Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak poruszy Mimas II, Hyperiony?

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Cieszy mnie konstruktywna dyskusja jaka toczy się w wątku o monitorach, sledzę ją sobie po cichu i wyciągam wnioski. Ale teraz z zupełnie innej beczki - co napędzi tytułowe głośniki, ze wskazaniem na second hand i budżet tak powiedzmy do 1500 pln? Jesli ktoś ma własne doświadczenia, zapraszam do podzielenia się!

Pzdr!

https://www.audiostereo.pl/topic/22344-jaki-wzmak-poruszy-mimas-ii-hyperiony/
  • Redaktorzy

sugeruję wyszukiwarkę (szczególnie rubrykę "O mnie"), AA "trochę" skrzynek forumowiczom sprzedało i nikt z reguły nie kryje się z nimi. ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

a do jakiej muzyki ?

U mnie gra Nad i szczerze polecam więcej o tym jak grają Hyperiony III z najdziesz w opiniach . Takiego C 352 w tej cenie prawie nowego dostaniesz a używanego napewno . 320-tke odradzam za słaba . Z Atollem jeszcze fajniej będzie ale to już drożej wyjdzie a używanych jeszcze w osprzedaży nie widziałem .

No tak, zapomniałem dodać tak na wszelki wypadek, że archiwum przewertowałem. Kolega intencje miał dobre a ja się nie obrażam bo nie ma o co :)

Znam opinie o AA, potrzeba mi porady za czym warto się rozgladać pod kątem tych głośników i budżetu. Opinie o najlepszych wzmacniaczach na forum znam, więc za takowe dziękuję z góry, potrzebuję konkretów.

Eeeee, chyba przesadziłeś, za 352, 350 i 37x śpiewają sobie takie ceny że hej! Ja mam obecnie obecnie Mimasy II na odsłuchu i wiem jak grają :) Dlatego staram się do nich coś dopasować. Czytałem, że AA były strojone pod NAD-a, dlatego ciekaw jestem jak jest w istocie.

Poza tym czasem można dorwać fajny klocek w dobrej cenie, znalazłem Primare A20mkII niewiele drożej a NAD to to chyba nie jest?

wiecie jak to jest, cos tam się udało uzbierać i teraz człowiek nie che wtopić, oczywiście trza by posłuchac ale czemu nie wysłuchać przedtem opinin tych, co to już mieli, mają?

350tke za 1100/1200 dostaniesz a i używana 352 w 1500 też sie zmieści . Za tydzień będę mógł Ci napisać jak gra ze wzmakiem Drakula , jeśli bieżesz pod uwage też DIY .

Kolumn AA słuchałem tylko raz na pokazie odsłuchowym w DeltaStudio.

Grały z lampiakiem na 6s33 i przyniesionym przez jednego z uczestników NADem /symbolu nie znam/.

Różnica między tymi połączeniami była taka, że z lampiakiem grały i z NADem też grały,ale już nie tak dobrze.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Wzmacniacze Primare maja dobra opinie, lepsza niz ich odtwarzacze. Czy zagra lepiej od NADa 35x - 37x, nie wiem, ale powinno zagrac dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.