Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jestem slepy i gluchy .... ale jezeli to sa najpiekniejsze pokoje , to jak wygladaja te najszkaradniejsze .???

Chyba ze pomylka w tytule i chodzi o sprzet tam stloczony , czy nawrzucany ?

Fakt, część zdjęć mija się z formułą wątku.

Jednak mnie to tak bardzo nie razi, bo z każdego, czy większości zdjęć, można podpatrzyć coś ciekawego, bo przecież wnętrza mamy różne i sposobów na adaptację też wiele.

Z jeszcze innej strony, to jaki procent z nas dysponuje warunkami np. samej powierzchni na adaptację pełną gębą tak, aby mógł pozwolić sobie na zastosowanie określonych rozwiązań akustycznych, a następnie bez oporów wkleić i pochwalić się takim pokojem.

Zatem, część zainteresowanych podpatruje, improwizuje.., orze jak może i patrzy na WAŻ:)

Mimo potknięć, to Azus i nie tylko on, robią dobrą robotę, przynajmniej ja bardzo często tu zaglądam i podpatruje jak i co można zrobić, a także jak nie powinno się robić.Zamieszczane zdjęcia mają imho, jeszcze jeden plus.Ukazują w jaki sposób ludziska konfigurują sprzęt np. końcówki z określonym modelem kolumn itp.Powtarzające się konfiguracje, mogą być(ale nie muszą) pewną podpowiedzią.To samo może dotyczyć ustawienia kolumn, dogięcia i innych.

...a to w takim razie to było ostatnie zdjęcie zamieszczone w tym wątku,...Pozdrawiam.

wiem, iż inne zdjęcia odbiegały od tytułu wątku, ale chciałem pokazać, nie pokoje ale konfiguracje i ustawienia....ale już nie będzie.

...a to w takim razie to było ostatnie zdjęcie zamieszczone w tym wątku,...Pozdrawiam.

wiem, iż inne zdjęcia odbiegały od tytułu wątku, ale chciałem pokazać, nie pokoje ale konfiguracje i ustawienia....ale już nie będzie.

Niedobrze, bo jako fan tego wątku, będę, a ściślej - już jestem - zasmucony.

Nie wiem czy zbyt pochopnie odebrałeś mój post, czy ja coś pokręciłem(jesli tak, to przepraszam), ale co by nie było , wracaj ze zdjęciami:)

ale chciałem pokazać, nie pokoje ale konfiguracje i ustawienia..

Właśnie m.in. o tym pisałem w poście 1082.Odnoszę jednak wrażenie, ze przeczytałeś pierwsze zdanie, nie doczytałeś next i.., masz ci babo placek:)

Azus jak myślisz, że tak łatwo się wywiniesz z dalszego postowania zdjęć to niestety nie ma tak łatwo ;)

My Cię tu potrzebujemy i Twojej świetnej roboty w podtrzymywaniu tego wątku na ciągłym chodzie.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Wątek wysprzątany. A jeśli ktoś ma problemy natury egzystencjalnej, to niech sobie założy na ten temat wątek na Bocznicy i tam dyskutuje do woli. A niech nie zaśmieca przyzwoitych wątków tematycznych. A do Kolegów prośba, zamiast klepać offtopem odpowiadając na prowokacyjne wpisy, róbcie wcześniej użytek z przysługujących Wam mechanizmów ochronnych forum. A nie jak już trzeba wymiatać kilkadziesiąt postów.

Edytowane przez SlawekR

AZUS nie rób nam i mnie tego co piszesz. Dzięki Tobie można zobaczyć niesamowicie ciekawe konfiguracje systemów,fajnych pomieszczeń i ciekawych kolumn i urządzeń audio w ogóle. Samo pisanie i czytanie postów staje się niezwykle nudne i monotonne , natomiast Twoje zdjęcia dodają smaku forum AS.

Edytowane przez Magnepan

Magnepan,..... tak, moim zdaniem wklejone zdjęcie w miarę czytelnych, odda więcej sensu i rozważań nad konfiguracja, niż ciągły bełkot o wszystkim i o niczym, ,.... niektóre zdjęcia są z prywatnych kolekcji znajomych z zagranicy i za ich zgodą wklejam, a jeśli są w ogólnym dostępie to bez ich zgody.

Z naszego forum, foty są wykorzystywane na innych forach, np. Chile,... o kolumnach wysoko skutecznych,... wątek o kolumnach do lampy 300B, był bardzo śledzony w Norwegii, zaznaczam iż oba wątki, są założone przez Mirka10.

Samo pisanie na forum audio stereo, nie jest zauważalne, jako forum z którego można się czegoś dowiedzieć, i mało interesujące za granicą, tym bardziej, że o rozsądnym prawdziwym audio tutaj się nie pisze, a jeśli już naprawdę są mądre kontemplacje, to zaraz znajdzie się troll co wszystko zburzy i taki wpis, jest odbierany nie poważnie przez czytających z zagranicy, poprzez tłumaczy internetowych, wychodzi bełkot.

Chciałem dodać, iż zdjęcia naprowadzają na pewne wątki, skojarzenia, dobór i konfigóracje systemowe, cały świat w ten sposób rozmawia,... jeśli chcesz czymś się podzielić to najpierw pokaż, a potem dziel się spostrzeżeniami, będzie to bardziej zrozumiałe.

Chciałem jeszcze dodać, iż najpiękniejszy pokój odsłuchowy jest każdego z nas,... każdego z osobna.

1902885_667709613283668_3410342059358026962_n.jpg

10169218_10152825134847575_471249499822186074_n.jpg

10291354_703832079673616_3852542067807664004_n.jpg

Edytowane przez Azus

Masz racje Azus!tutaj mnie pytaja anglicy co to za fajny watek z Polski ,nawet o moim imieniu,ja sie smieje i mowie ze ja go zalozylem a kolega Azus go rozkrecil i poprowadzil, a oni ... ze ten polski watek bardzo im sie podoba,widac faceci to zwrokowce !!!

Przepraszam ale literka uciekla hi hi

Azus nawet nie myśl o zaprzestaniu swojego "procederu" :D Ten wątek jest pierwszym do którego zaglądam po włączeniu komputera.

Azus, świetnie że głos rozsądku przewyższył inne obawy.....5 zdjęcie z pieknym widokiem na zieleń po prostu zapiera dech.

Jeszcze raz gorąco pozdrawiam i dziękuję że znajdujesz czas na takie perełki.

Zieleń, owszem:) Jednak imho, jest to klasyczny przykład jak nie należy urządzać pokoju.Duże, gołe okna, goło na ścianach i podłodze, a do tego, lewa kolumna pracuje w zupełnie odmiennym środowisku niż prawa.Chłonność szkła jest zupełnie inna niż ściany.Pomijam już pierwsze odbicia.Żeby było ciekawiej, to wydaje się, że lewa ustawiona jest głębiej.Pomijam już wszechobecny TV pomiędzy:)

Jedna z zasad głosi, aby nie dopuszczać do gołych( nie zaadoptowanych)dwóch równoległych powierzchni.Na zdjęciu mamy sufit oraz równoległą podłogę.Do tego wielkie okno!

Musi brzmieć genialnie:)

Zieleń, owszem:) Jednak imho, jest to klasyczny przykład jak nie należy urządzać pokoju.Duże, gołe okna, goło na ścianach i podłodze, a do tego, lewa kolumna pracuje w zupełnie odmiennym środowisku niż prawa.Chłonność szkła jest zupełnie inna niż ściany.Pomijam już pierwsze odbicia.Żeby było ciekawiej, to wydaje się, że lewa ustawiona jest głębiej.Pomijam już wszechobecny TV pomiędzy:)

Jedna z zasad głosi, aby nie dopuszczać do gołych( nie zaadoptowanych)dwóch równoległych powierzchni.Na zdjęciu mamy sufit oraz równoległą podłogę.Do tego wielkie okno!

Musi brzmieć genialnie:)

Piano miało być najpiękniej a nie najlepiej akustycznie . Rózne są " zboczenia audiofilske ale ciekawe w jakim celu na zdjęciu nr 5 gościu poowijał głośniki steachem

Tak samo jest u mnie, jedna kolumna jest w rogu pokoju, a druga stoi swobodnie, i ta wrogu gra głośniej, włożyłem za kolumnę 2 kawałki wełny PT81 100x50 i 10cm grubości, i już jest troszeczkę lepiej, ale jeszcze nie jest dobrze, muszę jeszcze coś zamontować w rogu sufitu.

Piano miało być najpiękniej a nie najlepiej akustycznie

Nie.

Tytuł wątku jest jasny i zrozumiały."Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe". Pokój z "zielenią" nie jest w ogóle odsłuchowy.

To nie magazyn wnętrzarski.Wiadomo w jakim kontekście ma być "najładniejszy".

Które są streczem owinięte?

W tym wątku podziwiamy audifilskie świątynie ale w większości to nie są wasze pokoje , tylko bardziej i mniej zamożnych ludzi ze świata . Swoich nie macie odwagi zamieścić , może podobnie jak ja nie chcecie się obnażać , narazić na krytykę . Ja spróbuję ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-28357-0-04705200-1398779364_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aaaa,,..;0) możne jeszcze nie rozpakował, a już grają, ja się spotkałem już nie raz, z poowijanymi wtyczkami streczem, owinięte zwory głośnikowe wraz z przyczepionymi kablami głośnikowymi,...nie wiem o co chodzi z tym owijaniem, folią aluminiową też widziałem.

aaaa,,..;0) możne jeszcze nie rozpakował, a już grają, ja się spotkałem już nie raz, z poowijanymi wtyczkami streczem, owinięte zwory głośnikowe wraz z przyczepionymi kablami głośnikowymi,...nie wiem o co chodzi z tym owijaniem, folią aluminiową też widziałem.

Dobrze że przynajmniej nie trzyma w kartonach i rozkłada tylko na niedzielę

Swoich nie macie odwagi zamieścić , może podobnie jak ja nie chcecie się obnażać , narazić na krytykę

Swój pokój już dawno zamieściłem, Azus też, więc z brakiem odwagi byłbym bardziej ostrożny:)

Swój pokój już dawno zamieściłem, Azus też, więc z brakiem odwagi byłbym bardziej ostrożny:)

Ale jak sam twierdzisz było to dawno , nowsi uczestnicy tego nie pamiętają a nie chce im sie wertować strony X lat do tyłu. Od tamtej pory na pewno coś pozmieniałeś w kompilacji , ustawieniach

Pokój forumowego nick ,,jaś,,.... ekstra, adoptowany pokój, ja niestety nie mam takiej możliwości, ale zrobię zdjęcie wieczorem i wkleję,.. w tym wątku, ....nie wstydzić się.;0)i napiszcie coś,...

t2uq.jpg

Edytowane przez Azus

Ale jak sam twierdzisz było to dawno , nowsi uczestnicy tego nie pamiętają a nie chce im sie wertować strony X lat do tyłu.

Niecały rok temu.

.., a mi ma się chcieć co stronę pokazywać/aktualizować swój?:))

Nic nie straciłeś - nie będzie Ci się podobał:)

Niecały rok temu.

.., a mi ma się chcieć co stronę pokazywać/aktualizować swój?:))

Nic nie straciłeś - nie będzie Ci się podobał:)

Skoro wiesz lepiej .....
  • Pokaż nowe odpowiedzi