Skocz do zawartości
IGNORED

Ile trwa kwartał? (Magazyn hi-fi)

Yanoosh

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem, hej... to mnie uczono, że kwartał, to są 3 miesiące.

Trochę później dowiedziałem się, że kwartalnik, to jest takie pismo, który ukazuje się raz na kwartał.

Tymczasem jest październik, a w tym roku ukazał się dopiero jeden numer kwartalnika "Magazyn hi-fi".

Czy zatem kwartał nadal trwa 3 miesiące, czy może ostatnio coś się zmieniło w kalendarzu?

A może "kwartalnik" nie oznacza już pisma wychodzącego co kwartał?

Proszę mnie poprawić, jeżeli są jakieś błędy w moich informacjach. Może ja jakiś niedouczony jestem?

Janusz z Torunia

https://www.audiostereo.pl/topic/21671-ile-trwa-kwarta%C5%82-magazyn-hi-fi/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzis wyslalem maila do redakcj z zapytaniem o magazyn, zobaczymy czy odpowiedza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem kwartał trwa coś z pięć lat. Zapłaciłem wtedy za ileś tam numerów kwartalnika "Magazyn HiFi" - w poprzednim wcieleniu rzecz jasna. Do dzisiaj ani magazynu, ani sp***dalaj, ani chociaż pocałuj nas w dupę.

Chłe, chłe ...

Spadkobiercy wiszą mi, z tego co sobie przypominam, jakieś 20 złotówek. Z odsetkami uzbierało by mi się na jakieś 3 numerki ... Chyba poszukam dowodu wpłaty ... Może pójdę do komornika, który opieczętuje Maciejowi jakiego Mekintosza albo i Ałdiofizyki ... mniam ...

>Jozwe danow juz pytalem, bo mialem dosyc tego ignorowania pytan na ich forum przed naczelnego, i mi odpisal (nic tkaiego ciekawego).

jedno poza wszystkim tutaj jest nieladne - na pytania sie odpowiada, zlewanie i udawanie, ze nic sie nie dzieje jest nieladne, szczegolnie, ze wczesniej sie cos tam zapowiadalo odnosnie ukazywania sie tego piemka. to nie takie trudne - cos odpowiedziec, po prostu wypada.

---> pitdog

Bo ja wiem? Jozwa chyba nie występuje tu jako redaktor pisma x który ma upoważnienie od Macieja S. do rzecznikowania tylko jako osoba prywatna z jakąś tam wiedzą ... chyba że się mylę?

>bob piszac, ze wypadalo by cosik odpowiedziec laskawie, mam na mysli oczywiscie naczelnego. Jozwa i tak czasem cos baknal co mogl, ale to naczelny kieruje tym majdanem (ponoc) i na pewno on jest tym, ktory winien odpowiedziec cos.

Jozwa jest w Albanii. Pewnie penetruje bunkry.

Magazyn HiFi miał podobno stracić płynność finansową i stać się kwartalną wkładką/dodatkiem do HiFi i Muzyki.

Niewiele zabrakło do ukazania się gotowego już materiału. Kilka stron reklam... Zabrakło środków na wydrukowanie pisma. Każdy poważny reklamodawca pytał o grupę docelową. Pismo nie było na to przygotowane. Marketing to się nazywa. I nie zależy od recenzentów.

Tyle wiem. Smutna sprawa...

Witam!

Mam analogiczną sytuację jak kolega Bob, - prenumeratę wykupiłem w okolicach wydania nr 1/2000 (43) i nic!!!

A tak się składa, że mam prawie wszystkie nr tj od 1 - 45! I miałem nadzieję, że pismo wyjdzie na prostą, oraz będzie się ukazywać regularnie... ale cóż pozostały mi tylko te egzemplarze....i ani słowa o wykupionej prenumeracie!

Pozdrawiam!

Czytelników magazynu chyba naprawdę nie jest aż tak wielu i po zebraniu zgłoszeń chętnych (oraz wpłat) mogliby go wysłać w formie PDF-a. Koszty druku zerowe, mniej reklam - lepiej dla nas.

Sam byłbym bardzo zainteresowany taką formą sprzedaży gazetki i w sumie żadne to nowum, niejedno wydawnictwo już to stosuje bądź wogóle wychodzi wyłącznie w formie elektronicznej. Poza tym, byłoby więcej miejsca na domowych półkach :-))

To juz wiem ile trwa kwartal ''niewiadomo''.

Jako, ze standardowo nie odpowiedzili na maila , bo po co, to zadzwonilem i dowiedzialem sie, ze:

- Magazyn nie bedzie wydawany w poprzedniej formie tylko na plycie CD lub jako dodatek do HI-FI i M.

- Termin nieznany gdyz to musi ustalic szanowny NadRedaktor w wolnej chwili czyli miedzy produkcja kasy w ARMS.

- Pieniadze z prenumerat nie przeadna.

Dziwi mnie ze tych wiadomosci nie mogli umiesci na stronie HI-FI i M oraz starego Magazynu jak i w papierowej wersji HI Fi i M.

Podsumowujac jest to zwykle chujograjstwo !!!!!

Jako czlowiek bardzo a to bardzo cierpliwy zadzwonilem na sama gore czyli do NadRedaktora.

Magazyn bedzie wydawany jako kwartalny dodatek do HI-FI i M a co za tym idzie jego objetosc bedzie mocno, mocno okrojna.

Proceder ten zacznie sie prawdopodobnie od grudnia.

Naleznosci wobec prenumeratorow zostana rozliczone. Jako, ze dodatek bedzie darmowy to proponuje zwracac sie do redakcji o zwrot pieniedzy.

• Redaktorzy

u nas pisma o tematyce audio (i nie tylko) padają a na Wyspach proszę:150 pierwszych prenumeratorów Hi-Fi Choice'a dostaje Sennheisery HD 465. O tym, że nie jest to pierwsza taka akcja juz nie wspominam :-((

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

jak sie zapewne byles zorientowawszy, jozwa, klasyka jest do niczeho! wiesz doskonale, ze beda padac po kolei wszystkie obecne na rynku pisma hi-fi i hi-end. polskie. wlasnie padlo pismo, w ktorym byles d.e. chcialbys sie spotkac z wydawca i swoimi kumplami? ktorzy maja byc zamiar byc na czele. znaczy - w pierwszym rzedzie?

ps jozwa mowi: ja p... masonerie. albo cos kolo tego:-)

Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem, hej... to mnie uczono, że kwartał, to są 3 miesiące.

Trochę później dowiedziałem się, że kwartalnik, to jest takie pismo, który ukazuje się raz na kwartał.

Tymczasem jest październik, a w tym roku ukazał się dopiero jeden numer kwartalnika "Magazyn hi-fi".

Czy zatem kwartał nadal trwa 3 miesiące, czy może ostatnio coś się zmieniło w kalendarzu?

A może "kwartalnik" nie oznacza już pisma wychodzącego co kwartał?

Proszę mnie poprawić, jeżeli są jakieś błędy w moich informacjach. Może ja jakiś niedouczony jestem?

z toba jest okej. ale czy nadredaktor tez uwaza, ze uczylismysietejsamejmatematyki?!

tak na marginesie - chcialbym cos uslyszec o uczciwosci, rzetelelnosci i wogle. ze to nasze hobby - no, czasami ktorys z nas - jakies pier**lone 200 000 zl wyda - ale... to jest hobby dla dzentelmenow. naprawde... ale ktorys z nas czasami po wydaniu tych p. 200... nie chcialby przeczytac, ze jest kretyn, tylko, ze... wlasnie... albo sie wrecz tak czuje?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.