Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

... pacjent podłączony pod Bodo_Z-S.E1 mówił dość szczegółowym i detalicznym, aczkolwiek nie ostrym dźwiękiem

jego ton był miarowy i nienarzucający się, średnica bardzo podkreślona, basy trochę jakby w tyle,

wysokie podążają za średnicą na podobnym poziomie. Może troszkę zanika przełom dolnej średnicy i basów,

natomiast na styku średnicy i wysokich to już wirtuozeria... ;-)))

Co się stało z przedmiotowym pacjentem tego nie wiem, ale widać kabelka ze sobą nie zabrał :-)))))

Posłuchałem sobie dzisiaj Bodowego kabelka , porównywałemłem bezpośrednio z moim Stereovxem.

Bardzo wyrównany analogowy dzwięk , gładki , słucha się go naprawdę komfortowo.

Jeden z najlepszych , jesli nie najlepszy IC DIY które słuchałem .

Nie mialem jeszcze czasu, zeby uzbroic kabelek w bizuterie, ale postaram sie to nadrobic w weekend. Pierwsze wrazanie z ogledzin: przewodzik jest cienki (1mm srednicy), ale w dotyku solidny. Postaram sie zrobic cztery 0.5m BIC i podziele sie wrazeniami z odsluchu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No cóż wczoraj siedziałem do 3 w nocy..cos ostanio wcale nie chce mi sie spac...to pewnie wina zakupu który wkrotce dokonam nie pozwala mi spac i logicznie myslec....w koncu rzadko który cd wazy ponad 20 kilogramow:)

Ale wracam do tematu do 3 w nocy porownywałem ic bodo kontra QUED QUNEX 4S za który oficjalna cena to około450zł za pare metrowej długosci!

QUEDy wygladaja wrecz militarnie przy bodowych sznurówkach..i niestety na wygladzie sie konczy...a pragne dodac ze ja osobiscie preferuje rzeczy ciezkie duze i solidne(wystarczy że spojrze na zonę:-))

Kabelek Boda słuchałem na systemie Phonar-P20,wzmak Sony808ES, Cd 707Es Sony.

Kolumny Phonar sa w swiecie audio uwazane za synonim szybkiego i dynamicznego brzmienia I Dlatego je kupiłem bo miałem dosc wolnomularskich kolumn jakich pełno stoii w naszych sklepach.

Od IC oczekiwałem żywszej barwy pewnego rozświetlenia tylnich planów.

Bas mocny konturowy nie zauwazyłem jakichs niedomogów w tym zakresie...barwa i srednica nie uległa silnym zmianom pojawiło sie jakby wiecej kremu takiego subtelnego wygładzenia in plus...góra rewelacja przestrzen głeboko w tył na płycie Enya-Watermark miałem wrecz wrazenie ze wokalistka momentami przechodzi z srodka sceny do tyłu aby towarzyszyc chórkom!! O taka gradacje planow nawet nie podejrzewałem mojego CD Sony..co znaczy dobry iC.

QUED zagrał mniej świetliscie z silnie podkreslonym Basem lekko przygaszona srednicą i górą..szczerze mowiąc odesłałem go włascicielowi..szkoda kasy.

Co ciekawe Klotz Mikrofonowy Niebieski zagrał ogolnie na poziomie QUEDa co znakomicie o nim swiadczy bo w cenie 4 zł/metr jest bezkonkurencyjny.

Skontaktuj sie na priva jakos sie dogadamy ja w kazdym razie kable wypne z systemu ze łzami w oczach... albo z Bodem Z koszt jednego metra u niego to chyba 400zł mozesz mu wysłac wtyczki np nakamichi i bodo gratis ci kabelki polutuje i wysle.

A czy jest mozliwosc posluchania kabelka w stolicy?

Bardzo chetnie poronalbym go z czyms co od dwoch tygodni testuje.

To tez jest tajemnicze DIY, a drut podobnie jak powyzej wyciagniety z jakiegos ekstremalnie drogiego urzadzenia.

Z ta tylko roznica, ze moj jest miedziany.

Kabelka jest mało i nie mogę robić wielu IC do odsłuchu ze względu, że nie będzie go dla chętnych. Jest 2 pary, które będą krążyć i ich można posłuchać. Zorganizujcie się proszę ustalcie, jakąś kolejkę. Nie będę kroił kabla i wysyłał do indywidualnego zapoznania.Żal zmarnować każdy cm i ze względu na cenę i na tych, co zechcą go posiadać, 50cm odcinek jednemu starczy w zupełności a drugiemu trzeba 1m, jak zostanę z króciakami to ich do kupy nie .. W całość z powrotem nie połączę. A ze posiadam go w odcinkach 2mm przed zakupem nie chce ich kroić na kutrze. W ten sposób maksymalna liczba chętnych będzie go mogła nabyć. Pozdrawiam serdecznie Bodo_z

Jesli mozna, to zapisuje sie w kolejke do odsluchu kabelka po "profes", lub po "stmaniak"..., jesli nadal chetny jest posluchac po "profes". Prosilbym ktoregos z kolegow o kontakt po zakonczonym odsluchu - adres E-mail w " o mnie".

Pisalem w tej sprawie do "Piotrka608" ale na razie nie mam odpowiedzi, a widze, ze chyba "pawiowy" na kolejce po Piotrku. Jesli na dniach dostaniesz "pawiowy" od Piotrka, to moze Ty skontaktuj sie ze mna - pewnie bedzie szybciej, bo w opcji jak wyzej jest dwoch w kolejce przede mna :-).

Piotrek..., czy Twoj adres w "o mnie " jest aktualny ?

Piotruś608 wcześniej już zdradził cenę - przewodnika wtyki mogę na życzenie podlutować lecz nie wchodzą w cenę i najleiej by podesłac mi je takie jakie sobie każdy sam wybiwrze bo co do wtyków RCA to też są różne gusta , {brak czasu by kupić (dogodzić każdemu )}, mogę też podesłać bez wtków. 2 zł za cm przewodnika i niech sobie chętny sam kroi i lutuje preferowane odcinki to 2 m kabelka. Lecz wolał bym sam konfekcjonować . w tedy moze uda się zrobić 70 cm IC.

... jako ciekawostkę z audioszoła powiem, że kabelek boda można było posłuchać w pokoju SO, niestety nie było to za długo ... ale w tamtej chwili pewnie oprócz boda i mojej skromnej osoby jeszcze nikt nie wiedział co za diabła w sobie ma ta sznurówka... ;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.