Skocz do zawartości
IGNORED

Zapsuł mi się Baltlab :(

bob*

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna poszalec i zrobic zasilanie w oddzielniej obudowie. Wtedy nie ma zadnych ograniczen mozesz sobie nawet zrobic 100W lub wiecej niezmieniajac przy tym nic w torze sygnalowym.

Slyszalem o jednym takim Baltlabie. Podobno efekt przerobki jest bardzo zadawalajacy :)

Ja robię na próbę nowe mostki na ultraszybkich diodach, BYW29E, zamiast zintegrowanych/fabrycznych, w marantzu sprawdziły się świetnie, wzmacniacz dostał kopa że hoho. Aż strach się bać co będzie jeśli baltlab też tak żywo na ten upgrade zareaguje, okablowanie też mam zmienione na LC. Przyznam że toroid 300W brzmi ciekawie, ktoś wie po ile chodzą?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Fr@ntz-założę nowy wątek p.t. jak powiedzieć ......rodzinie ;prawdę"? Przy ciekawych propozycjach będzie bił rekordy popularnosci.

Pomysł larsona jest niezły, muszę się z nim przespać. Przy siermiężnym wyglądzie Epoki dodatkowa skrzyneczka może nieżle wyglądać.

opteron

Nie jestem elektronikiem, możesz wyłożyć prościej co chcesz zrobić mojemu baltlabkowi/mostki,diodyBY.....,kable LC/ jak nie będzie bardzo bolało może baltlabek sie zgodzi.

bircz1, Twojemu jak będziesz chciał to też zrobimy :-)

Po tuningu marantza PM8000 mam wielki szacunek dla diód BYW29E, tuning był dość rozległy, ale same diody "wkleiłem" osobno (bez innych zmian) więc mogłem ocenić zmiany jakie zaszły w wyniku zastosowania tylko takowych. Generalnie poprawa kontroli basu, pojawił się duużo niższy i bardziej obecny, ładnie wypełniony. Na średnicy dało się odczuć (nie tak bardzo jak na niskich F) lepszą selekcję, czytelność. Na wysokich brak jakichkolwiek zmian.Diody nie są "miekkie" więc na każdą dajemy po 22nF/400V MKT.

Reasumując (oczywiście moje wszystkie obserwacje dotyczą wcześniej wspomnianego Marantza PM8000) wzmacniacz zagrał jak dwa razy mocniejszy piec + lepsza rozdzielczość na średnicy. Powodem dla którego chcę sparwdzić w baltlabie te diody jest zastosowanie bardzo podobnych zintegrowanych mostków jak w w.w. wzmacniaczu marantza.

Mam taki plan ktory wam zdradze :-)

Kontaktowalem sie kiedys z czlowiekiem ze slaska ktoremu zewnetrzne zasilanie zrobil czlowiek dosc znany i szanowany - Kornel Mikolajec. Zaladowal mu do zewnetrznej skrzynki zrobionej tak zeby pasowala do Baltlaba z jedna niebieska dioda na srodku 2 transpofmatory 1kW (o ile sie nie myle)!!! Poprzerabial troche. kosztowalo tez podobno sporo ale czlowiek ow opowiadal w samych superlatywach o efektach przerobki.

No i czekam na wiosne zeby byc moze zdecydowac sie na cos takiego.

• 3 tygodnie później...

Witam posiadaczy Baltlaba.

Wspomniany powyzej Baltlab monstrum jest w posiadaniu naszego forumowego kolegi robgaja.

Z tego co pamietam sa tam trafa o mocy 1300 W!

Wlasciciel wzmacniacza jak i autor przerobki wypowiadali sie bardzo entuzjastycznie o efektach jakie przyniosla.

Sam zastanawialem sie nad przerobka swojej Epoci i nie mowie nie.

Na pewno nie az tak radykalne zmiany, ale okablowanie, kondki i trafa 300 to juz byloby cos.

Rozmawialem na ten temat z Kornelem Mikolajcem i Ryszardem Kozlowskim.

Pierwszy chetnie podejmie sie przerobki, a drugi potwierdza sensownosc takich zmian.

Jedyne co mnie powstrzymuje to cena jaka trzeba za to zaplacic. Niestety bez 1k zł nie ma co startowac :(

profes, za co trzeba zapłacić 1k zł? Za wsadzenie dwuch traf i wymianę kilku kondzi? Szanujmy się! Jak mi podeślesz graty to Ci to za friko powkładam.

pzdr.

Cholera stempur, przeczytałem wszystko na stronie baltlaba w nadziei że gdzieś, po cichu nabąknęli coś o nowej epoce. A Ty mi tu...

dobre :-)

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Moja Epoka jest już po wizycie w serwisie. Mogę śmiało napisać - pełen profesjonalizm w podejściu do sprawy. Słowa o bezproblemowej obsłudze po gwarancji znalazły potwierdzenie. Szczerze polecam firmę Baltlab w osobie Pana Ryszarda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.