Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po Audio Show 2005

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem pierwszy i prawdopodobnie ostatni raz.

Pozytywne wrażenia soniczne wywarły na mnie gamuty podstawkowe z elektroniką firmowa oraz w pokoju audioforte Totemy Mani2, elektroniki nie pamiętam. Totemów mógłbym słuchać z godzine i odpoczywac przy ich dźwiekach. Z wiadmochych przyczyn nie było to możliwe. Podobał mi się też Naim "all in one" - dyskretny, elegancki, idealny do salonu z dużym TV.

W bristolu mojej żonie podobały się wystawione do oglądania kolumny Wilson Benesch model curve (?) (taka mała podlogówka). Jeśli grają tak jak wyglądaja to może i są warte swojej ceny.

mzawek, 13 Lis 2005, 14:32

>Czy zrobił ktos fotkę w pokoju z kolumnami Paradigm?Nie pamietam z czym grały Signature S2.

>Bardzo bym prosił...

Włala. 8-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2866-100000649 1170278896_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gutebull -- >

Moim zdaniem dźwięk w pokoju HI-FI CLUBU był naprawdę wysokiego lotu, jeśli nie najlepszy na całej wystawie ...

Przede wszystkim przestrzeń, rozmach, idealna separacja poszczególnych dźwięków, precyzyjna stereofonia, niesamowicie kontrolowany i bardzo nisko schodzący bass....

Jedyny minus --> jak dla mnie, zby mało muzykalności i dziwny repertuar... przydało by się więcej utworów wokalnych... troszkę przekombinowali z tymi utworami ...

ale w gęstych aranżacjach radziły sobie genialnie... ech tylko ta cena...

no i jeszcze jedno... tak naprawdę jedyna prezentacja z prawidzwego zdarzenia... działały zarówno zmysły słuchu jak i wzroku ...

zdezintegrowany_3PO

Miałem jedna ciekawa przygodę na Audio Show.Ogladałem sobie z kolega produkty McIntosh.

Odezwałem sie nieopatrznie do znajomego:Zobacz tez robią DVD.

Pan obok popatrzył sie na mnie wzrokiem Szaha Iranu.Jak ja smiałem sie odezwac?Taki nikt przy takim sprzecie.....

Dobrze że nie robili badan krwi przy wejściu.

Grundig High Fidelity

mzawek=> S2 grały z elektroniką Xindaka( nowośc na polskim rynku). Co nieco można przeczytac na odświeżonej stronie Polpaku:

Ukryta Zawartość

Jak ja byłem to grało to z Kodą S-5000F i wypadło całkiem przyjemnie.

post-442-100000647 1170278899_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gutekbull, 13 Lis 2005, 15:32

>zyzio => gusta, gustami ,ale skrajne opinie o np. prezentacji Maca i Thieli w pokoju HI FI Clubu ?!

No właśnie, może mamy odpowiedź dlaczego recenzje w kolorowych brukowcach o audio są takie różne ;-)))

Skoro forumowicze różnie odbierają dźwięk, to co dopiero redaktorzyny ;-)))

Jazz :-), 13 Lis 2005, 15:54

>No prosze! A jednak byl jeden klimatyzowany pokoj. Bylo tak chlodno, ze zimowy kaptur z futrem

>byl de rigueur.

To właśnie kwintesencja AS w Sobieskim wszechobecny smród i zaduch feeeeee:(((

Dobrze że w Bristolu było troche świeższe powietrze

witam, postaram sie wkleic pare fotek, ktore (tematycznie) jeszcze nie byly....

na poczatek - Mr. Audio Academy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mr. Sonus Oliva:

Ukryta Zawartość

post-3120-100000642 1170278908_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mr. Soundart (?)

Ukryta Zawartość

post-3120-100000636 1170278918_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mr. Amparo/Kustagon

Ukryta Zawartość

post-3120-100000633 1170278923_thumb.JPG

post-3120-100000634 1170278922_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja wiem czy te opinie o makach i thielach sa az takie skrajne ? Jak dotad chyba tylko jedna osoba okreslila ten zestaw katastrofą. A w opiniach wiekszosci pojawia sie zarzut o braku "muzykalnosci" tego zestawienia. Ten dzwiek robil wrazenie. Rzeczywiscie bass byl swietnie kontrolowany, stereofonia znakomita i mozna by jeszcze dlugo mowic o pozytywach, ale to nie "gralo". Do tego kiepski repertuar muzyczny tez pewnie zawazyl na odbiorze calosci.

Impresje :)

Ukryta Zawartość

post-3120-100000630 1170278928_thumb.JPG

post-3120-100000631 1170278927_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 13 Lis 2005, 14:53

>Znowu spisek. Ot, ktoś nas rozszyfrował. Kolego, pokrótce: o dźwięku decyduje system i

>pomieszczenie. Dobry dźwięk w pokoju na wystawie to wyjątek i miłe zaskoczenie, a nie reguła. Więcej

>doczytaj z wszukiwarki, znajdzie się jakiś tysiąc-dwa wpisów poświęconych tej tematyce. Dowiesz się

>przy tej okazji, dlaczego jeden system może zagrać dobrze w niezaadaptowanym pokoju, a inny nie. Co

>za jacyś inkwizytorzy się ostatnio rodzą, mądrość samonośna uszami się wylewa, wpływ atmosfery

>politycznej czy co?

Masz rację, że "o dźwięku decyduje system i pomieszczenie". Nikt o tym nie wie lepiej niz ja osobiście, dlatego podjąłem się budowy referencyjnego pokoju odsłuchowego w swoim domu.

Pokoje hotelowe mają wady. Tak samo jak wady mają nasze pokoje, w których słuchamy muzyki. Jedne mniejsze, drugie wieksze.

Ale stwierdzenie, że system nie gra ze względu WŁAŚNIE na pokój hotelowy, w momencie gdy w pokoju obok sąsiad nie ma takich problemów, jest po prostu ŚMIESZNE.

Pokoje są IDENTYCZNE i KAŻDY ma równe szanse na dobry dźwiek. Od 10 lat jeżdżę po wystawach audio po całym świecie (US, UK, Niemcy, Włochy, Francja) i zwalanie winy na pokój jest dla mnie MODELOWYM przykładem szukania chłopca do bicia. Nie tędy droga.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy Marantz mial wlasna ekspozycje? Czy jest obecny B&W? Czyytam o tych warunkach oanujacych w pokojach, czytaja o tym od kilku lat organizatorzy i nic. Samopoczucie, wygoda, bliskosc do toalet, odpowiednich gabarytow miejsca publiczne-glownie korytarza laczace pokoje wystawowe - to sa czesto elementy decydujace o sukcesie wystawy. Moze jest juz najwyzszy czas zrozumiec (przez organizatorow), ze Sobieski nie nadaje sie nie tyle nawet na show, ale na impreze beaca tez targami, na ktorych obecni sa potencjalni klienci i czesto ci z grubym portfelem. Logicznie ten gruby portfel najprawdopodobniej nie bedzie sie "przeciskal" przez goraca mase. I czy naprawde musimy tak do samego konca, z uporem byc sadomasochistycznym, cierpiacym narodem? Zlapmy jakis swiezy oddech i pojdzmy na wystawe i wrocmy z niej wypoczeci, pelni pozytywnych wrazen i nie smierdzacy.

Elberoth => całkowicie się zgadzam, albo coś gra ,albo nie, a później możemy się zastanawiać jakby zagrało gdybyśmy zainwestowali w pokuj odsłuchowy.

Czy ktoś wrzuci zdjęcia Zoller I. i tych Totemów Mani2, jak grały te ostatnie U?

jozwa maryn, 13 Lis 2005, 14:53

Jozwa, jesli to co mowisz jest prawdą, prosze powiedz mi co trzeba zrobic z pokojem odsluchowym, zeby umieszczony w nim zestaw linna zagral dobrze.

Jazz

Audio klan sie chyba w tym roku nie wystawial wiec nie bylo BW (tak mi sie zaocznie zdaje).

Bylem dzis na Scandinavian boat show i mimo tlumu ludzi (fakt, ze nikt nie biegal w kurtce z kapturem podpietym fyterkiem) nie ''pachnialo'', nie bylo scisku. Elberoth moze czas pomysles na innym miejscem ?? No i dlaczego audioshow musi byc w 2 hotelach?? Dosc zadko spotykana formula wystawy, targow.

Jazz :-)

Czy masz więcej takich dobrych rad ?

Mogłeś się umyć, wypachnić i przylecieć na wystawę do tego "śmierdzącego" hotelu, którego zapachy czujesz aż za oceanem.

Stanąłbyś w przeciągu i robił w charakterze odświeżacza powietrza.

Jazz -> czy na ciebie przypadkiem nie wołali w dzieciństwie "Wujek Dobra Rada" ?

Klimatyzacja - wiesz lepeiej

Hotel - wiesz lepiej

Itd.

Oczywiście nie musze nadmieniać, że za każdym razem walisz kulą w płot że aż miło.

Wyobraż sobie, że 10 lat temu obeszliśmy z Kisielem chyba z 15 hoteli w W-wie ... w żadnym innym poza Sobieskim dyrekcja nie wyraziła zgody na wynoszenie mebli z pokoi. W ŻADNYM. Nawet nie było rozmowy. Sale - proszę bardzo. Ale nie pokoje.

Oczywiście chetnie bym wynajął hotel w którym jest 30 sal konferencyjnych, 50szt. 25m, albo jeszcze lepiej 30m apartamentów, do tego korytarze szerokie na 5m, był w centrum miasta, aby łatwo było dojechać (polski audiofil nie ma samochodu), był podzielony na sekcje aby można było je łatwo wyłączyć i jeszcze dyrekcja pozwalała robić zoo przez 3 dni. Ale takiego hotelu po prostu w W-wie nie ma.

Pojedź sobie do Kempińskiego pod Frankfurtem, Renaissance w Londynie, wtedy może docenisz Sobieskiego.

A przede wszystkim - GET REAL.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.