycyjnych materiałów powszechnie używanych do konstruowania obudów (MDF czy płyta wiórowa) charakteryzują się szeregiem wąskopasmowych rezonansów, których częstotliwości są silnie powiązane z wymiarami obudowy, sposobem jej montażu, rodzaju kleju oraz ilością wzmocnień. Prace nad tradycyjnymi materiałami okazały się tylko półśrodkami. Problematyczne okazało się też uzyskanie powtarzalności cech. Wśród kupowanych przez nas płyt MDF zdarzały się wyroby niewiele mocniejsze od tektury, oraz takie, na których tępiły się narzędzia. Skłoniło to nas do prac nad opracowaniem nowego materiału o satysfakcjonujących nas, a przede wszystkim możliwych do powtórzenia właściwościach. Naszą szczególną uwagę wzbudziły tworzywa oparte na bazie żywic. "

CZY ON ZDRADZA JAKIES SEKTERY ????

nie . . . umieszcza to na publicznej stronie bo wie, ze takie texty tylko dadza do zrozumienia jak duza wage przykladal do projektu ale z tago co napisal NIE WYCIAGNIEMY zadnych szczegolow umozliwiajacych zrobienie klona jego kolumn.

Gość

(Konto usunięte)

>Audio Academy, 23 Wrz 2005, 10:20

Skończ już chłopie . Tak szczodrze rzucasz kasą na lewo i prawo , a na reklame Cię nie stać?

Masz swoją stronę to rób to tam , zresztą u Lukara też możesz jakiegoś "migacza" wykupić.

Zachowuj się jak przystało na producenta hajfaju >

-->AA

"...jade do Wrocławia po Enceladusy. Ktoś widocznie przeczytał , to co my tu piszemy i chce tych kolumn posłuchać. Tak więc jutro odsłuchy odwołane."

Dla mnie sprawa jest jasna. Po prostu "Ktoś" ;-), jeszcze raz "ktoś", chce posłuchać tych kolumn na dobrym wzmacniaczu a nie na deesie. Albo tym "ktosiem" jest sama -->AA. W każdym razie na pewno jest to dobry kierunek.

pozdrawiam i polecam się na przyszłość ...

Curz za rzarliwa dyskosja. Powiem wam rze takie Eceladusy to ja zbijalem z mebli jak mialem 13 lat. Przeczytalem tczysta ksiarzek i jestem najmondzejrzy na tym forum. Wy nic nie wiecie jak sie robi glosniki bo to trzeba sciernym krawedzie zjehac mocno a potem to taka pila trzeba pociadz meble i gwozdzie takie 10 cm sie wbija w boki. Pozatym leprze efekty daje wstawienie glosnika w srodku i zabudowanie bo wtedy leprze tumienie jest. A zwrotnic sie nie urzywa zeby sygnal byl jak najmniej zniekrzalcony tylko sie nawija jedna cewke z drutu od plota. Zrzeszta nie bede sdradzal jak robie kolumny bo zaraz ktos mie wygryzie z rynku. Co do mdfu to wogole jakas poracha tylko wiur! tylko plyta wiurowa z mebli sie nadaje! zadne tam zywice pianki i inne mdfy. Ale widze w tym waontu nikt siem nie zna na robieniu poszadnyh kolumn . Nawjwarzniejsze rze wrzystko sie robi na oko! bo oko jest lepsze od sluchu i pomiaruf, wystarczy rzucic okiem i odrazu widac ze zle albo dobze. Wiem co mowiem pszeczytalem tszysta kziaszek.

A no i najleprze glosniki 1000 Volt i 3000 Wat zeby bas byl dobrze kontrolowany. Wysokich to wogole sienie uzywa bo w techno i trance to nie potszebne sa takie badziewne i szpeca obudowe a do jazzy jak buduje to wsadzam 15 wysokich . wtedy to gra!

Nara budojcie sobie swoje eceladusy ja zajmem sie poszadnymi kolumnami z plexi teraz! + wior z mebli mowie tam to dopiero gra!

pavbaranov:

>>Otóż nie! To po prostu ich nie kupuj.

Na marginesie: róbcie swoje. Róbcie swoje kolumny (ARGOSów miałem możliwość posłuchać i powiem tyle - warte swojej ceny) i nie przejmujcie się tym, czy ktoś od Was chce taniej lub nie. Jeśli nie będą się sprzedawać, bo będą miały zbyt wysoką cenę, to zrobicie albo tańsze, albo obniżycie cenę. Ot tyle.

Polecenie żeby nie kupował tych kolumn byłoby tutaj truizmem, zakładam że jaccch ma na tyle inteligencji żeby to zrozumieć. Gdyby miał możliwość poznania z jakim wysiłkiem i kosztami wiąże się opracowanie dobrych 3 drożnych kolumn to bardzo szybko by mu się w głowie wyprostowało. Co do naszej polityki to robimy swoje a opinię jaccha mamy w tzw. "głębokim poważaniu", wkurza mnie tylko ze ktoś kto nie ma pojęcia o tej pracy wypisuje takie rzeczy.

Pozdrawiam!

Bartek

Witam

Trochę bałaganu sie wkradło do tego forum.Zupełnie tak samo jak (gorączka przed wyborcza)))

Poniżej zamieszczam fotke kolumn, które takie same mam w domu i prosze popatrzeć jak sa umieszczone głośniki wysokotonowe.Zaręczam,że nic złego akurat w tej konfiguracji sie nie dzieje i słucha się ich bardzo dobrze.pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaproponowałem ci 1500zł za zaprojektowanie obudowy i jakoś nie widze odzewu. Ponawiam swoją propozycje.

Chciałbym zaproponować ci drugie tyle za doradztwo w reklamie i promocji (może wymyślisz coś innego niż moi fachowcy) Zapłata jest oczywiście jednorazowa. Jeżeli sie sprawdzisz, to dostaniesz niezłą pensje.

ze co? 500 dolarow za projekt i 500 dolarow za doradztwo? razem 1000 dolarow?! rozumiem, ze to sa stawki godzinowe...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.