Skocz do zawartości
IGNORED

Sound Art Rock po roku - ilu z was ma...

Maro

Rekomendowane odpowiedzi

Profil, 15 Paź 2006, 21:09

Tak, racja ale zdezi, Ty nie płaciłeś i nie czekałeś ponad połowę roku a to lekka różnica? :-)

... ale rozumiem że się doczekałeś :)

Z tą firemką to ja już nic nie chcę mieć wspólnego ... próbowałem od nich najpierw kupić standy, następnie stolik i zawsze były problemy !!!! A to brak kontaktu a to opryskliwy jegomość nie orientujący się w ofercie .... ot Polska rzeczywistość.

Jeśli tak ma wyglądać polskie audio to ja jestem przeciw !!!

zdezi

-> opteron

A spodziewasz sie wojny jak kibicow legii z tymi od wisly? ;-)

-> Profil

A nie za dobre masz kolumny, zeby je Rock´iem poganiac? Zreszta, sam piszesz, ze wzmak do zmiany, czyli pewnie podobnie jak ja uwazasz, ze zdecydowanie za dobre :-)

Pozdr.

->opteron

Myślę, że z matematycznego punktu widzenia, stosunek bedzie 1 do wielu. Rocka mam chyba tylko ja i to już niedługo. Szkoda, to naprawdę bardzo dobry wzmacniacz - taki mały Jazz, gra z mniejszym rozmachem. Piszę to całkowicie bezinteresownie, ponieważ nie jestem już entuzjastą SA.

->qb-1

Miałem wcześniej lepszy wzmak (Jazza) ale zamieniłem na wzmacniacz i cd Rock z kilku różnych powodów. Myślałem też, że to dobry dil dla obu stron i gdyby nie 'jakość ' zamiany a zwłaszcza podejście do mojej osoby Pana .... pewnie tak by było. Decyzje podjete.

Powstała więc silna :-) potrzeba odbudowy systemu i to jak najbardziej docelowego, stąd przyplątały się Gamuty, tymczasowe Cd w drodze a wzmacniacza będę szukał od nowa, albo będzie to ponownie Jazz (choć bardzo w to wątpię).

Pozdrawiam,

Powiem Wam że niedawno nosiłem się z zamiarem zmiany wzmacniacza na coś z większym tzw "kopem" ale tylko i wyłącznie w dole. Nawet mój baltlab był w ogłoszeniach jakiś czas, gdy kontaktowali się ze mną potencjalni nabywcy ja międzyczasie słuchałem tego i owego. No i bardzo szybko mi przeszło.

Są dwie możliwości, albo mam taki gust jaki mam, ale po prostu baltlab wpasował się w mój skromny systemik "na ciasno"

Teraz siedzę i się zastanawiam czy grzebnąć w nim aby nieco bas poprawić (jest kontrolowany aż do przesady, czyli tak jak lubię, ale nieco wypełnienia brakuje) czy zacząć skreślać totka :-)

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>>>opteron

Słuchaj opteron, a może po prostu sieciówkę sobie fundnij. Z moją Deltą też juz chciałem się rozstać, ogłoszenie było itd. znasz ten blues... U mnie problem stanowiły pewnwe braki kontorli basu i dynamiki, więc dołożyłem AS Moc III i serio dziekuję wszystkim, którzy Delty ode mnie nie kupili. Wiem, niektórzy traktują sieciówki jak skrajne wtajemniczenie w voodoo, ale jako słysząca osoba pewnie sam stwierdzisz, że jest w tym sieciowym 'hokus-pokus' mało jest 'hokus-pokus', a za to duży, pozytywny wpływ na dźwięk. Pwnie trzeba ci jakiejś sieciówki z 'misiem' i warto poczytać tesy kabli w HiFi i M, z którego to periodyku posiłkowałem sie wskazówkami, co i jak.

A słuchał ktoś może modelu Country? Jak się ma do Rocka? I do krajowej i zagranicznej konkurencji w zblizonej cenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Profil, 16 Paź 2006, 17:02

>->qb-1

>Miałem wcześniej lepszy wzmak (Jazza) ale zamieniłem na wzmacniacz i cd Rock z kilku różnych

>powodów. Myślałem też, że to dobry dil dla obu stron i gdyby nie 'jakość ' zamiany a zwłaszcza

>podejście do mojej osoby Pana .... pewnie tak by było. Decyzje podjete.

>Powstała więc silna :-) potrzeba odbudowy systemu i to jak najbardziej docelowego, stąd przyplątały

>się Gamuty, tymczasowe Cd w drodze a wzmacniacza będę szukał od nowa, albo będzie to ponownie Jazz

>(choć bardzo w to wątpię).

Kolumny GamuTa - na prawde dobra rzecz. Juzwa uzywa Jazz'a i z tego co pamietam jest bardzo zadowolony. Czeka Cie teraz calkiem mily proces przynoszenia koncowek i preampow do domu i probowania. Zaloze sie, ze skonczy sie na dobrej lampowej koncowce, w stylu VTL czy Audio Research :-)

A wracajac do tematu, SA narazil sie wielu osobom swoim client service, a szkoda, bo abstrahujac od obrzydliwego wzornictwa, podobno urzadzenia graja dobrze :-(

Pozdr.

qb_1, 17 Paź 2006, 09:08

>A wracajac do tematu, SA narazil sie wielu osobom swoim client service, a szkoda, bo abstrahujac od

>obrzydliwego wzornictwa, podobno urzadzenia graja dobrze :-(

>

>Pozdr.

No nawet redaktorskie wysiłki nie pomogły;-)

aTom, 17 Paź 2006, 00:39

>A słuchał ktoś może modelu Country? Jak się ma do Rocka? I do krajowej i zagranicznej konkurencji w

>zblizonej cenie?

Ladne to nie jest. Nawet mi sie od razu nasunelo, skad nazwa modelu 'country' - pewnie w tych silosach jest.. no wiecie, sprzataja przeciez... ;-)

pzdrw

soso

Maro, muszę przyznać że pomimo wielu prób, nigdy nie udało mi się stwierdzić że kabel sieciowy u mnie coś zmienia. Jedynie w pewnym odtwarzaczu rotela pewna zmiana zachodziła gdy obracałem wtyczkę w kontakcie. Jednak żaden inny player tak się wcześniej ani później nie zachowywał, żadnego wzmacniacza ani innego urządzenia w domu nie miałem które w jakikolwiek sposób by reagowało na takie rzeczy. Nie muszę chyba dodawać że raczej nie miałem okazji słuchać jakiejś "uznanej" sieciówki którą udało by mi się w jakikolwiek sposób rozpoznać.

Ale jeśli nie byłby to problem i nie bałbyś się, to miałbym do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś udostępnić mi powiedzmy na 2-3 dni takiej sieciówki, która u Ciebie faktycznie coś zmieniła? Oczywiście mogę jakiś zastaw zrobić na Twoim koncie jeśli potrzeba. Co Ty na to? :-)

Dwa dni słuchania i oddaje spowrotem :-)

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

-> soso

Nooo, piękny to ten Country nie jest. Nazwa tez niezbyt udana (nawet jak pozostaniemy tylko w kręgu skojarzeń muzycznych, a moze zwłaszcza wtedy ;-) Niemniej jednak uwazam, ze na tle pozostalych klockow SA ten jeszcze nie wygląda tak strasznie. Przynajmniej nie przypomina kserokopiarki. ;-)

No dobra, ale ja pytałem jak gra.

qb_1, 17 Paź 2006, 09:08

Wzornictwo nie pozostawia obojętnym :) Łatwo wyłowić klocki S. A. z tłumu innych.

Bo liczy się dźwięk :) /Mnie też podobało się jak grały Jazz i Rock./

opteron, 17 Paź 2006, 18:53

Albo może intensywnie duma nad rozwiązaniem ? Zawsze możesz zadzwonić i zapytać jak się ma... ;) Dowiesz się czy żyje, miło zagadaj, a potem atakuj z tematem :)

W ub. roku był na AS, może i w tym będzie. To już niedługo :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.