Skocz do zawartości
IGNORED

Mark Levinson (diamond) buffer

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Ekstrakcja i implantacja, mimo pewnych strat w nogach, powiodła się. Nie było łatwo, zaklejone otwory, i jeszcze ta trudno topliwa srebrna cyna.

Obecnie offsecik na poziomie 0.6 i 0.9 mV. Chyba może być?

Wrażenia dobre - reaguje napięciem przemiennym na sygnał z palca. Nie mam siły podłączać oscylografu i heterodyny.

Grzeję. Na drugiej desce grzeję NOS'a, oczywiście audiofilskim sygnałem burn-in-noise track 20 ze stereophile test cd3.

Sorry za niepotrzebne zamieszanie. Podobno nie myli się tylko ten kto nic nie robi. Nauka: sprawdzać jeszcze jeden raz więcej przed spawaniem.

morris, 24 Lip 2006, 14:32

>Można tylko servo jest poto żeby ich nie było;)

a ktoś próbował tego? taki BGN 47u/50 zbocznikowany Jupiterem 1u ;)) moze być ciekawie, ostatnio gdzie nie wsadzam na wyjscie kondensatorów to dzieją się ciekawe rzeczy

Próbowałem na wyjściu w CD zbocznikować BG N i jakbym się nie pocił to i tak zawsze było gorzej- czym bocznikowałem wszystkim co mialem w domu- nie były to firmowe high- endowe kondensatorki tylko raczej soviet union czyli PIO(różne), Silvermica, teflon,polski KSF022,oraz Bosch MP i raczej albo sam BG N albo coś innego.

no to chyba przestepstwo grupowe mocno karane. Ja rozumiem, ze w USA nic sobie nie robia z praw autorskich ale u nas w Polsce to nie jest ladne zachowanie!!!! I to jeszcze tak publicznie???

Nie jest to aktualny circuit Madrigala, a preamp w ktorym byl uzyty nalezy obecnie do tzw legacy products (wycofane ze sprzedazy). Nie widze problemu z jego uzyciem w celach hobbistycznych.

Odnosnie servo i coupling caps, nie jest do konca jasne co gra lepiej, jedni wola kondensatory inni aktywny uklad redukujacy offset. Polecam sprawdzic obie opcje. Poza tym jesli offset jest niski, mozna sie pokusic o uzycie ukladu bezposrednio.

Z minimalistyczna werja GC nalezy byc ostroznym, poniewaz wzmacnia on DC, a wiec z 1mV na wejsciu robi sie na wyjsciu 30mV.

Mysle ze kazda kwestia powinna byc jasna. Na diyAudio jest watek odnosnie ukladu Krella ktory popularnoscia przerasta obecnie wiekszosc innych watkow:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak do tej pory nikt nie protestowal a w przedsiwzieciu biara czynny udzial rowniez moderatorzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wytrzymałem i zespawałem DB z NOSem.

Pierwsze wrażenia porównaniu z samym NOSem:

- znacznie mocniejszy i głębszy basss,

- większa dynamika, znaczy słychać więcej nie tylko wgłośniej,

- węższa scena,

- lekko zanieczyszczona średnica,

- cofnięta góra.

DB grzeje się dopiero kilkanaście godzin, NOS niewiele dłużej, oba posadzone na BG, więc...

Ciekaw jestem waszych wrażeń po pierwszym odpaleniu.

pzdr.

Andy777

Mamy bardzo podobne wrażenia, dla mnie sam Nos wygrywa z układem Nos + bufor i to zdecydowanie. Bufor za bardzo "słychać", za bardzo się narzuca, a jeszcze do tego miast poprawiać pogarsza odbiór muzyczny jako całość. Jedyne plusy to właśnie bas i dynamika a to trochę za mało jak na urządzenie tej klasy.

Muszę dodać, że bufor chodził u mnie kilka tygodni. W sumie podchodziłem do niego z 5 razy. Zawsze kiedy przełączałem na samego NOS-a to czułem ulgę i mogłem w końcu słuchać muzyki.

rogus,

przypomnij pls na jakich kondziach jedziesz?

U mnie DB napędza pasywkę (ca. 15k Rwe). Ewidentnie słyszalnym plusem jest bassss. widocznie sam NOS męczył się z za niskim obciążeniem. Prawdę powiedziawszy combo NOS+DB daje najlepszy bassss jaki miałem dotychczas w systemie.

Są opinie, że BG muszą pochodzić 2 do 4 tygodni. I tego na razie się trzymam. Zapasowy cedek chodzi na okrągło 24/7. Jak za dwa tygodnie nie będzie lepiej .... to nie wiem, tego bassssu nie chcę porzucać.. ani też pasywki.

pzdr.

Andy777

Na razie C1-C4 Panasonic FC, C5-C8 Black Gate N 4,7 uf. W chwili zwątpienia zamówiłem Black Gate na całość, i już do mnie lecą.

Też nie chciałem rezygnować z pasywnej regulacji (na razie potek, w planach drabinka Elmy), dlatego wziąłem się za bufor.

Co do wygrzania to ja też czekałem, czekałem i czekałem ... :-)

Najlepsze efekty z buforem miałem zaraz po jego złożeniu i po wypiciu dwóch piw z tej okazji ;-). Potem czar prysł.

Być może kluczowe są elementy. Zobacz, że Peter złożył go na wypasionych częściach i mu "gra" :-) Tylko, że wtedy ten mały buforek kosztuje krocie. Wystarczy zapłacić za same BGN 1000/50 i już robi się nam ciepło...

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.