Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Kto słuchał (prócz mnie) tego znakomitego interkonektu.

Moje wrzażenia: Bardzo podobny do Stereovoxa. Ma lepszy bas i wypełnienie. Scena podobna, bardzo szybki. Lekko podkreslony przełom górnej srednicy i góry. Nieznaczne "zabrudzenia (analogowe). Ocena ogólna bardzo wysoka. Zaraz po wpięciu do systemu zaczyna się podobać. Rewelacja sezonu!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/22657-nowa-rewelacja-ic-bodo_z-se1/

chciałem coś pisać

co ? co ? co ? co ?

coś dżwięczy jak daleki gong

gong , gong , gong

coś dżwięczy jak daleki gong świątyni

kiedy ? kiedy ? kiedy ?

kiedy , kiedy wieczorne niebo migdałowe

sklepi swą kopułę nad miastem

Drogi Jacku racji ni masz:

Eugeniusz Bodo, właściwie Bohdan Junod (urodzony 28 grudnia 1899 w Warszawie - zmarł 7 października 1943 w Kotłasie w obwodzie archangielskim) - polski aktor filmowy i teatralny, reżyser, scenarzysta.

Jeden z najpopularniejszych aktorów dwudziestolecia międzywojennego. Właściciel czołowej wytwórni filmowej "Sfinks".

Z pochodzenia Szwajcar, przez całe życie zachował obywatelstwo tego kraju.

Aresztowany przez NKWD zmarł w łagrze koło Kirowa w ZSRR.

Zydelek

Faktycznie kabel "Bodzia zwanego Zetem" jest bardzo ciekawy brzmieniowo.

Podobny do Stereovoxa ,ale mam wrażenie, że z większym "piardnięciem" i chyba z większą sceną.

Duża szybkość dzwięku zapewne ruszyłaby wiele ospałych lampiaków,a czystość góry rewanżuje się piękną analitycznością bez metalicznych naleciałości.

W poniedziałek przekażę ten kabel następnym chętnym do odsłuchów w Białymstoku.

Swoją drogą te sztafetowe odsłuchy to świetny patent.

Ostatni odsyła Bodziowi.

Harvi

Niestety Bodzio posiada bardzo ograniczoną ilość tego kabelka,będąc na jego miejsu tanio bym nie sprzedawał.

Zresztą nie dyskutowałem z nim na temat ceny,sam zaproponował te druciki na Audioszole do odsłuchu z powodu wspólnej pasji do DIY.

Szczerze mam już dość od pewnego czasu zabawy w "testologię" ,ale tym razem wróciła mi wiara w sens takich testów(zniechęcenie nastapiło po testach wszelkich Klotzów itp. gó...ien).

Ps. Pożycz,warto poświęcić trochę czasu,no i może Tobie nasz Bodzio się wygada skąd skołować te druciki.

:-)

Obecnie rowniez jestem w fazie testów tegoz cuda które podesłal mi Bodo_z poki co Moj referencyjny Klotz powendrował do szuflady i chyba niepredko wroci bo roznica jest zabojcza in plus na konto Kabla Bodo.

Jutro na probe i porownanie załatwiam sobie QUEDa Silver linka (chyba tak sie to pisze jak wiemy QUED kosztuje około 600zł ..ogolnie miał to byc moj referencyjny kabel wiec moze sie okazac ze z gupia frant bodo zafundował mi lepsze kable za ....Duuuuuuuuzo mniejszy szmal.

JAk sie lepiej osłucham to skrobne wiecej.

Kabelek wędruje też po Małopolsce. Dotarł do mnie razem z aboxem do testów.

Do moich rąk obydwaj mają wrócić pod koniec tygodnia /kabelek i abox/.

Dodam, że zamówiłem już u bodo_z 2 sztuki tego srebrniaczka.

Charakter kable trafnie opisał Frank.

a tak wygląda Bodo'wa srebrna sznurówka ;-))

pozdr jodel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kabelek Boda faktycznie zaskakuje swą otwartością i pewną analogowością (choć to może być wada).

Jest analityczny i ukazuje pewien dość wysoki poziom detaliczności. Wprowadza spokój ale nie zamula.

Porównywałem go do Nordosta Red Dawna.

Red Dawn jest to dość dziwny i specyficzny kabelek, można go bardzo lubić lub wręcz nienawidzieć.

U mnie Red Dawn spisuje się znakomicie. Przy charakterze Aboxa i Harbethów ukazał jeszcze bardziej charakter tych ostatnich. Abox również spisuje się znakomicie przy RD, nie ma żadnych wyostrzeń, których można byłoby się spodziewać. Największy wpływ RD odnotowałem w dolnym paśmie. Bas stał się niezwykle dokładny, bez zbędnych rozlazłości.

Kabelek Boda przy RD odrobine zwęża scene, bas jest mniej kontrolowany ale tylko odrobinę, natomiast największą różnicę odczułem w górze - dźwięk stał się przysłonięty i lekko cofnięty.

Patrząc na cenę (nie wiem jeszcze ile Bodo będzie chciał za swój kabelek), RD w tej chwili można już mieć za 1500-1700 (coś około tego), to bezwątpienia kabelek Boda (nawet jeśli będzie po pare stówek) to best buy.

Ale wiadomo wszystko zależy od systemu.

pozdr jodel

Kabelek nazwałem SE1 (specjalna edycja pierwsza). Przewodzik do złudzenia przypomina konstrukcję Stereovoxa, tyle, ze jest jeszcze cieńszy, ale nie delikatniejszy. Wpinając czy odpinając z systemu nie ma obawy uszkodzenia. Jest wspaniale elastyczny. Stereovoxa wydaje mi się że byłoby łatwiej uszkodzić.

Mam nadzieje ze to nie jest ten sam kabelek co sprzedaje p. Florian na Wolumenie (za 6zl metr) - wyglada identycznie, jak z tamtego zrobilem kabelek, nawet z identycznymi wtykami nakamichi - to byla tragedia, fakt - lepiej niz klotz-o-podobne wynalazki, ale najtanszy audioquest ze szpuli 30zl/m na tych samych wtykach gra o dwie klasy lepiej - kultura, czystosc i wypelnienie (takiego zreszta uzywam do tej pory ale na wtykach WBT). A ten srebrny mial brudna gore i krotki bas.

-> nygus gwarantuje, że nie ten sam

Bodo wyciągnął tego z jakieś sprzętu medycznego podobno firmy Siemens.

Ale dokładnie z czego i do czego on pierwotnie był przeznaczony to już tajemnica Boda ;-)

pozdr jodel

Podczas ostatniego Audio-Show miałem ten kabelek w ręce :)

.... imponujący nie był to fakt, do tego miał zamontowane słabej jakości końcówki RCA.

Odnośnie właściwości sonicznych niestety się nie wypowiem... ale Jodel tutaj wie dosyć dużo ... u Niego ten kabelek jest wpięty pomiędzy pre a końcówkę.

Skąd go bodo_z wyciągnał? Podobno z jakiejś głowicy Siemensa :)

Z tego co wiem, kabelek ma być bonusem do zamówień realizowanych przez boda... przynajmniej tak twerdził na AS .... fajny gratis :)

zdezintegrowany_3PO

Co do pochodzenia tego kabelka to wszystko farmazony.

Bodo w tajemnicy poinformował mnie że kabelek pochodzi porzuconego NOL

który przypadkowo wylądował w pod Bartoszycami .

Czyżby Marsjanie stosowali aparaturę Siemensa. Niedorzeczne.

Teraz gra u mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.