Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Cholewa a tak nie dawno z kimś rozmawiałem ze miedź do głosników to sie nie lubi z srebrem na interkonektach i chyba u ciebie to dało znac...audiofilska proza zycia...życze powodzenia w poszukiwaniu panterki:-)

>Cholewa a tak nie dawno z kimś rozmawiałem ze miedź do głosników to sie nie lubi z srebrem na

>interkonektach i chyba u ciebie to dało znac...audiofilska proza zycia...życze powodzenia w

>poszukiwaniu panterki:-)

Czy Bodo jest srebrny? Jeśli tak,może są za cieńkie? Na moje specjalne życzenie Sonus wykonał grubsze IC's i zostały.

Sonusy są srebrne i z miedzianym XLO 6 współgrają. Nie wiem z czego zrobiono Audiograde,które stosuję na górę,ale równioeż w tym torze jest fajowo !

Wlasnie dojechaly do mnie 'sznurowki' Boda (choc to wcale nie sznurowki, ale nici dentystyczne raczej - nigdym jeszcze nie obcowal z tak cieniutkim IC!). W czasie Swiat porobie odsluchy, w pierwszy pracujacy dzien po Swietach puszczam kabelki dalej. Jak rozumiem w kolejce jest Lobo, ktory juz sie do mnie odezwal i podal namiary do wysylki.

Miałem okazję słuchać tytułowego IC . Nie sprawdził się kompletnie .

Słabiusieńki bas , niewiele lepsza zresztą średnica i góra . Po wpięciu kabla ma sie ochote natychmiast go wypiąć . Zwykły AQ Copperhead bije go na głowe .

Odsłuch na sprzęcie budżetowym dodam że takie same odczucie mieli pozostali uczestnicy odsłuchu .

_Igod_ nie wiem czy sam słuchałeś tego IC, wiem, że nawet najlepszy IC nie musi się sprawdzić w każdym systemie. Możesz jak chcesz, porozmawiać konstruktywnie o kabelku. Posłuchaj go! Lecz nie przypisuj mnie nieuczciwości, bo nie przystoi. Pozdrawiam.

O własnie swiete słowa KONFIGURACJA....otoz ostatnio w me rece trafił Denon DCD1290 kompakcik zacny z ciut lepsza mechanika niz DCD1460..klocka jak tylko ostygł podpiałem do mojego wzmaka poprzez dyzurne ic_Bodo i co myslcie ze sie przeniosłem do Olimpu razem z panteonem greckich bogów sączyć boskie wino??...nic z tych rzeczy dzwiek był gorszy niz jeki potepionych dusz w audiofilskim hadesie..z głosników wydobył sie jazgot z trudem przypominajacy jaką kolwiek muzyke raczej grało to jak kakofonia ostro klinicznie z pozornym basowym nalotem i arcy szorstka górą..słuchałem moze z 10 minut i to az.... bo sie okazało ze najbardziej spierdzielona płyta jaką mam-A Jurksztowicz polskiego Tonpressu(kto to pamieta) po genialnym remasteringu wykonanym za pomoca korektora graficznego Diora FS042 ( skraje pasma na makasa) zagrała genialnie totalnie suchy bas ostry kliniczny srodek z wrednie przebarwionym wokalem i góra grozaca uszkodzeniem wysokotonowki..ogólnie mowiac bardziej po ludzku dawno nie słuchałem bardziej spartaczonego dzwieku..Denon sie nie polubił z Ic_bodo i basta po wpięciu do systemu poczciwego Klotza La Grange zagrało miło zgrabnie i przyjemnie po prostu "normalnie"...KONFIGURACJA...ale nic to poniewaz Denon reprezentował sobą dość znaczny potencjał od poczatku czułem ze z tego klocka mozna wycisnąć więcej bo słychac ze sie rwie do przodu poddałem denona tuningowi i miedzy innymi dałem nowe wysokostabilne rezystory w torze wyjsciowym i nowe op ampy OP275GP....i tu ominę opis denona (bo to jest w dziale opinie) ale wroce do bodo konektu..po tuningu ponownie podpiałem bodo konekt (spodziewałem sie tego co wczesniej) a tu pozytywny szoczek zagrało rowno ładnie i z pełnym dzwiekiem nawet moja spierdzielona płyta zaczeła grac znacznie bardziej dla ludzi..wydej mi sie ze słusznym wnioskiem bedzie powiedziec ze Bodo-Konekt lubi poprostu wydajne prądowo układy wyjsciowe w cd słabsze cd moga z nim nie zagrac...co ciekawe np sredniej jakosci wyjscie regulowane w moim dyżurnym cd Sony 707Es ma podobne problemy z Bodo_Konektem co mały denon!!

Również posiadam sznurówkę, już na własność i to w dwóch wersjach. Obydwie świetnie sprawdziły się w moim systemie. Wyrównały charakter całego brzmienia i ożywiły całość. Najbardziej zyskały na tym dyskryminowane dotychczas basy.

Jedna wersja 60cm zakończona jest wtykami bullet plug eichmanna. Drugą 40cm wieńczą neutriki dedykowane do srebrnych kabli.

Eichmann jest dobitniejszy.

Neutrik jest płynniejszy.

Cardas 300B chwilowo w szufladzie. Był za spokojny.

>cynamon

A jakie są to wtyki Neutrik do srebrnych kabelków??

Sam mam od Boda sznurówkę i na razie grają na czarnych Nakamichi. Ale muszę zdecydowanie je wymienić.

Zauważyłem, że sznurówka raczej nie nadaje się do budżetu to Panie trzeba minimum klasy średniej sprzętu ;-)

Ogólnie jestem zadowolony z kabelka choć do Red Dawna jeszcze mu troche brakuje, w moim systemie oczywiście.

Sznurówka u mnie gra między pre-amp i tam się doskonale spisuje :-)))

pozdr jodel

>Bodo

Bardzo dziekuje za udostepnienie kabelkow do odsluchu!

>Lobo i Wist

Godzinke temu nadalem listy polecone z kabelkami dla Was. Dajdzie na forum znac, jak je dostaniecie.

MOJE WRAZENIA

Obylo sie bez olsnienia, ale i bez rozczarowania. Kabelek w zestawieniu z moim DIY Cordialem, ktory sprostal juz niejednej firmowce za pareset zlotych, zagral nieco mniej dynamicznie/ciszej i odrobine bardziej wyeksponowal gore. Poza tym roznic nie uslyszalem, ale ja w ogole jesli o IC chodzi, to jestem malo wrazliwy na roznice miedzy nimi. Oczekiwalem, ze roznica pomiedzy miedzia a srebrem bedzie wieksza, zwlaszcza w zestawieniu z lampą. Byc moze do mojego zestawu bardziej pasowaloby cos srebrnego, ale o wiekszym przekroju?

jodel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kosztują niecałe 3 (trzy) złote polskie. Przy cenie Eichmanna to brzmi jak kpina.

Ale nie wiem jaki wybrać na stałe - to zależy od muzyki. Wokal - neutrik. Reszta, a zwłaszcza bas - Eichmann.

Na szczęście mam komfortową sytuację: dwa wyjścia z CDP i pilota w ręku :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tytułem wyjaśnienia:

Różne wtyki kupiłem w celach naukowych - dla eksperymentu. Wnioski na przyszłość są pocieszające - majątek wydany na wtyk nie ma dla moich uszu większego sensu. Różnica brzmieniowa między tymi kablami jak dla mnie jest niewielka i obydwa mogą z powodzeniem funkcjonować w moim systemie. Różnicę w cenie można jak zawsze wydać na płyty.

>cynamon

myślę ciągle o neutrikach, na razie próbuje od znajomego wyciągnąć wtyczki z serii PROFI oczywiście po atrakcyjnej cenie ;-))

tak, podwójne wyjścia są świetną sprawą,

myślałem, że DENON dawał dodatkowo regulowane tylko dla wyższych modeli :-))

he he he....

Jego Uprzejmość Piotrek608 również pogrzebał w moim Denonie

Od tamtej pory Denonik gra jakby mu gardełko przewietrzono z kurzu, z dużą świeżością i swobodnym oddechem

jasne, jeśli Bodo nie zaprotestuje, ale wysłałbym w przyszłym tygodniu, bo wracam do domu późno i czekam na week-end, żeby trochę więcej posłuchać

słuchalem może wszystkiego ze dwie godziny: po raz kolejny przekonuję sie jak męczące jest słuchanie kabelków :), po kilku minutach słuch się chyba oswaja i trudno wyłowić różnice. Różnice zaś są: w skrócie: z bodo (zamiast Nykiel) słucha się przyjemniej, "gładziej" i jest lepsza lokalizacja w przestrzeni, ale dźwięku jakby mniej ("za dużo nut" w Nykiel :). Wydaje mi się, że scena minimalnie się oddala, za to jest głębiej "za kolumny". Bas jest inny: nie schodzi tak nisko, ale jest lepiej kontrolowany i urozmaicony. Wysokie też są lepsze. Jednym słowem: jest inaczej, ale muszę jeszcze trochę posłuchać, żeby wyrobić sobie ostatecznie opinię, póki co uważam że Bodo gra fajniej. Jako kablo-umiarkowano-sceptyk różnicę wychwytuję, ale moim zdaniem nie są one tego rodzaju, że przenoszą system w nowe rejony. Przy cenie 400 zł. za odcinki metrowe, rozumiem 200 zł. za półmetrowe prawdopodobnie nie można chcieć więcej.

Aha: różnice są gdy podepnę ic bodo pomiędzy pasywką a końcówką mocy: na tej linii wyławiam różnice: gdy bodo był podpięty na wyjściiu źródła, to słyszałem charakter brzmienia przewodu, który prowadził do końcówki

Bodo: duży szcaunek

Hehehe Jodel chłopie ty nawet nie wiesz ze ja juz twojego Denona DCD2560 ponownie chce podrasowac schemat juz skserowany czesc elementów juz doszła z farnella czekam jeszcze na diody i kondy z Elfy ...to nie do wiary ale bedzie grał jeszcze lepiej.....Upgread wykonasz rękoma bodo_z:-):-)

.......Denon DCD2560-jak mozna dac z siebie tak wiele za tak nie wiele......

dzięki bodo, z wielką ochotą posłucham dwóch kompletów: Lobo proszę daj znać, czy możesz podesłać ?

mily - napisałem na priva, ale nie mam odpowiedzi, dalej zainteresowany ?; jeśli Lobo podesłałby kabelek, to wysłałbym po przesłuchaniu parki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.