Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po Audio Show 2005

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

..ale fajne zdjęcie wyszło ...hihi.. ja tesz jestem;-)))

.

co to był za gość co ostatnim żutem na taśme w biegu się załapał??????

proszę o fotki z wystawy na [email protected] -za fatyge zgóry dziekuje:-)

Ok. twonk. Miło mi było Ciebie zapoznać :) Poza tym do takiego dźwięku jak WLM dodaj jeszcze Living Voice. Tak se strzelam na pewniaka ;))

Zarówno LV jak i WLM grają dla mnie dźwiękiem b. b.ładnym, a wyróżnia go mówiąc najprościej taka przepiększona uroda. Trudno jest to określić jednowyrazowo - może ktoś pomoże? To tak jakby upiększyć już istniejącą piękność. No, coś w tym stylu ;)

Siemka :)

-> Fr@ntz, Rekin: No chyba nie będziecie się kłócić o te marne, wystające ~10mm ? ;))

Kto je kupi, da do "tuningu"i po krzyku.

* * *

Wszędzie ta fuszerka. Już nikomu, na żadnym poziomie nie można ufać :(

/:)))/

Szkoda, że dwa tygodnie wcześniej zniszczyłem na imprezie jasny obiektyw, bo zdjęcia byłyby dobraj jakości, a tak wszystkie trochę poruszone, bo przy f 3,5 musiałem dawać czasy rzędu 1/15, a tego niestety nie jestem w stanie utrzymać bez statywu nawet jak sobie walnę lampkę koniaku. Jeszcze dwie fotki - trochę szerszy i węższy plan :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2999-100000529 1170279128_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> jacm: System Avantgarde Acoustic..., byłem, słuchałem. Powiedziałbym, że zagrał na 107% swoich możliwości ;) Czemu dokładnie tyle ? -Ano, bo taka była skuteczność zestawów. Zrozumiałem, że "marne" 107dB (!) I to właśnie było słychać...

To tak jakby było o 7% więcej cukru w cukrze ;)

(Też mi się podobało.)

Pozdr.

Nie - no kłócić nie ma się o co. Nie mam w planach zakupu, ani tuningu. Z tyłu już zresztą nic za bardzo ni wystawało (bass-refleks jakoś się chował)

Fajnie wygladały te monobloczki na 300B razem z wężowiskiem :)

Ukryta Zawartość

post-2999-100000527 1170279132_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> BRODA

Sprawdziłem w katalogu i pokój 310 to był Velum. Jeden z nielicznych pokoi, gdzie byłem tylko chwilę, porwałem reklamówkę i wyszedłem, bo propozycja słuchania kabli wydala mi się nieco dziwna. Idzie, żem nie miał racji i warto było zostać - mój błąd. Podobnie nie doceniłem czewonych tub, a to przez to coś, co się z nich wydobywało, gdy tam byłem. Do tego brakowało mi już czasu, chciałem wpaść jeszcze do Bristolu i odpuściłem...

> rekin

To znaczy, że w sobotę zasiedzieliśmy się w pokoju AA razem, bo ja też wychodziłem po 20...

Niestety nie dane mi było poznać większości forumowiczów, ale może znajdujesz się na któreś z tych fotek?

Ukryta Zawartość

post-2999-100000522 1170279143_thumb.jpg

post-2999-100000523 1170279141_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuje za wszystkie opinie i zdjecia.To o niebo lepsze niz czytanie w pismach.Roznorodnosc opinii potwierdza tylko to,ze samemu trzeba jak najwiecej sluchac i uczyc sie z doswiadczen.Czy ktos ma zdjecia z pokoju SOUND&LINE?

Pozdrowienia AndrzejR.

Moim ulubionym pomieszczeniem na AS 2005 był pokój z kolumnami Legacy, zgadnijcie dlaczego...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przejrzałem wcześniejsze wpisy. Na początku dużo narzekania, ale jak się okazuje, to każdy coś dla siebie znalazł :)

Chodzę na AS od 1999 roku. Obecnie traktuję wystawę bardziej jako wydarzenie towarzyskie niż poligon odsłuchowy. Ale zawsze kilka płyt zabieram :)

Firmy, które dażę szczególną sympatią, czyli SoundArt i HiFiClub zestawiły flagowe systemy podobnie jak w ubiegłym roku.

CD Sarah + końcówka Louis zostały co prawda wzbogacone o preamp Ella. Ale to jest system bardzo naturalnie brzmiący i spięcie tego RedDownem i podłączenie JMLab MiniUtopia pokazało charakter kolumn. I znowu większe pochwały zebrał tańszy system, co bardzo mnie cieszy, bo sonicznie są to naprawdę urządzenia stawiające wysoko poprzeczkę. Z drugiej strony jako użytkownik integry Jazz żałuję, że nie udało się w pełni pokazać możliwości droższych wzmacniaczy firmy. W sprawie SoundArtu nie jestem obiektywny, więc nie bedę przydzielał tu wyróżnienia :)

Zestaw McIntosha (tym razem z dwukrotnie mocniejszymi monoblokami) miał zagrać z flagowymi WilsonBenesch. Nie dotarły, więc znowu Thiele 7.2 musiały oczarować publiczność. Pomóc miał CD Electrocompanieta. Zdania się podzieliły, od zachwytów, do opuszczania sali przed końcem prezentacji. Mnie się tak średnio podobało, bo przywalił mnie ogrom tego dźwięku, przysłaniając niewątpliwe inne zalety.

Bardzo dynamicznie i muskularnie, a przy tym płynniej zagrał BAT z Legacy. "Creep" Radiohead miał bardzo wysoki foot tapping factor.

Po raz pierwszy udsiadłem dłużej przed zestawem LinnArtu i próbowałem odszukać magii brzmienia Lowtherów. Jak mi się wydawało, że może rzeczywiście jeden przetwornik może zagrać muzykę, to zajrzałem do środka i zobaczyłem tam drugiego Lowthera z "ziemniakiem". Jeszcze nie dojarzałem do takiego brzmienia.

AncientAudio czarowało. Trochę oszukiwało :) W mniejszym niż zwykle miał AA pomieszczeniu sprawdziły się monitory. Dźwięk był oderwany od głośnikow i sweet spot nie obowiązywał. A w nawiązaniu do jednej z dyskusji na forum warto zauważyć, że kolumny kosztowały jedną szóstą część tego co źródło i wzmacniacz :)

Podobne wrażenia przestrzenne doświadczyłem tylko w pokoju NykielAudio. Ogromna pochwała za zestawienie systemu. Wyglądał skromnie i sądzę, że jego dobór był bardziej przemyślany niż wynikałoby z teorii, że napęd nie ma znaczenia ;) Całość wyglądała jak składak, ale brzmienie pod względem naturalności i czystości było na szóstkę. To pokój, w którym osłuch sprawił mi największą przyjemność. Nie narzucający się, a jednak otaczający dźwięk. W pełni podzielam zdanie inżyniera, że system miał swoje słabsze strony (kontrola basu), jednak przy materiale, którego akurat słuchałem nie miało to żadnego znaczenia. Sprawę prawdopodobie rozwiązałby mocniejszy wzmacniacz. Kolumny wygladały trochę jak wyrób "Cepelii", ale grało według mnie zjawiskowo.

Harpie zagrały bardzo żywo i żywiołowo. Należała się im lepsza elektronika niż NAD. Stała też Wadia, której akurat nie słuchałem, ale chyba miała sieciówkę od PC-ta, więc może i dobrze...

AudioSystem prezentując budżetowe urządzenia Creeka i Eposy zastosował bardzo drogie okablowanie. Bardzo mi się to podobało. Według mnie tak należy prezentować zalety urządzeń, które mają być bestsellerami w ofercie.

Voice i prezentacje z płyt winylowych brzmiące z WLM miło głaskały uszy nadwyrężone w większości innych pokoi.

Amen ;)

Pozdrawiam wszystkich spotkanych i poznanych forumowiczów, a także osoby już spoza forum (Kornik :)

PS. Gdyby AS trwało 3 dni, to cały trzeci dzień spędziłbym słuchając zestawu Nykiela.

>Ja na każdej sali słyszałem taki dziwny dźwięk - coś jakby słabo wytłumiony stukot,

Tak było;-) Chyba wiekszość miała kłopoty z zasilaniem. Prezenterem proponuje choinki!:-)

Ale pociesza mnie fakt, że te tuby Avantgarde to nie tylko ja uznałem za najlepiej grający zestaw. Tez stałem za krzesłami;-) Tu prąd nie przeszkodził.

Kolejne fotki

Ukryta Zawartość

post-8632-100000516 1170279152_thumb.jpg

post-8632-100000517 1170279151_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze

Ukryta Zawartość

post-8632-100000512 1170279160_thumb.jpg

post-8632-100000513 1170279158_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I moze jeszcze troche

Ukryta Zawartość

post-8632-100000509 1170279165_thumb.jpg

post-8632-100000510 1170279163_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niech bedzie to jeszcze nie koniec

Ukryta Zawartość

post-8632-100000506 1170279171_thumb.jpg

post-8632-100000507 1170279169_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla nienasyconych

Ukryta Zawartość

post-8632-100000503 1170279177_thumb.jpg

post-8632-100000504 1170279175_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.