Skocz do zawartości
IGNORED

Bel Canto na ICEPower!

Krzycho

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie www firmy Bel canto można znaleźć informację o najnowszych produktach tej firmy; wzmacniaczach z nowej serii eOne zbudowanych w oparciu o moduły ICEPower.

monobloki REF1000 (2 x 500W)

końcówka stereo S300 (2 x 150W)

Ciekawe czy uzupełnienie oferty o wyżej wymienione wzmacniacze przyczyni się do upadku technologii Tripath. Co na to ARC, czy też przygotowuje swoje modele na ICEPower?

Zaczyna robić się ciekawie.

Czekamy na wojnę cenową!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/22222-bel-canto-na-icepower/

Modele serii eVo na Tripatch są dalej produkowane. eOne 300 jest teraz najtańszym ampem w ich ofercie (1600 USD), a Ref1000 najdroższym.

Cena eOne 300 jest nawet nizsza od naszego Audiomatusa, aczkolwiek ten ostatni to monobloki (o tej samej mocy).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A jaka jest cena REF1000? W przypadku Bel Canto 1$ w USA to około 1 Euro w Polsce.

Bel Canto podobnie jak Audiomatus nie zbudowało wzmaka na modułach ASP500 (2 x 250W/8), które podobno nie dają znaczącego przyrostu dynamiki w stosunku do najmniejszych ASP250. Z pewnością dlatego wielu audiofilów w Stanach (najczęściej na podstawie odsłuchów JRDG 201 lub Concerto) uważa, że ICEPower lepiej gra przy obciążeniu 4 ohmów.

> Regarding pricing on the new eOne amps, the stereo S300 retails for $1600

> and the Ref1000 mono blocks retail for $2100/each. The model names are based

> on the 4 Ohm power rating. That said, the S300 is 150W/channel into 8 Ohms

> and 300 into 4. Likewise, the Ref1000 is 500W/chassis into 8 Ohms and 1000

> into 4.

i jeszcze z innego maila z Bel canto:

> Adam, both have a similar sound. I think the difference comes down to

> needed power. I would say the Ref1000 is a step up, but some of this

> certainly has to do with the additional power on tap. All the Ice power

> modules have a very similar sound characteristic. I think the bottom line

> for me would be about price.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy ktos juz odsluchal S300 i moze sie pochwalic wrazeniami?

Ja zamierzam pod koniec przyszlego tygodnia przesluchac S300 (USD 1,600) oraz evo2 genII (obecnie mozna upolowac nowa sztuke juz za USD 1700!) i moze cos wybiore? To troche tansze rozwiazanie niz NuForce9, a moze wcale nie gorsze?

Ciekawe jaki przedwzmacniacz warto sprobowac do S300?

Jerzyk -> jeżeli poważnie myślisz nad eVo, to polecam ci nie eVo 2 tylko eVo 4 i to koniecznie w wersji mk II. To w zasadzie dwa eVo 2 w jednej obudowie. Dźwięk jest o klase lepszy, a cena niewiele większa (2200 vs 1700USD used).

Jerzyk posłuchaj Elberotha.

Co do pre to polecam Aesthetix Calypso, tutaj masz link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nowe urządzenie na 220V w cenie 3400USD + przesyłka z Londynu! (w Stanach 4500). Sam miałem na niego ochotę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie,

bardzo dziekuje za podpowiedzi.

Wiem, ze zawsze mozna jeszcze lepiej, ale juz jakis czas temu obiecalem sobie, ze pewnych granic (niskich) jesli chodzi o zakup sprzetu nie przekrocze.

Dopoki moge kupic urzadzenie do ok. USD 1.5k to ma to dla mnie sens, dalej to juz powaznie sie zastanawiam jaki to ma tak naprawde sens. Slucham kilka - kilkanascie godzin w tygodniu i coraz mniej jestem audiofilem a coraz bardziej melomanem.

Proponowany preamp + evo4 to nagle USD 5-6k! Dla mnie nie ma to sensu - szkoda kasy. Mozna za tyle kasy zrobic inne rzeczy - chocby ufundowac obiady biednym dzieciom (mowie powaznie).

Zawsze mozna lepiej - ale choroba ciaglego upgrade'u za coraz wieksze pieniadze chyba mi przeszla.

Wole kupowac plyty i cieszyc sie sluchaniem muzyki.

Takze BelCanto zaczalem rozwazac, bo jezeli moge miec urzadzenie znacznie lepsze od mojej obecnej prostej lampy (ASL AQ1001) - rowniez znacznie praktyczniejsze, za pieniadze do ok USD 1.5-1.7k to powaznie sie zastanawiam.

Poslucham i zobacze. Nu Force jest naprawde fajny - ciekawe jak wypadnie BelCanto. Zdecydowanym mankamentem NuForce jest ze go ciagle rozwijaja - po kilka razy na miesiac co powoduje, ze nie kupuje sie skonczonego produktu tylko ktoras posrednia wersje. W przypadku BelCanto jest to bardziej zorganizowane.

>Jerzyk23

Popieram Twój tok rozumowania. Ja myślę sobie tak: Audio Aero Capitole plus dwie końcówki mocy w digitalu:) 20.000 pln i powinno być super. No i oczywiście odpowiednie kable. Czekam na Twoje odsłuchy i ich komentarz.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.