Skocz do zawartości
IGNORED

Johnny 11 palców - był taki?

MareG

Rekomendowane odpowiedzi

Mała dygresja..

To sie nazywa dobra reklama. Nie mówie już o samym pomyśle, który według mnie jest rewelacyjny, ale o pewniej tajemniczosci i niepewnosci jaką ona wprowadza. Ludzie zaczynają sie zastanawiac czy tak faktycznie było. Im wiecej myslą tym bardziej utrwalają sobie.... że 10% od życia więcej ma sie w Heyah....

Jednym slowem najlepsa reklama Heyah (miała też niektóre dobre, inne beznadziejne...)... ta jednak jest pierwsza klasa:)

Rzeczywiscie reklama jest niezla.

Podobaja mi sie kawalki:

"...byl altruista..." (i zdjecie wreczanej dziecku w szpitalu plyty)

"...byl esteta, koneserem..." (i rozpierducha z fortepianem)

Reklama zakrecona w moja strone.

Era i Idea moglyby sie uczyc bo ich reklamy sa z kolei najgorszymi w branzy :-))

qb_1, 6 Paź 2005, 09:25

>Rzeczywiscie reklama jest niezla.

>(...)

>Era i Idea moglyby sie uczyc bo ich reklamy sa z kolei najgorszymi w branzy :-))

Ale Heyah to chyba Era?

Papamek -> w sensie kapitalowym Heyah to chyba podmiot zalezny od Ery. Jesli chodzi o marke, bezposredni zarzad na produktami, czesc ksiegowosci itp. to chyba istnieje scisla separacja.

W kazdym razie strategia marketingowa Ery jest do d... (podobnie jak oferta Ery) a Heyah jest calkiem niezla. Oczywiscie dobry tez jest Plus i Mumio - chociaz im dalej w las tym bardziej karkolomne pomysly musza stosowac :-)

Pzdr.

Gość pompo

(Konto usunięte)

Był taki a nawet... W filmie "Szok przyszłości" (ze śliczną Umą Thurman) był pokazany występ na żywo 12-to palczastego pianisty. Ponoć były utwory komponowane specjalnie dla takich szczególnych (dzięki odpowiedniej kombinacji genowej) wykonawców.

Uważam, że ta reklama to plagiat pomysłu.

Piotr

A tak odnośnie pomysłu na tę reklamę, to mi się od razu na myśl przyszedł Emmet Ray.

Zresztą dodanie Manna jako autorytetu i wstawki u Woody'iego z "ekspertami" to taki sam zabieg, nieprawdaż?

Najnowsza płyta dżona 11 (i kapeli parowej - Muzak)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Papamek

:-)

Jeśli chodzi o pianistów (i kompozytorów) "klasycznych" (10 - palczastych), to ciekawą muzykę ilustracyjną, można znaleźć na płycie:

Chip Davis "Impressions" (American Gramaphone AGCD-993) 1994

Nie jest to muzyka filmowa, nie ma też nic wspólnego z typowym muzakiem dworcowo-lotniskowo-supermarketowym czy muzakiem z gabinetów stomatologicznych :-)

Fortepian (z towarzystwem), nieco "preparowany" elektronicznie (nie do tego stopnia, jak forteoian z plyty "Over-Nite Sensation", 1973 - Franka Zappy).

Muzyka: zgodna z tytułem płyty - impresje.

Analogowa okładka, różni się od okładki CD.

Bardziej oddaje ducha, zawartość materiału muzycznego.

Do wydania analogowego była też dodana książeczka, m.in. z róznymi parametrami ustawień sprzętu podczas koncertów (z bardzo dużą dokładnością) :-)

Chip Davis (solo, jak i z zespołem Mannheim Steamroller), dba o jakość nagrań.

Nagrywa dla własnej wytwórni - American Gramaphone.

Pozdrawiam

dudivan

"Mój" dentysta (nie sadysta), jako muzaka, używa Eltona (Johna) :-(

O jakiejkolwiek "Rewolucji", w czasie pracy, nie myśli :-)

Jako "muzyczny krótkowidz & daltonista", lubi dźwięk przed kolumnami :-)

Czy ten Twój dentysta o nicku Chopin, "puszcza nagrania fortepianowe"?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.